Siirry sisältöön

Oon siis vl lestadiolainen.
Oon lukenu muutaman jutun missä alussa asiallisesti ruvetaan puhumaan lestadiolaisuudesta niinku netissä ja jotku yksittäiset kommentit täällä. Niin kuitenki joku menee sinne laittamaan jotain rasitista
Tai rupee haukkumaan ja se oikeesti raastaa mun hermoja. Luin yhen artikkelin jossa joku pyysi ihmisiä korvaamaan sellasissa viha jutuissa sanan lestadiolainen esim. Sanalla juutalainen tai homo nii ei sen jälkee sitä kukaan hyväksyis jotenki tuntuu et lestadiolaisuudesta saa vapaasti pilkata. Ja kaikki tää perustuu siihen että tyypit ei vaan tiedä asioista ja moni tieto tulee niiltä jotka on eronnu lestadiolaisuudesta miks sellasia ihmisiä ei haastatella jotka on uskossa ja siit ilosia. Itsekkin jos joku puhuis rasistisesti lestadiolaisuudesta en viittis taistaani paljastaa, koska en halua että pilkka rupee kohdistumaan muhun. Ja sit jos ootte lukenu niist pedofiili jutuista mitä lestadiolaisuudessa on ollu NIITÄ ON YHTÄ PALJON KU MISSÄ TAHANSA MUUSSAKIN YHTEISÖSSÄ. Ja en tajuu sitä ku jotkut sanoo et lesta naisilla ei oo kunnon oikeuksia, niinku mun hermo räjähtää naisilla on lestadiolaisuudessa samat oikeudet kuin miehelläkin (olen ite tyttö)
Sori tuli vähä pitkä

Girlll09

Mä taas oon esikoislestadiolainen…(mäki oon tyttö) mul on sun kaa iha sama tilanne!!! Oot silti iha yhtä arvokas ihminen kun muutkin❤️❤️❤️❤️❤️😘😘😍😍😍😘🥰😘🥰❤️❤️😍Vaikka ollaanki lestadiolaisii❤️

Girlll09

Tsemiiiiii❤️❤️❤️😘😘

Anonyymi

Joo mä kyll ymmärrän sua. En oo ite lestadiolainen, mutt ymmärrän ja tajuun silti. Oon kuitenkin uskovainen. Ja niin uskon ett se on ärsyttävää jos teitä pilkataan!!! Munkin mielestä se pitäis lopettaa!!! Tai siis me kaikkihan ollaan vaa ihmisii ja samanarvosii! Mutt oo sä vaan ihan vapaasti lestadiolainen ja ylpee siitä!!
Kaikkee hyvää sinne!🤗

Ihminen

Olen itsekkin huomannut tällästä minua kohtaan mutta se on alkanut loppumaan :)

Olet ihana ❤️

Älä välitä niistä artikkeleista yms. ite en oo lestadiolainen (luterilainen kylläkin), mutta mulla on paljon lestadiolaisia kavereita. Ei sillä oo mitään väliä mihin sää uskot :)

Siis kerranki näin jonku kirjottavan tästä aiheesta ja ajattelevan samalla tavalla kun mää ite. Oon ite kans 17v lestadiolaistyttö ja koen tätä lestavihaa kyllä melkeen joka päivä.
Ärsyttää nii se ku ihmiset hehkuttaa et hyväksyy kaikenlaiset ihmiset mut sit ku kertoo olevansa lesta nii ei saakkaa mitää hyväksyntää vaa haukkuja. Määkään en oo kertonu taustaani uuella opiskelupaikkakunnalla kenellekkään koska tääläki on hyvin paljo lestavihaa enkä halua että mua tuomitaan tai syrjitään sen takia.

~~

Mä en itse ole lestadiolainen, mutta mulla on tosi paljon lestadiolaisia ystäviä ja sen takia oon ottanut paljon selvää lestadiolaisuudesta. Muakin ärsyttää se, että ihmisillä on ihme stereotypioita sun muita lestadiolaisista! Toivottavasti mahdollisimman monet ymmärtäisivät, että mikään ei oikeuta lestadiolaisten syrjimistä, kuten ei muidenkaan ryhmien. Kaikkien pitäisi saada uskoa ja kuulua johonkin yhteisöön rauhassa! <3

Pusipusi❤

Ite oon myös vanhoillislestaadiolainen tänä vuonna 14v tyttö. Ennoo koskaan joutunu pilkattavaksi uskoni perusteella ja olen kiitollinen siitä🙏Tsemppiä teille jotka on joutunut näitä pilkkaavia sanoja kuulemaan uskon ja muidenkin syiden perusteella❤ Olkaa vahvoja ja tehkää kuten itse haluatte älkääkä kuunnelko näitä typeriä haukkuja.
Olen pahoillani että olette joutuneet kokemaan tätä vaikka usko onkin aivan normaali asia, eikä ketään voi luokitella minkään perustella arvoihin❤
Tsemppiä rakkaatttt❤

Runaway

Harmi et ootte kohdannu uskontoonne kohdistuvaa vihaa ja stereotypioita. Muistakaa olla välittämättä, ootte vahvoja <3

Rasismi ja kiusaaminen on joka muodossa epähyväksyttävää. Olen itse sortunut kiusaamaan ja häpeän tekojani. Toivon, että kyseiselle henkilölle ei jäänyt traumoja. Kaverini, jonka kanssa tätä teimme ei saanut minkäänlaista rangaistusta.

Tuki

Mä en oo mut mummi, ukki ja koko muu suku on ja mun mielestä ne on ihan yhtä arvokkaita kuin muut ja niin oot säkin …

Vastaa aiheeseen: Lopettakaa vanhoillislestadiolaisten vihaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top