Siirry sisältöön
LäskiLikka

Hei,mä oon vähän täs miettiny, et onko mun haukkujat oikeessa, mua on haukuttu 5 vuotta (oon 11) ja aika paljon läskiks [osa tekstistä poistettu]. mul on kaks makkaraa vatsas ja sillee mun reidet on isot, nii pitäskö mun laihduttaa mä en tiiä?

Fudge

Vaikea sanoa, kun et kerro pituuttasi ja painoasi. Oma mielipiteeni on, että tuon ikäisenä ei kannattaisi alkaa laihduttamaan, koska kuitenkin kasvat vielä pituutta. Pienestä pyöreydestä ei tarvitse välittää, paino kuitenkin tasoittuu pituuden lisääntyessä. Tietenkin on eri asia, jos on selkeästi ylipainoinen. Silloin kannattaa jutella vaikkapa vanhempien tai terveydenhoitajan kanssa. Mutta en usko, että sinun tarvitsee huolehtia painostasi. Kerro kiusaajistasi opettajallesi ja vanhemmillesi, äläkä anna heidän vaikuttaa itsetuntoosi. Kiusaaminen ei ole missään nimessä hyväksyttävää, eikä sitä tarvitse kenenkään kestää.

:)

Kunha oot vaa oma ittes. Laihduta jos vaa ite haluut mutta älä kenenkää muun ku ittes takia. Ei siinä et oot vähän läskimpi kuin muut nii ei siinä oo mitää pahaa.

12 wee

Ei sun tarvitse laihduttaa. No okei kyllä sitä painoa vähän tarvitsee pitää kurissa ettei ole mikään sata kiloinen köriläs. Muuten sillä ei ole mitään väliä. Nimimerkillä Kokemusta On

HotChocolate

Oot todella nuori joten en usko että sun tarttee vähänkään pitää normaalia enemmän huolta painostasi. Oot kasvavassa iässä (= lapsenpyöreys ”sulaa” energiaksi jota keho tarvitsee kasvamiseen) joten en usko että on normaalilla elämisellä mahdollista tulla ”satakiloiseksi körilääksi” tai muutenkaan oikeasti ylipainoiseksi.

Makkarat on ihan normaaleja, ne kuuluu lapsenpyöreyteen ja niitä kuule löytyy melkein jokaiselta, ihmistä ei ole luotu näyttämään ihan treenatulta fitness-luuviululta sen takia, että mm. lehdet ja internet sitä meille tuputtaa. Eli joo, oon sua vanhempi ja mullakin on ”makkaroita” kun vaikka istuu ja nojaa eteenpäin ja oon kuitenkin ohittanut sen parhaimman kasvuiän jo aikoja sitten. Älä siis kiinnitä siihen niin paljon huomiota, oot varmasti ihan tasapainoinen ja voit kysyä vaikka vanhemmilta tai terveydenhoitajalta apua, jos tuntuu että elämäntavoissa on jotain korjaamista. Jos siis syöt vaikka joka päivä karkkia tai juot paljon mehua niin niitä kannattaa rajoittaa, ylimääräinen sokeri ja rasva ei tee kenellekään hyvää.

Niin, älä ihmeessä laihduta! Lapsenpyöreyttä tarvitaan osaltaan kasvamiseen ja jos laihdutat ja riudutat sen pois, sun pituuskasvu ja normaali kehitys voi kärsiä siitä paljonkin. tiedän paljon ihmisiä joilla on ollut paino-ongelmia lapsena ja nyt he on ihan normaalipainon rajoissa, kasvaminen ja perus hyvät elämäntavat auttaa aina, terveys ei vaadi ihmediettejä ja itsensä ruoskimista ylirasittaviin liikuntatuloksiin.
Kaikille nuorille lukijoille; laihduttaminen kyllä voi vähentää painoa hetkeksi, mutta terveellisillä elämäntavoilla ja kivalla, mieleisellää liikunnalla pääset parhaiten siihen hyvään, terveeseen painoon ja elämään joka säilyy kauemmin kuin minkään dieettien tulokset.
Siunausta ja tsemppiä! Kiusaamisesta kannattaa jutella ehdottomasti jonkun kanssa koska se on vahingollista niin sinulle kuin tavallaan myös kiusaajille! Kenenkään ulkonäöstä ei ikinä pitäisi mennä laukomaan mitään tyhmää, ei nimittäin koskaan voi tietää mitä ongelmia tällä henkilöllä on jo ennestään takana.

Vastaa aiheeseen: Lihavuuteni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top