Siirry sisältöön
Huolestunut

Olen miettinyt tämän aiheen puheeksi ottamista jo jonkin aikaa.

Eli olen 14,5-vuotias poika, perheeseeni kuuluu isäpuoli, äiti, sisko (7v) ja veli (3v).

Noin kolme kertaa viikossa äkkipikainen isäpuoleni suuttuu jostain ja huutaa, ja joskus [osa tekstistä poistettu] ja usein olen ollut vähällä lyödä isäpuoltani, mutta kuitenkin tullut järkiini.
Kun yritän puolustaa sisaruksiani, sanotaan että ei kuulu sinulle, pidä huoli omista asioistasi, tai turpa kiinni.
Siskollani on lievä ADHD, diagnoosia ei ole tehty, mutta oireet viittaavat siihen, ja äitini on joskus epätoivoinen, ja välillä olen kuullut hänen sanovan ettei jaksa enää, ja miettivän että mitä ihmettä oikein tekisi.
Äitinikään ei pidä isäpuolen väkivaltaisuudesta, mutta ei jaksa tehdä asialle mitään, en tiedä pelkääkö hän riitaa.

En ole viranomaisille tästä ilmoittanut, koska se tuntuisi minusta hieman liioittelulta.

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

Kirjoitit vakavasta asiasta. On hienoa, että kannat huolta pikkusisaruksistasi. Teidän kaikkien tulisi saada olla turvassa kotonanne eikä joutua näkemään tai kokemaan väkivaltaa,

Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Kannustaisin sinua ottamaan asian puheeksi. Nuortennetin ”Mistä apua?” -osiosta löytyy myös Huoli puheeksi -lomake, joka on tarkoitettu asiasta kertomisen tueksi.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Kirjoittaja

Olen puhunut aiheesta erään aikuisen, jonka voisin katsoa ystäväkseni, kanssa, hän tuntee myös vanhempani kohtuullisen hyvin. Ja minulla on yksi ystävä, jolle kerron aivan kaiken, ja hän minulle.

Vastaa aiheeseen: Lievä perheväkivalta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top