Siirry sisältöön
yooooooooutubepolitikko

miten voi erottaa väittelyn ja keskustelun osan mielestä väittely ei ole keskustelua osan mielestä on ps näytä artikkeli

05 -poliitikonalku

Väittelyssä yritetään kumota vastapuolen mielipiteet ja suostutella hänet omalle puolelleen perustelemalla, miksi vastaväittelijä on väärässä. Yleensä väittelyn eri osapuolet ovat vastakkaista mieltä asiasta, mutta keskustelussa kaikki voivat olla täysin samaa mieltä, koska kukaan ei uskalla väittää vastaan trollauksen, spämmäämisen ja vastakkaisen aatemaailman omistajien vankkumattoman oikeassaolonluulon takia. Mitä väärempi oma mielipide on, sitä varmempi on sen paikkaansapitävyydestä. Muiden argumentteja ei viitsitä kuunnella tai lukea, ja pysytään siten omassa ahdasmielisessä mediakuplassaan. Jos toinen on oikeassa, yritetään uskotella itselleen, että eihän tämä voi pitää paikkaansa, sillä omat mielipiteet ja käsitykset ovat liian rakkaita itselleen luopuakseen niistä.
Keskustelussa omia mielipiteitä ei yleensä perustella, eli argumentoida, ja ruvetaan haukkumaan vastakkaista osapuolta. Väittelyssä ainakin yritetään olla asiallisia, ja kunnioittaa vastakkaista osapuolta. En väitä, etteikö osa näistä keskusteluistakin voisi olla asiallisia.

mietiskeliä

mun tuttu on väittelyä vastaan mä teen dialogiaa

Vastaa aiheeseen: kyssäri

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top