Siirry sisältöön
tietämätön

okei, eli siis juttu on nyt sellanen, että mä oikeestaan tiiän super vähän just noista seksuaali vähemmistöistä ja haluisin tietää niistä paljon enemmän. ja mun yks kaveri on vissiin lesbo, nii sit jos se kertoo siitä mulle nii mä pelkään että sanon jotain väärin siks koska en oo niin tietoinen noista jutuista. niin voisko joku kertoo mulle niistä lisää ja mitä muita on ku vaikka bi ja lesbot ja homot. jan anteeks ku oon niin tietämätön näistä jutuista!!

Arvedávgi🌈❤️‍🔥

Tässä muistettavia asioita:

1. Aina saa kysyä, ei tyypit siitä yleensä suutu.
2. Kaikki homot ei sovi toisilleen, kuten ei kaikki heterotkaan. Vaikuttaa ehkä itsestäänselvyydeltä, mutta välillä tulee vastaan ihmisiä, jotka on sillee: ”Mä tunnen yhen sun ikäsen homon. Haluisitko tavata sen?”
3. Älä vastaa ”Ai, mun kaveri on homo/bi/pan/tms. myös” jos joku kertoo kuuluvansa sateenkaarivähemmistöön. Me ei tiedetä, mitä tehä sillä tiedolla. Sama ku sanoisit tummaihoiselle, että ”Mulla on yks musta tuttu”.
4. Vaikka henkilöllä olisi seurustelusuhteita vain yhden sukupuolen kanssa, hän voi olla biseksuaali.
5. Sukupuolen ilmaisu ≠ sukupuoli. (vähän poikkesin aiheesta, mut ihan sama)
6. Älä koskaan pakota ketään tulemaan ulos kaapista. Älä myöskään kerro ilman lupaa toisten seksuaalisuutta. Kaapista ulos tuleminen on jokaisen oma asia.
7. Maskuliiniset tytöt voivat heteroita ja feminiiniset lesboja. Samoin feminiiniset pojat voivat olla heteroita ja maskuliiniset homoja. Älä anna stereotypioiden ohjata sua.

Susi

Ensinnäkin, ihanaa että olet avoin ja haluat tukea kaveriasi! Seksuaalisia suuntautumisia on homo-, hetero-, ja biseksuaalisuuden lisäksi todella paljon. Tärkeintä ehkä on mielestäni ymmärtää että kaikilla on oikeus omaan kokemukseensa ja määritellä itse ne sanat, joita haluaa käyttää. Monet myös mielellään selittävät, mikäli jokin sana on sinulle outo. Nämä asiat kun sisäistät, pääset todella pitkälle, ei huolta. Setan sivuilta (seta.fi) löytyy otsikon sateenkaaritieto alta myös sateenkaarisanasto, jota voit hyödyntää.

Kyllä joo meikämandoliini täällä

Selitän jotain sen perusteella jota itte oon ymmärtäny et älkää kukaan valittako jos väärin.

Pansexual, sukupuolella ei ole väliä, sillai et voi ns vaan ihastuu johonki

Polysexual, sellanen et voi tykätä ja olla yhessä useemman kun yhen kaa

Omnisexual, muuten sama kun pansexual, mutta silti on joku sukupuoli mistä pitää enemmän tai josta ei pidä

Non-binary, ei tyttö eikä poika, tai ei haluu määritellä sukupuoltaan.

Genderfluid, (en tiiä kirjotinko oikein) eri päivinä ja tilanteissa kokee olevansa eri sukupuolinen, ns yhtenä päivänä tyttö toisena poika ja joskus ei kumpikaan.

Transtyttö

Hetero:Tykkää toisesta sukupuolesta
Homo:poika tykkää pojasta
Lesbo:tyttö tykkää tytöstä
Bi:tyttö tai poika, joka tykkää molemmista sukupuolista
Aseksuaali:Ei koe erityistä vetovoimaa kumpaakaan sukupuolta kohtaan.

Dreamer✨️🧿💋

No en mäkään hei mikää tietäjä oo! Mut tiiän vaa kolme! 3333

Homo: ihminen, joka tykkää samansukupuolisesta, kuin mutä itse on.

Lesbo: Sama asia kuin homo, mutta yleensä tätä sanaa käytetään ”naispuolisista homoista”

Bi: Kai et voi tykätä kaikista sukupuolista tai niinku voi ihastuu tyttöön tai poikaan tai muuhun sukupuoleen emt jotain tollasta kai? (Jos toi oli väärin ni älä sit syytä mua!)

Mut joo googlaa ni löytyy lisää

Kaakao

Sen verran korjaan meikämandoliinia, et polyamorinen henkilö voi seurustella useemman ihmisen kanssa samanaikasesti, kun taas polyseksual on kiinnostunut useammasta, muttei kaikista sukupuolista

Vastaa aiheeseen: lesbot homot tms. haluun tietää lisää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top