Siirry sisältöön
Pikkarainen

Moi! Loin tän keskustelun koska mua vähän mietityttää et onko tää ihan normaalia. Elikkä meidän perheessä (äiti, isä, minä ja pikkuveli) vähän liikaakin rajoituksia.

Kotiintuloaika: Klo 19.00. joskus saan jäädä omalle kotipihalle 19.30. asti.

Ihmissuhteet: Jos kaveri haluaa tulla kylään niin lähteä pitää puoli seitsemän maissa ja läksyt pitää olla tehty ja huone siisti.

Nukkumaanmenoaika: sängyssä ollaan klo 21.00. viimeistään.

Ruutuaika: Se tunti eikä minuttiakaan enempää.

Muut noista ei ees sillain hirveesti oo ihmeellisii mut mun mielestä vähän outoa etten saa ostaa itse mitään, eräskin päivä halusin ostaa säästämilläni rahoilla led-valonauhan mutten saanut sillä vanhempien mielestä he ostavat minulle kaiken tarpeellisen. Uuden pöydän sain puoli vuotta sitten kun vanha hajosi. Harmittaa vaan vähän kun oon kuitenkin niihin valoihin säästänyt mutta sitten se olikin ihan turhaa.

Sama juttu mulla enkä ois somejakaan saanut ennen kuin olen 16 mutta päätin vain ladata sen instan kertomatta kenellekään. En saanut edes whatsappia. Huoh. Nykyään minulla on sekin, latasin vaan.

Kai ne vanhemmat vaan välittää, mutta pikkasen alkaa vituttaa suoraan sanottuna kun olen kohta 14, kotiintuloaika on jotain kuuden ja kahdeksan väliltä ja nukkumaan mennään yhdeksältä. En saa tehdä edes ruokaa itse ilman apua. Osaisin kyllä, eivät vain usko. En ole koskaan ollut edes yökylässä kenenkään muun kuin sukulaisten luona. Muutenkin menemistäni vahditaan kuin vankilassa. Minua aivopestään. Uskomaan, että ne, joiden vanhemmat tekee toisin, ei kasva ihmisiksi. Voi nyt jumakauta, minähän se tässä olen joka ei kasva ihmiseksi, kun en opi koskaan pärjäämään omillani. Kaverit on jo sen sanoneet ”noloa”.

Luulin tämän olevan vain ainoiden lasten ongelma, ja ajattelin katkerasti, että jos minulla olisi sisarus, elämä ei olisi näin rajoitettua. Mutta voi olla, että se silti olisi. Vaikka kertoo vain välittämisestä, minun mielestäni tuollaisilta pitäisi silti evätä oikeus saada lapsia. Rajoittakoot omaa elämäänsä, ei sen viattoman lapsen, joka haluaisi vain oppia asioita tekemällä ja kokeilemalla. En minä vanhempiani vihaa, tiedostan kyllä, etten pärjäisi vielä ilman heitä, mutta rehellisesti sanottuna vain odotan sitä hetkeä, kun vihdoin muutan pois kotoa. Saan vihdoin päättää täysin omista asioistani.

Anteeksi tästä purkauksesta, niin harvoin tulee puhetta asiasta missään kenenkään kanssa että nyt oli pakko sylkeä kaikki ulos kun kerrankin oli tilaisuus.

Sipsi

Itse haluaisin jotain rajoja ku mulla ei oo yhtään😪 mut jos sulla on paljon rajoja, se tarkottaa et sun vanhemmat välittää susta paljon ja haluu suojella sua, siks sulla on rajoja paljon.

13v tyttö

minkä ikäinen olet? muistan kun itsellä oli meljein samat säännöt joskus 4lk

Makettaja

Säännöillä on hyvät tarkoitukset, mutta tuo on jo liikaa.

Tru

Meil samat otan osaa

PEnni06

Olen aivan samanlaisessa tilantees.
Oon 14 vaan rajoitukset.
Tosin olen sijoitettu.
Äitini latasi 2 vuotta sitten sovelluksen ’family link’ ja laittanut kaikki maailman rajat ja estot.
Sovelluksia en saa itse lataa milloin haluan.
Iges on vaa 15 min jne.
Ja kaikist pahin on ettei mul snäppii😔
Mut silti, kannattaa puhua.
Ja jos ei auta, KYLÄ VAAN ME NUORET KEKSITÄÄN RATKAISUT JA OIKOREITI🖤
Toivon et autto vertaiskuvallisuuteen❤❤

Miksainamä07

Hei! Oon melkein 13v tyttö jonka vanhemmat ovat ehkä liiankin tiukkoja. Kotiintulo aikani kouluviikolla on viimeistään 19.00,viikonloppuisin 19.30. Family link vanhemmilla jolla he stalkkaavat missä liikun,ja mitä sovelluksia käytän yms..
Puhelin käydään läpi ainakin kerran kuukaudessa.
Nään kavereita varmaan vaan 1 kerran viikossa,kun en ole kuulemma hoitanut kotitöitäni vaikka teen niitä lähes koko ajan!!! Saan koti arestia jos tulen minuutinkin myöhässä? Onko normaalia?

🤗

Hei ! 🤗

Sun vanhemmat vaan välittää susta. He ei varmaan haluu, että valvot liian myöhään ettet ole seuraavana päivänä väsynyt. He varmaan ajattelee, että sä et tartte led-valoja mihinkään, ja ei siksi anna sun ostaa niitä. Kurjaa kuitenkin, jos oot säästänyt niihin pitkään, ja sit et saakaan niitä. He varmaan käskee sua tekemään läksyt ennen kaverin tuloa, jotta ne ei jää tekemättä. Huoneesi pitää varmaan olla siisti, että kaverisi on kiva tulla teille, kun sun huone on siisti. Ruutuaikaa on varmaan tunti, koska he ei halua, että katsot liikaa ruutua. Jos vaikka ehdottaisit vanhemmillesi, että ostaisit jotain muuta kivaa säästämilläsi rahoilla ?

Mullakin on joskus ollut saman tapaisia rajoituksia, ja se vähän harmitti, mutta totuin.

Tsemppiä ! 🤗

is

Ite suosittelen puhuun vanhempien kanssa et hei osaan pitää ittestä huolen ja vaikka tarjota itte rajotuksii mikkä vois sopia molemmille. kuten kotiintuloaika ja kavereitten kanssa olo. samalla vois kysyy miks on kyseiset säännöt sellaset ku ne on.

Vastaa aiheeseen: Liikaa rajoituksia?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top