Siirry sisältöön
vl. tyttö

Eli oon vanhoillis lestadiolainen tyttö, ja oon jonkin aikaa miettinyt, että saako ennen rippi koulua seurustella. En tarkoita, että jotkut ”säännöt” kieltäisivät sen, sillä lestadiolaisilla ei ole mitään erillisiä sääntöjä, mutta onko se normien mukaista ja muutenkaan sopivaa vielä alle viisitoista vuotiailta. En tarkoita mitään ”vakavaa” seurustelua, vaan sellaista yhdessä oloa. Haluaisin kuulla niin lestadiolaisten, kuin muidenkin nuorten kantaa asiasta.

Joku

Ei saa. Ite oon miettiny et saaks seurustella heti riparin jälkee vai pitääkö odottaa et on täys ikänen. Mut siis saahan poika ja tyttö olla kavereit.

15v poika

[osa tekstistä poistettu] saat seurustella iästä riippumatta, taino joku 12v niin vähän outoa, että mieluiten just riparin jälkeen.

Ja tosiaan saatte seurustella mutta sääntöjen mukaa ei suutelua, eikä mitään seksuaalista, ei edes nukkumista samassa huoneessa.

05-poika

Jos sinä kerran olet lestadiolainen, niin miksi haluat sitten seurustella? Kannattaa siinä tapauksessa odottaa, että valmistuu yliopistosta. Sitten kannattaa alkaa pikkuhiljaa etsimään poikaystävää. Minä en ole lestadiolainen, mutta olen oikeasti kristitty. Uskovaisena nuorten seurustelusuhteissa voi tulla aika pitkäksi, koska ei saa olla minkäänlaisessa fyysisessä kontaktissa ennen kihlausta ja avioliittoa. Palaa asiaan joskus 12 vuoden päästä…

Joku

Olen täysin eri mieltä 05-pojan kanssa. Ei seurustelussa tärkeintä ole fyysinen kontakti, vaan toinen ihminen.
”Voi tulla aika pitkäksi, koska ei saa olla minkäänlaisessa fyysisessä kontaktissa ennen kihlausta ja avioliittoa.”
Itse olen käsittänyt että esim. kädestä pitäminen ja halaaminen ovat ok. Ne ovat fyysisiä kontakteja. Ja avioliiton ikärajahan on 18 vuotta, joten 12 vuoden odottaminen on kuitenkin melko pitkä.

Joku

Jos on ketään seurustelevia/seurustelleita lestadiolaisia nii selventäkää asioita tänne, kiitos.

02 tyttö

Itse olen v.l ja seurustelen, kumppanini ei siis kuulu samaan herätysliikkeeseen. Olemme nukkuneet yhdessä jo siitä lähtien kun olimme kavereita, niin kuin teemme myös tyttöpuolisten kavereideni kanssa. Nyt olen herännyt siihen todellisuuteen että joidenkin mielestä minun toimintani parisuhteessa on väärin uskontoni perusteita kohtaan. Tahtoisin keskustelua tästä että onko tosiaan suutelu v.l parisuhteissa väärin? En ole siis aiemmin edes tajunnut että nukkuminen yhdessä ja suutelu voisi olla väärin.

Joku

Suutelu ei ole ok, enkä myöskään nukkuisi samassa sängyssä. Ne kuuluvat avioliittoon. Itse uskon niin.

05 seurusteleva meitsi (tyttö)

Mä itse seurustelen ja riparilla aloitin seurustelun. Ollaan pidetty kädestä ja halailtu ja muutamia pusuja on ollut mutta ei julkisesti, sillä osa ei hyväksy pieniä pusuja. Se on se omatunto mikä määrää! Äitiltä kysyin asiaa niin hän sanoi että pienet pusut seurustelussa on ok.

Tyttönen

Aloittajalle:
Tässä on minun näkemys seurusteluun:

Seurustelulla ei ole mitään ikärajaa, mutta seurustelua aika on tarkoitettu avioliittoon valmistautumiseksi. Eli toisin sanoen seurustelun tarkoitus on, että se johtaa avioliittoon.
Seurustelu aika on jokaisella yksilöllinen, mutta tarkoitus ei ole, että seurustellaan pitkiä aikoja saatikka monia vuosia.

Seurustelu aikana toiseen henkilöön tutustutaan juttelemalla ja muiden nuorien kanssa yhdessä touhuamalla. Eli seurustelevat parin ei pidä jättäytyä nuorten joukosta pois vaan mennä yhdessä mukaan.

Fyysiset kontaktit kuten suutelu, pusut, halit, yhdessä nukkuminen, halailua, sively jne tulee jättää avioliittoon. Silloin sillä on siunaus.
Jos näitä fyysisiä kontakteja alkaa jo seurustelu vaiheessa harjoittaa niin lihallinen himo alkaa vaatia enemmän. Kohta ei enään riitä pikku pusut vaan siirrytään suudelmiin ja siitä yhdessä nukkumiseen… Ja silloin sillä seurustelulla ei ole siunausta, kun nuo edellä mainitut asiat on tarkoitettu vain avioliittoon.

Siksi monet voivat katsoa pahalla jos rupeat esim 14 vuotiaana seurustelemaan, kun naimisiin voidaan aikaisintaan mennä neljän vuoden päästä.

05 Poika (meitsi)

Tutustuin rinnakkaisluokan ei meitsi tyttöön ja nyt ollaan siinä pisteessä, että juteltiin siitä mikä tää suhde on. Ollaan aiemmin halattu ja maattu metsässä vierekkäin aika läheisissä tunnelmissa mutta sen pitemmälle ei olla menty. Sovimme että hoppua ei pidetä ja edetään omalla painollamme. En haluaisi lähteä suhteesta pois, koska tyttö on minulle kovin tärkeä. En aijo sortua lihallisen himon houkutuksiin ja haluan säilyttää uskon ja hyvän omantunnon. Emme siis vielä ole tehneet päätöstä seurustelusta ja ennen päätöstä haluan tehdä selväki V.l arvot ja sen mitä seurustelu meille tarkoittaa. Tyttö on kovasti kiinnostunut uskonnostamme ja olemme kuunnelleet lauluja ja virsiä yhdessä. Tyttö haluaisi lähteä suviksiin kun hänellä on v.l kavereita. En halua kuitenkaan seurustella hänen kanssaan pelkästään sen takia, että tykkäämme toisistamme. Toivon, että hänelle avautuisi arvomaailmamme ja uskon lahja. Pelkään myös, että en pääse enää suhteesta pois vaikka tilanne niin vaatisi.

WW yo [nimimerkkiä muutettu]

Mun mielestä saa kyllä halata ja pussata mutta ei kantsi panna kovin nuorena ja nää lesta säännöt on kyllä vähän outoja.

kohta pukille?

Itse 16 kesäne, vl, seurustelen ei vl kanssa. Tähän asti ei mitään ongelmia. Nussittu ei ole tullut mutta kielareita ja muuta kylläkin. Itse olen ehkäisyn kannalla enkö halua 18v naimisiin ja heti kersoja. Ahdistaa ajatuskin. Vanhemmat ei hirveesti tästä tykkää. Itseäni ei kiinnosta vanhempien mielipide, sillä kerran sitä vain eletään. En usko että uskoni kaatuu ei vl kumppaniin. Jos kaatuu niin silloin sitä ei ole koskaan ollutkaan.

05 poika ( meikä )

Minä aion halata ja pussata ennen avioliittoa. Minä aion lisääntyä

Vastaa aiheeseen: Lestadiolaisten nuorten seurustelu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top