Siirry sisältöön
Taqqu

Moi!Olen 12-vuotias tyttö.Yritän laihduttaa, mutta aina sorrun syömään jotain epäterveelistä.Miten saisin sen loppumaan?Minulla on kyllä koira ja käyn sen kanssa lenkillä joka päivä.

16w

Hei.

Jos on aihetta laihduttaa niin älä kuitenkaan sitten yritä nopeasti pudottaa painoasi. Äläkä ota mitään stressiä sen suhteen, ei oo mitään kiirettä. :) Mä ite oon ollu aina ylipainonen, ja monta kertaa yrittäny laihduttaa siitä asti ku täytin 12. Ja mullakin oli koira, jonka kans kävin lenkillä, mutta eihän se oikein muuttanu mitään, jos sattu mässäilemään aina.
Tee vaikka niin, että joka lenkin jälkeen oot tunnin syömättä mitään, juot vettä vaikka jos tekee mieli napsia heti lenkin jälkeen jotakin(Koska kaloreita palaa vielä n. tunti lenkin jälkeen, näin oon kuullu). Sitte syöt jotain kevyttä vain. Pitää vain olla tiukka itelleen! Ja uskoa itteensä. Vaikka ajatella pitemmän ajan kautta:
Mitä tapahtuu jos nyt mässäilet karkkeja, miltä voisit näyttää kuukauden päästä?
Mitä jos pystyisitki olla sortumatta ja olla ylpee siitä, että osaat laittaa rajat itelles?

Ite vasta viimevuoden puolella päätin, että nyt loppuu. Mut mulla taas oli se, ettei onnistunu kesken vuoden alottaa mitään, vaan ootin uuteenvuoteen ja heti ku kello tuli 00:00 niin tungin sipsipussin josta olin just mässäilly niin roskikseen ja menin nukkumaan. :) Ja päätin, että oon karkki sekä herkkulakossa koko tän vuoden.

Mutta tosiaan, älä tee sellasta nopeaa painonpudotusta, vaan anna itelles aikaa miettiä ja järjestellä asioita päässä järkevästi :) Älä anna toisten vaikuttaa siihen, miten nopeesti sun paino putoaa.

Eppu :3

Ei noin nuoren vielä tarvitse laihdutuksista huolehtia!
Mutta kun olet tuossa iässä, välttämättä tuntuu siltä,
että et ole tyytyväinen itseesi. Tämä tapa aina auttaa minua,
etten osta karkkia tms. En mene oikein useasti kauppaan
vanhempieni seurassa. Jos menen, en mene ainakaan karkkiosastolle
tai muualle, joissa on epäterveellistä ruokaa. Toisinsanoen
välttelet niitä. Älä ajattele ruokaa, ajattele vaikkapa retkeä
ystäväsi kanssa! Voit käydä ystäväsi kanssa lenkillä tai vaikkapa
leikkiä jotain, joka liittyy urheiluun! Se on hauskempaa, jos on kaveri seuranaan :D

Itsekin yrittänyt laihduttaa…

Lapsien ei pidä laihduttaa! Terveet elämäntavat ja liikunta riittävät. Siitä minulla on omaa kokemusta, vaikka olin itse hieman ylipainoinen ala-asteella.
Lihaskuntoharjoitteet, kävely- tai juoksulenkit… Ne ovat täydellistä liikuntaa nuoruusikään saapuvalle.
Kannattaa myös miettiä, missä menee syömisen raja. Mikä on epäterveellistä ja mikä ei? Ole rehellinen itsellesi. En keksi mitään jujua, millä syömisen saa loppumaan, mutta makeanhimoa vähentää terveellinen ruoka.

ylipainoinen

Mulla oli sama ongelma itse pääsin siitä vain sillä yli että pidin ruokapäiväkirjaa siitä huomasi paljon söin ja osasin laittaa rajan. Olen ollut jo pitkään ylipainoinen [osa tekstistä poistettu]
Jätin kaikki herkut pois sillä että söin jotai hedelmiä. Lauantaina mä kuitenkin vedän yhen rasvattoman pirtelön ja karkkii (:

Vastaa aiheeseen: Laihduttaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top