Siirry sisältöön
Tyttö 5lk

Hei!
Meillä olisi semmoiset edessä ja olis kiva tietää mitä siellä
tapahtuu! Yritin hakea muualta netistä, mutta vastaukset
olivat aika sekavia ja erilaisia.
kiitos jos joku joka tämän on kokenut voisi kertoa!

6lk tyttö

No ei siellä muuta ainakaan meillä ollut kuin perusasiat ja sit annettiin murrosikään kuuluvia lappuja ja kysyttiin et onko kysyttävää.

7.lk

Eihän mun mielestä kauheesti muuta tehä ku mitataan paino ja pitus jne.. Mut en muista oliko se kuutosel vai viitosel ku jo kurkattiin vähän pöksyihin :D mut eri kouluissa on eri käytänteet niin ei kukaan voi tietää varmaa vastausta.

riippuu ja roikkuu

Se vähän riippuu siitä kuka lääkäri on, meillä oli joku matti tai siihen suuntaan. Mitattiin verenpaine, kokeiltiin munasarjoja ja katottiin ryhti, pituus ja paino ja kuunneltiin keuhkoja. Sitten se kysy että onko alkanu tuleen karvoja ja että syökö terveellisesti ja liikkuuko tarpeeksi. Ei mitään kamalaa tapahdu, siitä selviää kuolematta.

Ps. Tytöille tehtiin tuo mut en tiiä mitä pojille

KA

Hei,
Olen nytten seitsämännellä luokalla, mutta luulen muistavani, että viidennellä luokalla olevat lääkärintarkastukset eivät olleen kovin kummoiset. Siellä katsotaan paino, pituus, näkö, kuulo, verenpaine, ja ei kai muuta. Eli ei ole mitään mitä jännittää. :)

Mömmö

Se vaihtelee koulun mukaan. Joidenkin kouluissa on vaan tavallinen terkkarintarkastus ja sitten on erilaisia variaatioita lääkärintarkastuksesta. Meidän koulussa oli vitosella lääkärintarkastus, ja siellä katottiin samat tavalliset asiat ku terkkarin kanssa, sekä puhuttiin vähän murrosiästä ja sit katottiin alushousuihin (pointti siis oli se et katotaan onko karvoitusta). Joissakin kouluissa on pitänyt näyttää kuvasta, missä vaiheessa oma murrosiän kehitys on. Meidän koulussa oli noin niinku mä äsken selitin.

:)

Ei kai siel muuta tehä ku tarkistetaa pano, pituus, ryhti ja nää perus asiat. Joudut kyl olee alusvaatteilla, mut voit kuvitella että olisit bikineissä.

Kokenut :3

Oon siis 9lk tyttö ja oon kokenut nyt 2 lääkärintarkastusta… Siinä 5lk tarkastuksessa ei tapahtunut mitään erikoista.. Otettiin verikoe sormenpäästä ja mitattiin pituus ja paino :) ei sitä tartte jännittää! Nykyään ei 5lk saa enää mitään rokotteita vaan 8lk mentäessä tulee toinen tarkistus nii siellä silloin saa rokotteen. Siellä myös testattiin näkö ja kuulo. Siinä oli mukava jutella lääkärin kans niitä ja näitä :) Kyl sä selviit! :) Mäki oon selvinny jo kaksista tarkastuksesta :D

Nimetön

No tästä on jo useampi vuosi aikaa, mutta:
– pituus, paino, näkö, kuulo
– kuunneltiin keuhkot ja sydän
– testattiin ryhti
– kurkattiin alushousuihin
– keskusteltiin omista ravinto tottumuksista, harrastuksista, kavereista ym.

5lk.

Hei mulla oli jonku aikaa sit terveystarkastu ja siellä kattottiin ryhti,pituus,paino jne. Ja sit piti näyttää kuvista et
Mis vaihees murrosikä on että ei oo kamalaa

6lk tyttö

Meillä katsottiin:
-Normi jutut,
-Keskusteltiin murrosiästä,
-Kurkattiin pikkareihin,
-Kysy onko menkat alkanut,
-Ja koska olin luokkani kehittynein
mulla oli vähän ”isompi” tarkastus,sillä mulla lääkäri ”tunnusteli” rintoja.
Ei paha!

Janette

Moips!
Minä olen seitsämännellä,ja viidennen luokan tarkastus:
-Hemoglobiini
-Paino
-Pituus
-Ryhti
-Alushousuihin kurkkaaminen
Ei se paha ollut,hengissähän olen vieläkin

Kuudennen luokan tarkastus
-Paino
-Pituus
-Verenpaine
-HP-rokotus
-Ryhti
-Ja kyseli kaikkee onko menkat alkanu,käytätkö alkoholia yms.

6lk tyttö

Perus paino pituus jne sit piti olla alusvaatteil ja se laski vähän sun alkkareit ja katto pulssin ja kai vähän karvotust samal oli jotenki tosi noloo ku lääkäri oli mies ja mulla oli aika paljon karvoja jo

ApuPappa (oon siis tyttö)

[Osa tekstistä poistettu.] nii voitteko kertoo kokemuksii lääkirintarkastuksest 5lk?? Ku itellä on joko ens viikol tai tammikuussa

Vastaa aiheeseen: Lääkärin tarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top