Siirry sisältöön
.

Moi. Haluisin kuulla lisää tukaritoiminnasta, ku en tiiä siitä paljon mitään. Voisko joku kertoa?

Nettiystävä

Moi. Olin tukari yläasteen 8- ja 9-luokat. Sain 7- ja 8-luokkien lopussa koulutuksen hommaan. Koulutus kesti muutamia tunteja ja se järjestettiin kouluajalla.

Itse toimintaan kuului oman tukariparin kanssa ns. kummiluokalle tuntien pitäminen. Nuo kummiluokalla olevat olivat juuri yläasteen aloittaneita. Pidimme oppitunteja ennalta määrätyistä aiheista ja olimme tukioppilaina mukana koulun tapahtumissa eri rooleissa. Ei sitten juuri muuta.

Kannattaa ryhtyä tukariksi jos yhtään homma kiinnostaa. Ainakin saat merkinnän cv:hen jos ei muuta.

.

Okei, kiitos kun kerroit. Saatan alkaa tukariks, en oo ihan varma viel, mut kiitti oikeesti ku tulit kertoo mulle lisää tosta. :)

Goldprincess🙌

Moi!
Oon itsekkin yläasteella tukari. Nettiystävä kertokin jo tukaritoiminnasta jo aika paljon, mutta meillä on ainakin meidän koulussa sellanen lisä että tukarit pitää niille omille kummiluokille leikkejä esim. solmua ja silmäniskumurhaajaa sekä erilaisia kisoja. Mun nykyinen kummiluokka on vissii nykyisistä seiskoista hirvein luokka (t. opettajat) ja ne ovat vain haukkuneet meitä tukareita pystyyn ja eivät ole totelleet erilaisissa leikeissä vaan säheltäneet jotain omaa… Näin ei (ainakaan toivottavasti) ole kaikissa luokissa mutta tukarin pitää olla rohkea, sillä tukarin tehtävänä on myös puuttua kiusaamistilanteisiin (ensisijaisesti hakea opettaja) mutta myös itse mennä väliin selvittelemään tilannetta (jos opettajaa ei ole lähellä ja tilanne akuutti), mieluusti jos kaveri on tukari niin hänen kanssaan. Tätä kyllä en onneksi ole vielä joutunut tekemään. Tukarina olosta mä oon saanu paljon rohkeutta, uskallusta mennä luokan eteen ja määrätä mitä niiden pitää tehdä (joskus on joutunu huutamaan, että kuuntelee) ja siedän nykyään paremmin ilkeitä kommentteja. Tukarina joutuu olemaan tunneilta paljon pois, joten jos jäät koulusta muutenkin paljon jälkeen suosittelen harkitsemaan että kannattaako hakea tukariksi. Kaikki luokat eivät ole yhtä kamalia kuin mun kummiluokka ja pääosin tukarina olo on tosi kivaa :D
Ja muuten tukari ei saa pelätä korottaa ääntä näin pikkuvinkkinä :3

Vastaa aiheeseen: Lisää tietoo tukaritoiminnasta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top