Siirry sisältöön
Pelottaa

Hei kaikki. Olen 12-V tyttö ja olen viidennellä luokalla. Oon 142 cm pitkä. Aina aiemmin mul on tullut vain yks kilogramma lisää painoo vuodes mut kun tänää päätin pitkästä aikaa mitata painoni vaa’alla huomasin että mul oli noussut KOLME KILOGRAMMAA lisää viime vuodesta. Tsekkasin netistä ja se on kuulemma vielä mun ikäsellä ja pituisella normaali paino mut en tiedä voinko uskoa siihen. Pitäskö mun alkaa laihduttaa? Urheilla? Aloittaa dieetti? Mul on aina ollut sellainen pömppömaha muutenkin mutta aina muilla tyttöil pukkarissa on litteä maha. Jopa mun siskoilla. Tää ahistaa mua niin paljon ja mul ei oo muutenkaan mennyt niin hyvin kuin ennen viime aikoina. Auttakaa.

Suonjar

Ensinnäkään 12-vuotias ei saa alkaa laihduttaa. Se voi hidastaa luonnollista kehitystä. Tossa iässä on normaalii, että paino nousee nopeammin kuin aiemmin. Se näkyy kaikissa vähän eri tavalla. Ei tarvii olla huolissaan. Muista vaan terveelliset elämäntavat.

Kissuli

Moi! Painon muutokset murrosiässä on normaaleja, eikä vaarallisia. En suosittele laihduttamista, sillä se on helposti epäterveellistä ja haittaa kasvua varsinkin nuoruudessa. Suosittelisin juttelua aiheesta kouluterveydenhoitajan kanssa! 💗💗

🌈rainbow🌈

Hei! On ihan ok, että painoa tulee lisää ja se on vaan hyvä.
Kaikilla on erillaiset kehot ja kannattaa rakastaa sitä mikä sulle on annettu! <3
Laihduttaminen ja dietin miettiminen on vain huonoksi ja turhaa.
Kannattaa käyttää hyötyliikuntaa hyväksi.
Älä stressaa liikaa! Oot täydellinen! <33

M [Nimimerkki muutettu]

Moi!
On ihan normaalii et murrosiässä lihoo enemmän ku normaalisti. Paino voi nousta nopeemmin ku pituus, mut kyllä se siitä ajan kanssa tasottuu❤️
Jos lääkäri tai terkkari ei oo sanonu et alota laihduttaa, nii älä ala. Vielä tossa iässä ei tarvii huolehtii tollasista asioista :)
Hyvää kevättä!🌸

Vastaa aiheeseen: Lihonko mä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top