Siirry sisältöön
Patricia

Olen miljoonia kertoja itse kirjoittanut vastauksia muiden kysymyksiin enemmän tai vähemmän kirjaviisaasti. Mutta nyt mun oma kirjaviisaus ei riitä tähän ongelmaan. Ei ole koskaan riittänytkään.

Kyse on isosiskostani, minua puolitoista vuotta vanhempi. Siskoni on ollut hankala… [osa tekstistä poistettu]

Eli kysymys; mitä pitäisi tehdä? Pitäisikö ihan tyynesti tehdä lastensuojeluilmoitus lapsesta, ja toivoa, että siskoni saa jotain tolkkua menoonsa?

Auttakaa pliis. Meillä on keinot kohta loppu.

MLL ylläpito

Hei,

Hienoa, että kirjoittelit isosiskostasi ja hänen tilanteestaan. Olet todella vastuuntuntoinen sisarus ja hyvä, ettet jäänyt yksin miettimään siskosi tilannetta. Huolesi siskosi vauvasta on aiheellinen ja nyt onkin tärkeää, että mietitte lähipiirissäsi äitisi sekä lapsen isän kanssa, miten siskosi tilannetta olisi hyvä viedä eteenpäin. Noin pienen vauvan on elintärkeää saada hyvää huolenpitoa ja vanhemman turvallista läsnäoloa.

Minkä verran vauvan isä osallistuu vauvan hoitoon? Olisiko sinun ja/tai äitisi mahdollista jutella vauvan isän kanssa miten hän voisi tilanteeseen vaikuttaa? Voitte myös yhdessä miettiä, miten ottaa asia puheeksi siskosi kanssa ja miten häntä voisi motivoida rauhoittamaan elämäänsä ja keskittymään vauvaan. Voitte aina olla yhteydessä myös oman alueenne sosiaalityöntekijään tai sosiaalipäivystykseen ja kertoa siskosi tilanteesta. Lastensuojeluilmoituksen tekeminen on siis mahdollista. Siskosi on myös mahdollista saada tukea ja apua omaan vanhemmuuteensa, jos hän sitä toivoo.

Jos sinä, siskosi tai vauvan isä haluatte vielä miettiä tätä kanssamme, voitte kirjoittaa uuden kirjeen Vanhempainnetti.fi –sivun kautta Vanhempainnetin kirjepalveluun tai soittaa Vanhempainpuhelimeen maksutta p. 0800 922 77 ma 10-13 ja 17-20, ti 10-13 ja 17-20, ke 10-13, to 14-20. Palvelu on tarkoitettu kaikille vanhemmille sekä läheisille, jotka ovat huolissaan lapsista. Puhelu on luottamuksellinen ja voitte keskustella nimettömänä. Voimme miettiä siskonne tilannetta yhdessä vielä tarkemmin.

Tärkeintä on nyt pitää huolta vauvasta ja turvata hänen hyvinvointinsa. Lämmin kiitos sinulle, kun otit yhteyttä ja tsemppiä kovasti!!

Vastaa aiheeseen: Lapsellinen ja itsekäs isosisko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top