Siirry sisältöön
G

Mun poikaystävä eros musta ja nyt mulla on masennus
Oon 3 luokalla [osa viestistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

kiitos viestistäsi, tosi hienoa kun kirjoitit.

Oli kurja lukea, että sinulle ja poikaystävällesi on tullut ero. On ymmärrettävää, että ero tärkeästä ja läheisestä ihmisestä voi vaikuttaa mielialaan. Hienoa kun kirjoitat asiasta, ja ettet ole jäänyt tunteiden kanssa yksin.

Kirjoitit, että olet halunnut että sinut huomataan ja olet sen vuoksi satuttanut itseäsi viiltelemällä. Viiltelyyn voi liittyä monenlaisia syitä ja yksi niistä onkin halu tehdä mielen paha olo näkyväksi. Tosi hienoa, että olet tunnistanut tämän asian itsessäsi. Viiltely valitettavasti voi pidemmän päälle pahentaa oloa sen sijaan, että se helpottaisi ja onkin tärkeä löytää muita keinoja pahan olon käsittelemiseen ja tapoja, joilla kertoa pahasta olosta muille.

Tietääkö kukaan läheisesi, että olet voinut huonosti eron jälkeen? Miltä sinusta tuntuisi puhua heille, jos et vielä ole keskustellut heidän kanssaan? Täällä Nuortennetissä on Huoli puheeksi – lomake, jonka avulla voi olla helpompi ottaa vaikeita asioita puheeksi. Laitan linkin siihen tähän. Löydät linkin kautta ohjeita, kuinka lomaketta voi käyttää: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/

Tiedäthän, että voit aina myös ottaa yhteyttä Lasten ja nuorten puhelimeen tai nettipalveluihin. Meille voi soittaa, kirjoittaa tai chatata nimettömästi ja maksuttomasti. Olemme tukenasi ja voimme yhdessä kanssasi miettiä, mitkä asiat auttaisivat juuri sinua voimaan paremmin.

Olit rohkea, kun kirjoitit ja kerroit huolistasi. Toivon että jatkat kirjoittamista, tai puhumista. Niin sinulla on parhaat mahdollisuudet saada apua. Monesti jo ihan puhuminen helpottaa oloa, ja esimerkiksi koulusi ammattilaiset (terveydenhoitaja ja koulukuraattori) voivat myös kertoa sinulle, minkälaista muuta apua on myös saatavilla. He ovat koulutettuja ammattilaisia ja osaavat auttaa lapsia kaikenlaisissa hyvinvointiin liittyvissä huolissa.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: #LLJ🕊️

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top