Siirry sisältöön
Swan

Moips!

Miten saisin korjattua mun ryhtiä?
Oon tietokoneella sohvalla aika paljon ja selkä menee ihan kumaraan välillä, lisäksi pidän mun päätä niin paljon alas päin (katson tietsikan ruutuun) että mulle on tullut niska ja selkävaivoja (niska rutisee hierottaessa ihan kauheasti!)

Haluaisin myös tekemisehdotuksia taiteelliselle tytölle, tykkään kuvata, tanssia (en yksin), piirtää… Mutta ulkoileminenkin on ihan kivaa, varsinkin kun tulee kesä.
Selailen kokoajan netistä mitä tekisin mutta ei oikein ole mahdollisuutta kaikkea tehdä (1-2 hengen ”porukalla” siskon kanssa) ja koen myös syyllisyyttä kun en ole kaverille puhumassa koneella, pelkään että hän jää ihan yksin vaikkei jääkkään varmasti, ja että alkaa vaikka vihaamaan minua kun en ota tietokonettani kaikkialle.
Sanoi että on ihan ok mutta en tiedä puhuiko totta? En kuitenkaan haluaisi olla koneella kokoaikaa mutta tämä ainut kaverini on ainoa kaveri juttuseurani (ei ole mahdollisuutta nähdä muita ihmisiä paljoa) ja niin…

En halua maatua koneelle huonon ryhdin kanssa, mitä teen?

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Jos istut paljon tietokoneella niin pyörittele hartioita vaikka varttitunnin välein. Ryhtiä parantavia harjotuksia on myös mm. tasapainoharjoitukset, venyttely ja syvien ”kannattelevien” lihasten liikkeet. Tanssi, josta sanoit pitäväsi on myös todella hyvää kehonhallintaa ja tekee hyvää ryhdille! Paranna ryhtiäsi hyvällä ergonomialla, eli onko sinulla hyvä tietokone tuoli? Onko tietokoneen näyttö sopivalla korkeudella siten, ettei niska/hartiaseuru rasitu?

Voisitko ottaa kaverisi mukaan siskosi ja sinun aktiviteetteihin? Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen? Esimerkiksi mainitsemasi tanssin tai muun liikuntaharrastuksen, jotka parantavat sitä ryhtiä. Ulkona tosiaan alkaa olla kauniit ilmat! Ihanaa, -aurinko paistaa! Osaatko piirtää? Kevään merkit ovat kauniita taideteoksien aiheita. Tai sitten ottaa valokuvia :) Tykkäisitkö lenkkeillä?

Täältä löytyy vielä lisää vinkkejä ryhdin parantamisesi: http://www.mll.fi/nuortennetti/terve_elama/hyva-ryhti/
Linkki ohjautuu ”hyvä ryhti” sivulle, josta voit valita vielä kahdesta ala-otsikosta vinkit.

Reipasta kevättä!
Sartsu

Swan

Hei kiitos! Pitää miettiä noita vinkkejä tarkemmin! :)

Vastaa aiheeseen: Kysymyksiä…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top