Siirry sisältöön

Otsikko kertoo paljon, eli löysin mun iskän työhuoneesta nuuskaa kun etin yhtä juttua. Mä tälleen tosi herkkänä ihmisenä oon hirveen huolissani ja tää asia painaa, koska pelottaa et se jää koukkuun jne. Nii että semmonen ”päihteetön” perhe.. Tiiän kyllä että aikuinen ihminen saa tehdö mitä haluaa ja tekee omat päätökset mit silti vaan pelottaa. Ja luulishan sen lääkärinä tietävän ne seuraukset..
Äskön kävin aika alakulosena sen luona ja siellä haisi semmonen ”purkka” mietin et onko se siitä nuuskasta. Se kysy vaan ”painaako joku” mutta en uskaltanut sanoa mitään :( Mitä teen, oon myös semin ujo ja mun on hirveen vaikee saada asiat sanottua.

15 v :D

Moi! Toi purkan haju voi kyllä olla peräisin nuuskasta kun netistä luin. On ärsyttävää jos isä tai muu läheinen käyttää nuuskaa tai muita päihteitä ja uskon että juttu painaa sun mieltä. Kannattaa jutella ensin muun perheenjäsenen tai sukulaisen kanssa. Voit toki kysyä isältäsi itse suoraankin. Ymmärrän että asiasta puhuminen voi pelottaa (oon iteki ujo ja on kokemuksia samantapasesta jutusta) Mutta kun isäsi kuulee huolestuneisuudestasi, hän luultavasti ainakin miettii asiaa vaikka käskisikin sinua olla huolehtimatta hänestä. Isäsi saa nuuskata jos haluaa mutta se varmasti vaikuttaa hänen lisäksi sinuunkin negatiivisesti joten kannattaa yrittää saada se lopettamaan. Jos asia haittaa sua ihan tosi paljon ja isäsi ei suostu lopettamaan puheistasi huolimatta, kannattaa kertoa esim koulussa vaikka terkkarille.

Katri,verkk@ri

Moikka!
Kiitos kun kirjoitit nuorten palstalle.
Kerroit, että olet ujo. Auttaisiko sinua, jos kirjoittaisit sanat paperille ja antaisit sen isällesi?

Vai, haluaisitko puhua jollekin luotettavalle aikuiselle tästä, niin hän voisi auttaa sinua kertomaan isällesi. Koulussa on koulupsykologit ja kuraattorit, sekä meillä on täällä kivoja ihmisiä auttamassa, ketkä apua tarvisevat. Heille, voit puhua maksutta sekä luottamuksellisesti.

Muista hän on isäsi ja häntä kiinnostaa sinun hyvinvointi. Älä jää murehtimaan yksiksesi, vaan hae apua, jos tämä asia painaa sinua. Viestin alapuolella on lasten ja nuorten chat:n aukioloajat.

Kaikkea hyvää ja tsemppiä sulle!
T. Katri, verkk@ri

Lasten ja nuorten puhelimen palvelut ovat luottamuksellisia ja voit keskustella päivystäjän kanssa nimettömästi.
Numero on 116 111
Puhelin on auki
ma-pe klo 14-20 ja
la-su klo 17-20 & ruotsinkielinen: Ring på svenska 0800 96 116 Lasten ja nuorten chat päivystää
su-ke klo 17-20

Emilia, verkk@ri

Moikka!
Kiva kun kirjoitit keskustelupalstalle! :)
On hyvin ymmärrettävää, että asia pelottaa ja mietityttää sinua.
Pystyisitkö ottaa asian puheeksi isäsi kanssa? kerroit, että puhuminen tuntuu vähän haastavalta ja se on hyvin ymmärrettävää. Voisitko kirjoittaa isällesi viestin tai paperilapun, missä kerrot mitä löysit hänen työhuoneestaan ja ottaa asian puheeksi sillä tavalla?

Jos asia painaa sinua, niin kannustan sinua ottamaan asian myös puheeksi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Esimerkiksi koulun terveydenhuollossa terveydenhoitaja ja kuraattori voisivat olla sopivia henkilöitä.
Myös täällä nuortennetissä pystyy juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti aikuisen kanssa mistä tahansa mieltä painavasta asiasta.

Puhelin on auki
p. 116 111
ma-pe klo;14-20 ja
la-su klo;17-20
Lasten ja nuorten chat päivystää
su-ke klo; 17-20

Aurinkoista kesää! <3
– Emilia

FaXsPiTtEr

Jos su iskä käyttää nuuskaa niin on luultavasti käyttänyt sitä jo ainakin 15vuotta

Vastaa aiheeseen: löysin iskän työhuoneesta nuuskaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top