Siirry sisältöön
I [nimimerkki muutettu]

oikeesti mua ahdistaa iha hirveesti mennä ulos ilman meikkii ja tällee. oon meikannut nelosluokalta (!!) asti JOKA päivä. jotenki en vaa pysty kattoo mun kasvoi ilman meikkii. (älkää huoliko, kyl laitan meikkivoiteen alle kasvovoiteen nimeltä Humektan, mun mielestä toimii tosi hyvin ja ihotautilääkärini siis tosiaan tätä mulle suositteli.) pesen kans kasvot kahesti päivässä. kasvonaamiota käytän 2krt viikossa ja kuorinnan kerran viikossa. ruokavalion muuttamisessakaan ei ole ollut mitään hyötyä, vaikka olen yrittänyt kokeilla viikon-kahden viikon kuuria joissa syön esim vegaanimaisesti tms.

en jaksa enää. ja kun tuntuu siltä että niitä finnejä tulee vaan lisää ja lisää enkä pääse niistä ikinä eroon.

mulla on siis lievä akne, mutta finnejä on kuitenkin ollut jo 6-5v, eikä ihotautilääkäriltäkään ole saanut minkään laista apua.

vinkkejä miten pääsisin tästä ärsyttävästä vaivasta eroon? vaikuttaa muuten todella paljon mun elämänlaatuun että joudun aina heräämään 3 tuntia aikaisemmin ennen kuin koulu alkaa, esim kasin aamuina herään aina viideltä ja joskus jopa neljältä jos ihon tilanne on mennyt pahempaan suuntaan.

välillä finnejä ei ole niinkään paljon, välillä naama on täynnä finnejä.

pls help? sori jos kirjotin sekavasti.

Kokemustaon

Moi, sun kannattaa ihan ekanaki pestä kasvot vaan kerran päivässä, että iho saa levätä kunnolla. Ite pesen illalla. Sit ku peset naaman niin kannattaa käyttää semmosta naamanpesuainetta ja rasva ku la Roche posay. Sitä saa apteekista. Itellä se on toiminu tosi hyvin. Ja sitte ite en käytä ku noita enkä kuori enää naaman ihoa tai käytä naamioita. Sitte nykyään on enää muutamafinni sillontällön ja käytän niitten päälle vaan vähän peitevoidetta. Ja vielä kannattaa pitää päiviä että et meikkaa ollenkaan vaikka viikonloppusin.
Ruokavaliosta sen verran että maidon jätin pois(jogurttia ja juustoon yms syön) ja ruisleipää en syö, sekä vähensin herkkui ja sokerii ja juon paljon vettä.
Ja sitte vielä muista että finnit ei haittaa ne on osa nuoren elämää ja ihan luonnollisia. Yleensä ihmiset ei edes kiinnitä huomiota niihin.
Toivottavasti tästä on apua<3

Katri,verkk@ri

Hei!
Kiitos viestistäsi.

Monelle nuorelle ulkonäkö on todella tärkeää ja kerroitkin, että olet kokeillut melkein kaikkea.
Suosittelisin kasvojen pesemistä aamuin- ja illoin, sekä kasvorasvojen käyttämistä jos kärsii kuivasta ihosta. Mutta muista nämä ohjeet ovat suuntaa-antavia ja jokainen on erilainen yksilö.

Toisilla auttaa herkkujen vähentäminen esim. suklaa, mutta tämäkin on toosi yksilöllistä.
Finneissä ei ole mitään hävettävää ja monikaan ei kiinnitä niihin huomiota, koska se on kaikille arkipäivää. Muista, vaikka itse huomaat finnit ei se tarkoita, että kaikki muut ihmiset kiinnittävät finneihin huomiota.
Muista jos tämä asia askarruttaa vielä mieltäsi, ole rohkeasti yhteydessä esim. opiskeluterveydenhuoltoon tai voit keskustella luotettavan aikuisen kanssa asiasta.

Ps. Meillä Nuortenpuhelin on auki ma-pe klo. 14-20 ja la-su 17-20.

Toivottavasti vinkeistä oli apua ja ihanaa syksynjatkoa!
Terkuin Katri,verkk@ri

Vastaa aiheeseen: lievä akne!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top