Siirry sisältöön
Girlyy010

Moi!
Siis loin tän palstan koska siis oon hirmu kiinnostunu lestadiolaisuudesta (oon nyt normi luterilainen) ja parit mun kaverit siis on lestadiolaisii yms. Niin en tiiä jotenkin oon jo pitkään haaveillu olevani lestadiolainen, en siis johtuen kavereista vaan jotenkin siitä ihanasta yhteisön tunteesta ja muuta.
Ja mielestäni sovin aika hyvin lestadiolaisten ns. Kiellettyihin ja sallittuihiin asioihin että esim. En oo koskaan käyttäny meikkii, uskon Jumalaan tosissaan, en kato hirveemmi telkkaria tms. Ainut syntini on lähinnä musiikki, jota sitäkin koitan vähentää kokoajan.

Mutta haluisin siis tietää enemmän lestadiolaisuudesta ja kuulla mielipiteitä, niin voisitteko auttaa?🥰

Moi

En ole lestadiolainen, mutta ajattelin silti jättää ajatuksiani tänne.

Miksi esim. musiikki on syntiä lestadiolaisuudessa? Ei sen kuuntelemista mielestäni pitäisi vähentää, jos siitä tykkää. Televisio on syntiä. Miksi? Käsittääkseni puhelimet ovat hyväksyttyjä ja niistähän voi samalla tavalla katsoa ohjelmia kuin televisiosta. Mihin nämä säännöt perustuvat?

Lestadiolaisuudessa ehkäisyn käyttö on kuulemma kiellettyä. Miksi? Ehkäisy on tärkeä muistaa, ellei halua saada seksitauteja ja lapsia. Tiedän, että uskotte, että jumala määrä lasten määrän jne.. , mutta oikeasti, muistakaa se ehkäisy, ihan sama vaikka olette lestadiolaisia, sillä se on TÄRKEÄÄ.

Nämä säännöt ovat mielestäni vanhanaikaisia. Miksi kieltää ihan normaaleja asioita? Miten osa näistä asioista edes liittyy jumalaan?

Vastaa aiheeseen: Lestadiolaiset tänne!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top