Vuodan verta kuukausittain

Eka seksikertahan voi sattua immen kalvon takia? Voiko samasta syystä tamppoonin tai kuukupin laitto sattua? Tai sattuuko tamppooni/kuukuppi jostain muusta syystä? Entä missä asenossa tamppooni/kuukuppi kannattaa laittaa? Suositteletteko peilin käyttöä? Kuinka usein nuo pitää vaihtaa, että voiko nukkua noilla yön yli?

Kiitti, jos vastaat!

Tamponilla tai kuukupilla voi saada kyllä immenkalvon rikki, mutta se tuskin on todennäköistä. Itse olen käyttänyt tamponeja pari ja kuukuppia puoli vuotta, eikä vielä mitään ongelmaa. Todennäköisempi syy miksi sisäänlaitto sattuu on, että teet sen väärässä kulmassa tai tunget sen liian syvälle, jolloin se osuu kohdunsuuhun ja saattaa vihlaista.

Itselle sopivimman asennon löytää kokeilemalla. Itse tykkään olla kyykyssä tai puolikyykyssä. Pois oton kanssa sama homma. Peiliä en koskaan kokenut minkäänlaiseksi avuksi, joitakin se auttaa löytämään oman emättimen aukon.

Tamponi tulee vaihtaa 4-8 tunnin välein, kuukuppi vähintään 12 tunnin välein. Vaihtoväli riippuu vuotosi määrästä. Mikäli pystyt nukkumaan niiden kanssa siten, ettet vuoda yli tai pidä sitä siellä sisällä liian kauan, ei ongelmaa. Etenkin tamponi voi aiheuttaa tss (toksinen sokkioireyhtymä) – nimistä sairautta mikäli et vaihda sitä tarpeeksi usein, kuukupin aiheuttamia tapauksiakin on joitakin. Sairaus on kuitenkin harvinainen. Kaikki menee hyvin, kun vain huolehdit tarpeeksi lyhyistä vaihtoväleistä.

14v tyty

Moi, itselläni eka tamppoonin laitto sattui, mutta kun sitä oli aikansa harjotellu ja joka kuukausi kun yritti kerran laittaa niin alkoi onnistumaan. Lihakset pitää olla rentoina, kun tamppoonia laittaa. Kuukuppia en ole ikinä käyttänyt. Itse laitan tamppoonin niin, että toinen jalka on wc-pöntön istuimen päällä ja toinen maassa. Olen kuullut, että kaveri laittaa tamppoonin samalla kun istuu pöntöllä. Itse en kyllä ole kokeillut mutta sanoi että niinkin se onnistuu:) itse en koskaan peiliä ole tarvinnut enkä ole kyllä edes testannut. Tampoonia voi käyttää 8h putkeen, siitä ylemmäs on tulehtumis riski ja yli vuoto. Itse olen nukkunut tamppoonilla yön yli. Toivottavasti oli apua:)

Jep.

Jep. Samaa mietin.

Vastaa aiheeseen: Kysymyksiä tamppoonista ja kuukupista

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.