Siirry sisältöön
En kestä tätä

Moi. Oon 16-vuotias, [osa tekstistä poistettu]

Laihdutus on kamalaa. Olen kiukkuinen, ärsyyntynyt, masentunut, väsynyt, surullinen ja allapäin kaiken aikaa. Pyörtyilen, voin huonosti, [osa tekstistä poistettu], ja menetän hermoni pienestäkin asiasta. Urheillessani saattaa taju pätkästä, ja jään makaan maahan väsymyksestä. Kaikki paikat on kipeenä, en voi hyvin.

Miksi mulle käy näin?

Huoh

Kiva ku tota tekstii pätkittii nii kukaa ei saa mitää selvää…

Mutta nyt oon vielä huonommassa kunnossa. [osa tekstistä poistettu] Haluaisin tehdä vielä vaan enemmän, mutten oo vielä jaksanut. Oon nytkin nii poikki, et istumaan nouseminen on rankkaa.

[osa tekstistä poistettu] Olin ajatellut ensin sitä normaalipainoa, mutta yksi ilta vessassa päässäni kuului ajatus, jonka mukaan kukaan ei loukkaannu siitä että tulisin vähän laihemmaksi, kuin mitä normaalipainoinen on. [osa tekstistä poistettu]

Minusta tuntuu silti, että vaikka paino putoaa, minä lihoan. Tätä teoriaa on hylkimässä mittanauha joka kertoo kuinka senttejä on kadonnut, puntari joka vilkuttaa monen kilon katoamisen johdosta, ja vaatteet jotka tippuvat päältä. Lisäksi on vielä vyö, jonka reiät eivät ole tarpeeksi tiukalla, joten olen joutunut itse puhkaisemaan uuden reiän siihen, että se pitää vaatteeni päälläni.

Silti tuntuu, että lihon vain. Lihon entistä enemmän. Makkarat kertyvät vyötärölle. Reidet tuntuvat saavan paksuutta tuplana. Näytän vielä lihavammalta, kuin alussa. Miten tää on mahdollista? Jopa ”ennen” kuvat kertovat minun laihtuneeni, mutten usko sitä. Tuntuu, että niissä kuvissa on vain ”huono valaistus”.

Minusta myös tuntuu, etten kuluta energiaa yhtään, joten en usko tarvitsevani sitä. Silti täytyy liikkua. Tämä on vain kamalaa…

MLL Ylläpito

Hei,

kuulostaa kyllä todella huolestuttavalta, mitä kerrot syömisestäsi ja olostasi sen ja itsesi suhteen. Minusta tarvitsisit mahdollisimman pian aikuisen apua tilanteeseen, ennen kuin se ryöstäytyy pahemmin käsistäsi!

Terveytesi ja hyvinvointisi ovat tärkeintä ja nyt vaikuttaa siltä, että ne ovat vaarassa. Kertomasi perusteella ajatuksesi ovat vääristyneet ja koet tosi huonoa oloa. Joskus laihdutus voi riistäytyä käsistä ja mieli alkaa kuvitella sellaisia asioita, jotka eivät ole totta. Tavallaan sinullakin ehkä pieni järjen ääni sanoo, ettet toimi itseäsi kohtaan oikein, mutta ahdistuksen tunne ja piinaavat ajatukset siitä, ettet tee tarpeeksi, alkavat viedä voiton? Tällöin siihen, että mieli saadaan taas oikeille raiteille, tarvitaan apua. Jos jatkat tätä rataa, olet oikeasti hengenvaarassa. Ethän halua sitä? Laihuus ei ole terveyden menettämisen arvoista.

Energiaa meistä jokainen kuluttaa jo pelkästään olemalla ja hengittämällä. Pelkkään elintoimintojen ylläpitoon tarvitaan energiaa = ravintoa. Jos keho ja elimet eivät saa polttoainetta, ne kärsivät ja eivät toimi enää kunnolla. Siksi sinäkään et tahdo jaksaa pieniäkään asioita enää.

Ei ole totta, etteikö kukaan loukkaantuisi, jos sinä olisit alipainoinen = kehosi ja Sinä voisitte huonosti. Nimittäin sinä ja sinun elimistösi loukkaannutte. Se on kaikista pahin seuraus, mitä tavoitteestasi seuraisi. Entä ketkä kaikki ihmiset lähelläsi rakastavat sinua ja välittävät sinusta?

Nyt toivon todella, että juttelisit joko lähiaikuiselle tai vaikka koulussa terveydenhoitajalle. Kerro valitsemallesi aikuiselle siitä, mitä koet ja tunnet ja miten huono olo sinulla on. Kerro, mistä kaikki lähti ja miten olet alkanut toimia. Tarvitset nyt apua, jotta alat taas voimaan hyvin ja olemaan energinen ja iloinen oma itsesi. Sinun täytyy vain uskoa nyt sitä järjen ääntä, joka sanoo, ettei tämä ole tervettä, sinun täytyy saada ravintoa etkä tule siitä paisumaan, vaan voimaan paremmin.

Ota meihin yhteyttä Lasten ja nuorten puhelimessa, chatissa tai nettikirjeen välityksellä, jos haluat puhua tai saada neuvoja ensin nimettömänä. Kunhan et jää yksin ja jatka tätä vaarallista kierrettä. Kuten itsekin sanot, ”tämä on aivan kamalaa..”. Kamalan ei tarvitse jatkua!

Rohkeutta ja tahtoa itsestäsi huolehtimiseen!

Vastaa aiheeseen: Laihdutukseni on kamalaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top