Siirry sisältöön

kysymyksiä ja pohtimista murrosikään ja muuhun liittyen!

❤️isosisko❤️

moikka! eli siis tässä keskustelussa saa kysyä kaikkee murrosikään, kasvamiseen, ihmissuhteisiin… ihan kaikkeen liittyen anonyymisti ja vastaan kaikille joita askarruttaa jokin iso tai pieni asia! ❤️ muistakaa et tää on kiusaamis ja syrjintä vapaa keskustelu ja täällä kaikki saa olla oma ittensä ja kysyä kaikkea häpeilemättä 🥰

Minä vain

Ihan näin alkuun mietityttää että minkä ikänen sä oot?

Noh anyways oli mulla kysyttävääkin eli haluisin kuulla kaiken sheivauksesta. Itse en vielä nimittäin sheivaa, mutta kaikki muut kyllä sheivaa ainakin jalat ja kainalot, alapäästä en tiedä. Olen aika noh, karvainen ja yleensä se ei minua haittaa, mutta ei tunnu ainakaan kivalta olla hihattomissa paidoissa tai uikkareissa. Siispä tahtoisin vinkkejä eri alueiden sheivaukseen, kokemuksia ja vinkkejä tarvikkeiden pyytämiseen äidiltä.

Lisäksi olisin kiitollinen vinkeistä tamppoonin laitossa. Mietityttää myös milloin rinnat taas kasvaa kun sama koko (eli vajaa A-kuppi) ollut noin kaksi vuotta.

Kiitos kaikesta mahdollisesta avusta!

Minä vain

Nii saako sitä apua?

isosisko

(oon sama mut otin sydämet pois nimimerkistä)

Moi Minä vain! Aluks, oon tosi pahoillani ku en vastannu aiemmin, ku en oo nyt päässy käymään täällä ku oltiin kuukaus ulkomailla reissussa, eikä siellä oikein ollu nettiä. oon tosi pahoillani että jouduit odottamaan, mutta alhaalla vastaukset kaikkiin kysymyksiisi, toivottavasti auttaa vielä :)

Joo ja oon tosiaan 19v! :)

Sheivaukseen:
Riippuu paljon, ootko 11 vai 15, mutta sheivaamaan saat alkaa juuri silloin kun itestä siltä tuntuu, mutta karvat ei ikinä ole nolo juttu eikä niitä pitäisi hävetä! Eli jos et halua sheivata tai tekisit sen vain koska muutkin, älä sheivaa! Mutta jos itsestäsi tuntuu siltä että haluat, niin tässä pari vinkkiä:
Itse ainakin aloittaisin sheivaamisen sheivaushöylällä eli sheiverillä. Sheivaushöyliä on niin sanottuja manuaalisia ja sitten sellaisia jossa on patterit. Suosittelisin aloittamaan manuaalisella, jolla vaan vedellään eikä niissä ole niin sanottua moottoria ;) Ja sitten voit hankkia samalla ihokarvanpoistogeelin ja teriä :) Sheivereitä saa ostettua ihan perus Prismasta ja K-supermarketista yms ja hinnat on suurinpiirtein kahdeksasta eurosta kahteenkymppiin, joten varmasti alle kympillä saa ihan pelittävän ja laadukkaan!! Mm. Pirkalla on kahdeksan euron ja Dersomililtä saa myös tilattua jos ei muuten. Ihokarvanpoistogeelejä ja sheiverin teriäkin saa ihan muutamalla eurolla esimerkiksi Citymarketilla ainakin olevasta laajasta hygienia ja ihonhoitoosastolta.
Jos äidille aiheesta puhuminen ja tarvikkeiden pyytäminen jännittää, voit esimerkiksi laittaa hänelle viestiä tai ottaa asian vaikka kaupassa puheeksi hygieniaosastolla. Muista ettei tästäkään aiheesta puhumista tarvitse arastella tai hävetä, äitisi ymmärtää varmasti ja osaa parhaiten neuvoa!!

Tampoonin laittoon:
Tampooni laitetaan siihen ”aukkoon”, joka ei ole se josta pissaat eikä se josta kakkaat, vaan emätin on virtsatien ja peräaukon välissä :) Tampoonin käyttöä kannattaa harjoitella aluksi ”minitamppooneilla” tai harjoitustamppooneilla. Jos niitä ei kuitenkaa ole saatavilla, yritä ainakin alkuun löytää mahdollisimman pieni tampooni, jolla harjoitella ja paras olisi jatkossakin käyttää pienintä mahdollista tampoonikokoa, joka vain sopii sinulle! :) Tampoonin käyttöön liittyvissä asioissa osaa varmasti tarkemmin neuvoa äiti tai kouluterveydenhoitaja, mutta toivottavasti tästä oli jotain apua!

Rintojen kasvuun:
On vaikea etänä määritellä tietämättä tarkemmin mm. ikääsi tai kehitystäsi, kasvavatko rintasi vielä, joten parhaiten osaa varmasti arvioida ja neuvoa koululääkäri tai terveydenhoitaja :)

Toivottavasti oli apua myöhäisestä vastaamisesta huolimatta! <33

16v poika

Hei minä vain, jos alat sheivaamaan niin vinkkinä että miesten partakoneet etenkin itselläni oleva philips one blade on paljon nopeampi karvojen poistamiseen kuin isosiskon mainitsemat sheivaushöylät joita olen myöskin kokeillut

Vastaa aiheeseen: kysymyksiä ja pohtimista murrosikään ja muuhun liittyen!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top