Siirry sisältöön
alessandra_fan4ever

Eli siis mä en varsinaisesti kuulu kirkkoon kun mua ei ole kastettu. Tästä huolimatta oon kuitenkin aina ollu koulussa uskonnon tunneilla. Eikä siinä mitään koska musta tuntuu että mä uskon ja mun mummukin kuuluu kirkoon. Aatelin siis käydä rippikoulun niin voisin liittyä kirkkoon. Mä aina uskonnontunneilla mietin että toivottavasti ei tuu mitään tehtävää niinkun omiin ristiäisiin liittyen koska muahan ei niinkun oo kastettu. Aina meidän ope sanoo kun puhutaan jostain ”mehänkaikki täällä kuulutaan kirkkoon” mutta mä en kuulu niin ja joo. Pitäskö mun sit mennä elämänkatsomustietoon juttuihin? Saisinko mä ees olla uskonnontunneilla? vaikka mä niinkun uskon mutten kuuluvielä kirkkoon help!!!1

Spageli

Mun mielestä uskonnontunneilla saa olla vaikka ei kuulu kirkkoon, mulla on kans tuttuja jotka ei kuulu kirkkoon mutta on siltikkin uskonnontunneilla.
Jos haluat, niin voithan sä toki mennä elämänkatsomustiedon tunneille, kerta se on mahdollista :)
Jos sulla tulee vaikka tehtäviä ristiäisiin liittyen niin sitten et vaan tehe, jos se ei ole mahdollista

Perusopetuslaki

13 § (6.6.2003/454)
Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetus

”Perusopetuksen järjestäjän tulee järjestää oppilaiden enemmistön uskonnon mukaista uskonnon opetusta. Opetus järjestetään tällöin sen mukaan, mihin uskonnolliseen yhdyskuntaan oppilaiden enemmistö kuuluu. Tähän uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluvat oppilaat osallistuvat oman uskontonsa opetukseen. Oppilas, joka ei kuulu tähän uskonnolliseen yhdyskuntaan, voi huoltajan ilmoitettua asiasta perusopetuksen järjestäjälle osallistua mainittuun uskonnonopetukseen.

Vähintään kolmelle evankelis-luterilaiseen kirkkoon tai vähintään kolmelle ortodoksiseen kirkkokuntaan kuuluvalle oppilaalle, jotka eivät osallistu 1 momentissa tarkoitettuun uskonnon opetukseen, järjestetään heidän oman uskontonsa opetusta.

Muuhun kuin 2 momentissa mainittuihin uskonnollisiin yhdyskuntiin kuuluvalle vähintään kolmelle oppilaalle, jotka eivät osallistu 1 momentissa tarkoitettuun uskonnonopetukseen, järjestetään heidän oman uskontonsa opetusta, jos heidän huoltajansa sitä pyytävät.

Jos oppilas kuuluu useampaan kuin yhteen uskonnolliseen yhdyskuntaan, oppilaan huoltaja päättää, minkä uskonnon opetukseen oppilas osallistuu.

Uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomalle oppilaalle, joka ei osallistu 1 momentissa tarkoitettuun uskonnonopetukseen, opetetaan elämänkatsomustietoa. Uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluvalle oppilaalle, jolle ei järjestetä hänen oman uskontonsa opetusta, opetetaan huoltajan pyynnöstä elämänkatsomustietoa. Perusopetuksen järjestäjän tulee järjestää elämänkatsomustiedon opetusta, jos opetukseen oikeutettuja oppilaita on vähintään kolme.

Uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumaton oppilas voi huoltajan pyynnöstä osallistua myös sellaiseen perusopetuksen järjestäjän järjestämään uskonnon opetukseen, joka oppilaan saaman kasvatuksen ja kulttuuritaustan perusteella ilmeisesti vastaa hänen uskonnollista katsomustaan.”

→ Jos oppilaiden enemmistö kuuluu ev. lut. kirkkoon (yleensä kuuluu), saat olla ev. lut. uskonnon tunneilla huoltajan ilmoituksella. Jos kuulut ort. kirkkoon ja koulullasi on ort. uskonnon opetusta, pitäisi sinun mennä sinne. Jos kuulut muuhun uskonnolliseen yhdyskuntaan tait jos et kuulu mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan, voi huoltajasi pyytää sinut ev. lut. uskonnon tunnille viimeisen momentin perusteella, koska se ilmeisesti vastaa sinun uskonnollista katsomustasi. Vain jos huoltajasi haluavat sinut eri tunnille, kuulut ort. kirkkoon ja ort. uskontoa opetetaan, tai jos kuulut enemmistön kanssa muuhun kuin ev. lut. kirkkoon, voisit joutua muuhun kuin ev. lut. uskonnon tunnille.

Uskovainen nuori

Moi!
Jos menet rippileirille, sinut kastetaan ennen konfirmaatiota, sillä sinua ei ole vielä kastettu. Se ei ole tietääkseni mikään kauhean suuri toimitus, mutta se on hyvä muistaa ottaa puheeksi leirille mentäessä!

gold rose

ihanaa että uskot vaikket ookkaan saanu kristillistä kasvatusta <3 saat olla ihan normaaleilla ev lut uskonnon tunneilla jos haluat, elämänkatsomustieto on toki myös vaihtoehto, mutta jos haluaisit kuulua kirkkoon ja uskot niin ole ihmeessä ev lut uskonnon tunneilla. riparin käyminen on varmasti hyvä vaihtoehto, kannattaa vaan selvittää miten tuo kastamisjuttu menee ennen sitä :)

13v. kotikoululainen tyttö

Tottakai sä saat olla uskonnontunneilla koska on tosi kiva et uskot vaik et kuulukkaan kirkkoon.

Vastaa aiheeseen: kysymyksiä uskonnonopiskelusta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top