Siirry sisältöön
Aamen

Hei kaikki uskovat! Haastan teidät vastaamaan näihin kysymyksiin.

Eli siis:

-Mun uskova mummi joskus sanoo, että ”Jeesus vastasi rukouksiini” kun jotain ihmeellistä tapahtuu ja hän on rukoillut sen eteen.
miksi Jeesus sitten antaisi niiden viattomien lapsien kuolla siellä sota maissa ja vastaisi jonkun yhden random mummon rukoukseen jolla on todella hyvä elämä jo valmiiksi. Ruokaa, koti, terveys ja läheisiä. Niinku ihmisiä KUOLEE jossain toisella puolella maapalloa.

-Miksi Jeesus/Jumala päästäisi jopa semmoiset kamalat ihmiset taivaaseen ainoastaan sen takia koska ne uskoo siihen? Siis joku kauhee murhaaja pääsee taivaaseen uskomalla, mut sit semmonen ateisti joka on aina kaikille kiltti ja tälleen nii se ei pääsis VAAN sen takia ku se ei usko?!

-Miksi ME joudutaan kärsimään sen takia kun Eeva söi jonkun omenan jostain kielletystä puusta, what!?

-Miksi ihmeessä Jeesus on mies? Miksi ihmeessä se on ”isä, poika ja pyhä henki”?
KOSKA siihen aikaan kun raamattu keksittiin, niin miehet olivat korkeammassa arvossa kuin naiset. Miehet kirjoittivat raamatun :)

-väitättekö että kaikki muut joutuu helvettiin paitsi te? Kaikki Buddhalaiset jne.? Vain te olisitte oikeassa? Siis jos olisitte syntyny johonki buddhalaiseen perheeseen, nii uskoisitte siihen jumalaan ja ajattelisitte että kaikki muut on väärässä. JA jos kerran pitäis elää just jotenki raamatun oppien mukaisesti, nii joutuuko sitte kaikki vääräoppiset eli katoliset ja muut kans helvettiin?

Joo en jaksa kirjottaa enää, mutta MIETTIKÄÄ vähän näitä. Pliis pohdi nyt vähän.

moi

kova sanoma

Hyvä kysymys

Moi. Toi on tosi hyvä ja mielenkiintoinen kysymys.
Vaik emmä nyt sellane mikään erityisen uskova oo, mut tulinpas nyt sanomaan oman mielipiteeni.
No siis…jos oot ikinä kuullu karman laista. Eli jos oot sun entisessä elämässäs ollu ns. paha ihminen, niin sun seuraava elämäs on kärsimystä. Jotenki tolleen se meni, mut jos miettii sitä et miks joku hiton murhaaja pääsee taivaaseen kans. Nii ehkä se ei pääse sen takii et uskoo, vaan siks et tietää olevansa paha ja muuttaa tapojaan ja tuntee syyllisyyttä, pyytää synnit anteeksi ja ei enää oo paha. Silloin mä uskoisin murhaajan pääsevän taivaaseen.
Tämä on vaan mun mielipide, mut jokainen saa uskoa mihin haluaa :)

