Siirry sisältöön

Liikaa psyykkisiä ongelmia lyhyen elämäni aikana.

Surikaatti

Mulla on ollut ihan liikaa psyykkisiä ongelmia lyhyen elämäni aikana.

Ne alkoivat jo toisella luokalla kun käyttäytymiseni verta kohdatessa oli foobista. Aloin täristä ja väristä ja pyörrytti ja henkeä ahdisti. En tiedä mikä oli syy, mutta se meni ajan mittaan ohi. En ole vieläkään oikeastaan täysin ”parantunut” siitä, enkä tiedä, onko se koskaan mahdollista sillä henki salpautuu hetkellisesti edelleen, kun näen verta.

Sitten. Neljäs luokka. Ulkonäköpaineet. Anorektisia oireita. Ei siitä sen enempää. Ne kesti vuoden mutta älysin itse lopettaa.

Viides luokka. 11-vuotias pikku tyttö alkoi itsetuhoiseksi. Masennus. Suunnittelin itsemurhan. Olin vähällä toteuttaa. Tässä sitä silti yhä ollaan. Sekin loppui aikanaan.

Kuudes luokka. Taas foobista käyttäytymistä, tällä kertaa oksentamista kohtaan. Sairastin 10-vuotiaana rajun vatsataudin joten ehkä se on ihan ymmärrettävää. Olin kutosluokan ajan yhteensä kolme kertaa samassa tilassa, missä joku oksensi. Aina sama juttu, halusin päästä pois, jos en päässyt pois, aloin desinfioida käsiä ja panikoida. Entä jos sairastun? Entä jos joudun sairaalaan?
Tätä jatkuu yhä.

Kuudennella luokalla tuli myös taas laihdutus, tosin se kesti kuukauden ja laihduin ehkä muutaman kilon.

Ja se, mikä on hassua, en koskaan hakenut mihinkään apua. Eikä minkään huomattu muuttuneen. Kaikki tuli ja meni. Minulla on yhä pelkoja verta ja oksennusta kohtaan.

Nuortennetin yllapito

Hei Surikaatti,

Kiitos, kun kirjoitit meille. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on lisätty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Liikaa psyykkisiä ongelmia lyhyen elämäni aikana.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top