Siirry sisältöön
Moimoi

Tekis mieli alottaa joku harrastus, mieluiten liikunta-, mutta en jotenkin halua. Aina oon vähänniinku ”pelänny” urheilulajeja sosiaalisten paineiden ja huonon itsetunnon myötä. Omatoimisiin lajeihin mua ei saa millään, mutta ohjattu ”pelottaa”, varsinkin ohjatussa liikunnassa epäonnistuminen.
Myös, ellei jopa varsinkin muiden ihmisten mielipiteet ja ajatukset pelottaa, ”onpa tuolla huono kunto” tai ”eipä tuo osaa tehä mitään” kun olen itse kuullut sitä muista sanottavan.
Juuri näistä syistä vedänkin koululiikunnan täysillä vaikkei kuntoni mikään paras ole, liikka olikin 9.
mitäs lajeja?

HotChocolate

Heippa!

Mä en oikeasti ole mikään atleettinen yksilö, mutta silti olen onnistunut löytämään kivoja liikuntaharrastuksia, niin ohjattuja maksullisia kuin ilmaisiakin.
Harrastushan yleensä on monille ”pelkkä harrastus” joten ei missään nimessä kannata alkaa verenmaku suussa tekemään kaikkea! :)
Kaikenlaisia ihmisiä mahtuu tähän maailmaan, mutta yleensä kuitenkin siellä on kaikki tekemässä samaoja juttuja eikä vaan tuomitsemassa muita.

Ja heitän kysymyksen takaisin, mistä lajeista tykkäisit? Ohjattu liikuntahan on siitä syystä ohjattua, että siellä ollaan oppimassa ja kehittymässä eikä ohjaajan ankaran silmän alla.
Oletko ehkä enemmän joukkueurheilija vai teetkö mieluumin jotain yksin/pienemmässä ryhmässä?
Peruslajeja joihin on mahdollista osallistua monilla paikkakunnilla, on varmaankin ne yleisurheilu, joukkuelajit kuten jalkapallo yms. Luonnossa liikkujalle sopisi varmaan hyvin suunnistus tai jos sulla on vaikka koira, niin monet järjestää erilaisia aktiviteetteja niiden kanssa.
Pienehköt ratsutallit on yleensä tosi kivoja paikkoja ja monissa tärkeintä on oikeanlainen toimiminen eläinten kanssa, ei niinkään upeat koulukiemurat ja muut tulokset. Se on siis myös tosi vähäpaineista toimintaa kun siihen suhtautuu niin.
Entä olisitko kiinnostunut jostain erikoisemmasta, vaikka jousiammunnasta?
Tai ihan kuntosali, jumpat tai tanssiharrastus.
Harrastuksia on miljoonia ja veikkaan että parhaiten löydät esimerkit katsomalla oman asuinkaupunkisi tarjontaa.

Täällä on tosiaan yks ”huonoitsetuntoinen”, mutta voin sanoa että vaikka se eka tuntuu kamalalta niin yleensä ideaan pääsee hyvin kiinni ja siitä tulee oikein mieluinen harrastus.
Jos sulla on yhtään mielenkiintoa jotakin lajia kohtaan niin käy kokeilemassa vaikka pari kertaa ja katso, miltä se vaikuttaa.
Ja paineita ei tartte ottaa, jotkut aktiviteetit on hyvä pitää vain ja ainoastaan harrastuksena jossa voi purkaa pahaa oloa ja viettää aikaa hyvässä seurassa. :)
Paljon siunausta ja tsemppiä! Tosi hyvä että olet kiinnostunut harrastuksen aloittamisesta, niistä saa paljon iloa. :)

Vastaa aiheeseen: Liikunta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top