Siirry sisältöön
Laiska

Tarvitsisin vinkkejä liikkumiseen mitä oikein kannataisi tallaisen ylipainoisen tehdä että saisi painoa putoamaa olen 16v. Olen laiska enkä saa itseäni välillä niskasta kiinni kun en keksi miten laihuttaa eikä tulosta tule niin lopetan

Nimetön

Mä kaipailisin näitä vinkkejä myös.
Täälläkin 16-vuotias ja painoa pitäisi saada pudotettua, mutta olen äärimmäisen laiska..

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Niin se vaan menee, että jos ei muutosta tee niin ei mitään tapahdu. Kyse on siis elämäntapamuutoksesta, eli pysyvästä jatkuvasta asiasta.

Liikunnan tuli olla progressiivista, eli nousujohteista. Monipuolisuus on myös todella tärkeä asia. Eli käytännössä, lenkkeily, uinti yms. on varmaan tehokkaimpia liikuntamuotoja laihduttamisen kannalta, mutta muutama kerta viikkoon lihaskuntoa täytyy myös muistaa. Nousujohteista saat liikunnasta lisäämällä esimerkiksi lenkkikertoja viikossa, lenkin pituutta tai juostavaa nopeutta.

Aseta itsellesi tavoite, jonka eteen joudut tekemään töitä, mutta joka on saavutettavissa. Aloita vaikka lenkkeilemällä muutaman kilometrin lenkki rauhallisesti kaksi kertaa viikossa. Neljän viikon päästä se on jo ihan iisi juttu, joten sitten lisäät sen kolmeen kertaan. Sen jälkeen pidennät lenkkiä huomattavasti. Juoksunopeus todennäköisesti nopeutuu itsestäänkin kunnon kohoamisen mukana, mutta sitäkin kannattaa tarkkailla.

Kannattaa etsiä semmonen liikuntamuoto mistä tykkää, niin sitten sitä jaksaa tehdä. Jos vihaat lenkkeilyä, älä pakota itseäsi esimerkkini mukaan juoksemaan, vaan mene esimerkiksi pyöräilemään, uimaan, kävelemään… Ja muista se monipuolisuus! Oletko käynyt ikinä ryhmäliikuntatunneilla? Aerobic? Step? Kaikkea kannattaa kokeilla, jos joku on kamalaa niin sitten ainakin tietää ettei sinne enää ikinä :D

Tee itsellesi lista: Miksi minun täytyisi lisätä liikuntaa? Mitä hyötyä siitä olisi? Onko mahdollisia haittoja? Miten saan itseni motivoitua? (Auttaako musiikki, kaveri, ulkonäkö, liikunnan riemu, kunnonkohotus)

Motivaation keräämiseen on vaikea sanoa mitään, koska kaikki me ollaan niin erilaisia. Toisia motivoi kaveri, toiset haluavat nimenomaan olla yksin liikkumassa. Ainakaan liikkeelle lähdöstä ei voi luistaa kun on kaverin kanssa aika jo merkattu kalenteriin ;) Vaikka liikkuisi yksin, kannattaa päättää jotkut tietyt päivät milloin menee esim lenkille ja merkkaa ne vaikka siihen kalenteriin. Silloin se on jo päätetty ja osa viikkoa, osa elämäntapamuutosta siis. Mun lenkkeilyä helpottaa hirveesti hyvä musiikki, joka tuo fiilistä ja vähän raivoa tekemiseen. Motivaatio voi olla ulkoinenkin, päätä että kun oot lenkkeilly säännöllisesti kuukauden niin saat ostaa itelles hyvällä omallatunnolla uuden paidan tai suklaalevyn tai jotain :p

Ruokavalio on myös iso osa laihdutusta. Herkkuja vähemmän, kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä enemmän! Muista syödä, että jaksat liikkua. Aamupala on toooosi tärkee, koska se esmierkiksi käynnistää sun aineenvaihdunnan, joka on iso osa painonpudotusta.

Itse ei välttämättä huomaa tuloksia ihan heti. Sen takia kannattaa esimerkiks punnita painoa, -mutta ei joka päivä. Paino vaihtelee päivästä ja kellonajasta riippuen, ja mielummin kannattaa tehdä punnitus esimerkiksi kerran viikossa. Ainakin liikunnan aloittamisen alkuvaiheessa painoa ei voi pitää tuloksien tarkkailijana, koska samalla kun lähtee turhat pois niin muodostuu lihaksia. Siksi kannattaa mitama myös esim vyötärönympärys.

Tästä aiheesta voisin jatkaa vielä seuraavat miljoona riviä, mutta ehkä ainakin toistaiseksi nää riittää :D Kysykää ihmeessä lisää ja pitäkää meijät vaikka täällä ajantasalla ;) Tsemppiä molemmille!

-Sartsu

HotChocolate

Heippa!

Mä en oikeasti ole mikään atleettinen yksilö, mutta silti olen onnistunut löytämään kivoja liikuntaharrastuksia, niin ohjattuja maksullisia kuin ilmaisiakin.
Harrastushan yleensä on monille ”pelkkä harrastus” joten ei missään nimessä kannata alkaa verenmaku suussa tekemään kaikkea! :)
Kaikenlaisia ihmisiä mahtuu tähän maailmaan, mutta yleensä kuitenkin siellä on kaikki tekemässä samaoja juttuja eikä vaan tuomitsemassa muita.

Ja heitän kysymyksen takaisin, mistä lajeista tykkäisit? Ohjattu liikuntahan on siitä syystä ohjattua, että siellä ollaan oppimassa ja kehittymässä eikä ohjaajan ankaran silmän alla.
Oletko ehkä enemmän joukkueurheilija vai teetkö mieluumin jotain yksin/pienemmässä ryhmässä?
Peruslajeja joihin on mahdollista osallistua monilla paikkakunnilla, on varmaankin ne yleisurheilu, joukkuelajit kuten jalkapallo yms. Luonnossa liikkujalle sopisi varmaan hyvin suunnistus tai jos sulla on vaikka koira, niin monet järjestää erilaisia aktiviteetteja niiden kanssa.
Pienehköt ratsutallit on yleensä tosi kivoja paikkoja ja monissa tärkeintä on oikeanlainen toimiminen eläinten kanssa, ei niinkään upeat koulukiemurat ja muut tulokset. Se on siis myös tosi vähäpaineista toimintaa kun siihen suhtautuu niin.
Entä olisitko kiinnostunut jostain erikoisemmasta, vaikka jousiammunnasta?
Tai ihan kuntosali, jumpat tai tanssiharrastus.
Harrastuksia on miljoonia ja veikkaan että parhaiten löydät esimerkit katsomalla oman asuinkaupunkisi tarjontaa.

Täällä on tosiaan yks ”huonoitsetuntoinen”, mutta voin sanoa että vaikka se eka tuntuu kamalalta niin yleensä ideaan pääsee hyvin kiinni ja siitä tulee oikein mieluinen harrastus.
Jos sulla on yhtään mielenkiintoa jotakin lajia kohtaan niin käy kokeilemassa vaikka pari kertaa ja katso, miltä se vaikuttaa.
Ja paineita ei tartte ottaa, jotkut aktiviteetit on hyvä pitää vain ja ainoastaan harrastuksena jossa voi purkaa pahaa oloa ja viettää aikaa hyvässä seurassa. :)
Paljon siunausta ja tsemppiä! Tosi hyvä että olet kiinnostunut harrastuksen aloittamisesta, niistä saa paljon iloa. :)

Vastaa aiheeseen: Liikunta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top