Siirry sisältöön
Tyytymätön

Moi! Oon 14-vuotias tyttö ja oon n. 1-2 kiloa ylipainoinen. Mä en oo tyytyväinen kroppaani ja oon ruvennu treenaamaan rankemmin (nykyään) suht hyvän vartalon eteen. Yritän olla syömättä paljoa. Onko pahaks jos mun ikänen kokeilisi paastoamista, ehkä jossain vaiheessa vähän pidempäänkin? Miten pitkään kannattais paastota?
Oon käyny salilla n. vuoden, mut oisko jotain terveellisiä tapoja pudottaa painoa?

kohta14v

uskon ettei olis kauheesti haittaa jos sulla on kasvupyrähdys jo menny??

Tyttö 15

Mä en alkais laihduttamaan ton ikäsenä ihan vaan sen takia että kasvat vielä vaikka se suurin kasvupyrähdys olis mennyt ohi, ja myös aivot ja luusto ja lihakset kehittyy vielä eikä niille oo hyvää paastota/olla ilman kunnollista ravintoa.
Ylipainoa voi silti estää terveellisellä ruokavaliolla eli korvaat roskaruuan ja karkin vaikka hedelmillä ja kasviksilla, syöt säännöllisesti ja kunnolla ja sitten liikut kanssa normaalisti (et istu sohvalla koko päivää muttet myöskään ole kokoajan liikenteessä , sekin voi olla epäterveellistä ilman kunnon lepoa)

Eli älä ihmeessä paastoa vaan tee ruokavaliostasi terveellisempi juuri karistamalla sokerisia ja rasvaisia herkkuja ja vaikka korvaamalla ne kasviksilla tms. Paastoaminen voi tehdä pahaa pitempänä aikavälinä ja varsinkin jos liikut paljon niin et saa tarvittavia ravintoaineita lihasten, luuston ja muun kehonosien ylläpitämiseen ja rakentamiseen.
Lisäksi liikunta ja lepo (=uni ja tauot liikunnasta) on tosi tärkeitä normaalipainon ylläpitämisen kannalta.
Ja henkilökohtainen mielipide on ettei lapsen (meidän ikäisten) vielä tartte näyttää mallilta vatsalihaksineen ja treenattuine kehonosineen, joten muista myös ettei kauneus ole aina vaan ulkonäköä ja täydellisyyden tavoittelemista!

Tsemppiä ja hyvää kesää!

Vastaa aiheeseen: Laihdutus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top