Koska kukaa wi vastaa

Vastaan ny jitai pikasesti ku kukaa muukaa ek vastaa

1. Siis ihmisä kuolee ja pahaa ylipäätänsä on maailmassa koska elämme syntiin langenneessa maailmassa.. ja siis Jumala rakastaa tottakai ja haluaa kaikille hyvää, mutta ei Jumala voi antaa niille siunauksia jos ne ihmiset ei oo uskossa ja köyttäytyy Jumalaa vastaan… ja ne taas jotka uskoo ja kuolee niin ne kuolee vaan ihan siks koska maailma on paha paikka ja raaka nii mut sithö be pääsee taivaaseen et ei niil sit hätää oo
2. Tieks et kaikki maailman ihmiset ovat syntisiä ja erossa Jumalasta lähtökohtaisesti, joten Jumala voi päästää murhaajii, valehtelijoita ja ateisteja taivaasee VAAN jos ne ovat tehneet parannuksen eli tiedostaneen että ovat syntisiä ja pahoja ja tarvitsevat Jeesusta pelastuakseen(haluavat ystävyyssuhteeseen Jeesuksen kanssa)… kyse ei ole ainoastaan siitä mitä uskoo olevan totta ( että jeesus oli kuollu ristillä)jotta pääsee taivaasee, vaan siitä että ymmärtää mitä jeesuksen ristintyö tarkoittaa, miksi se pelastaa kadotukselta.. pääset taivaasee kun sulla on suhde Jeesukseen ja tunnet hänet henkilökohtaisesti, koska ihan tosi hänen kanssaan voi olla todella hyvä suhde(itselläkin in).. ja kun on tehnyy parannuksen ja pyytänyt syntejä anteeksi Jumalalta, niin Jumala antaa anteeksi ja alkaa muuttaa sua ihan uudeks paremmaks ihmiseks (itelläki tapahtunu nii) ja alata janota Jumalaa entistö enemmän… silloin Jumala voi päästää sut taivaaseen, koska Jeesus on täydellinen ja pyhä ja kun sä tunnet Jeesuksen nii hän tulee asuu suhun joten sillon sun synnit peitetääb ja Jumala näkee ainoastaan Jeesuksen pyhyyden ja täydellusyyden sussa.. eikö ookki mahtavaa
3. Siis tästä on nyt keskusteltu paljon, että onko kyse vertauskuvasta vai konkreettisesta omenasta… mutta jos se on omena niin Jumala loi hyvän ja pahantiedon puun täydelliseen paratiisiin, koska jos vitain sellaisga ei olisi ollut niin ihmisellö ei olisi ollut vapaata tahtoa ja silloin kaikki olis ollu robotteja jotka tekee mitä Jumala tahtoo… mutta Jumala rakastaa ja arvostaa meitä niin se halus antaa vapaan tahdon valita hänen ja sarvipään välillä (tieks enkeleilläki on vapaatahto) nii kun eeva sit söi siitä puusta joka oli kiellettyä niin synti tuli samantien maailmaan koska se oli vastoin Jumalan tahtoa… samoin tuli sairaudet, kuolema ja muut kivut maailmaan…
4. No miksi ei olisi ollut mies? Mitä väärää siinä in? Siis vanhassa testamentissa oli ennustetty Jeesuksen tulo ja oli ennustetty että de on poikavauva joten siksi Jeesus on miespuolinen… ja tieks Jeesus on ollut aina niinkuin Jumalaki et se ei oo syntyny joskus vaan se on aina ollu ja tulee olemaan joten jos jeesus oli taivaassa mies sillon sen tulee olla maanpäälläki mies…
5. No oikeastaan olen kuullut monien hindujen sanovan että eivät ole ihan varmoja mitä kuoleman jälkeen heille tapahtuu vaan toivovat että uudestaansyntyvät joksikin hyväksi eliöksi… kristityillä joilla on suhde Jeesukseen on varmuus siitä että ovat pelastuneet ja pääsevät taivaaseen… se in jotain käsittämätönyä ja lohduttavaa että in varmasti turvassa.. ja minä vahva uskova pystyn bäittämään että muut uskonnot ivat väärässä ainoastaan raamattu on totta… ihan omasta henkilökohtaisesta kokemuksesta, oon kokenu paljon Jumalan läsnäoloa, hän on puhunu mulle ja johdattaa mua :) mut eihän tosi pieni lapsikaan usko jos sille sanotaan että tuo hella on kuuma älä koske, vaan sen pitää kokeilla et on varma siitö nii siks voi uskoo noit mun kokemuksii jos on kokenu ne…
Oho tuli vähä pidempi mitä aattelin no ihs toivon et autto vähä ees

Qara Jita

Juu en itekkään tajuu, miks ne jotku uskovaiset sanoo ettei sais olla omaa mielipidettään, vaan pitää uskoa juuri niin tai sitten meet helvettiin.

Person x

Minkä takia minun viestini sensuroitiin, vaikka se olikin asiallinen? Miksei saa sanoa mitään sellaista, mistä joku saattaa loukkaantua, vaikka mielipide olisi perusteltu?

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Mä olin ennen uskovainen, mutta en enää, koska uskovaiset on olleet mulle ilkeitä ja pahoja.

Swarley☕

Harmi kuulla kokemuksestasi. Voi miettiä, kenen asialla he ovatkaan. Tai eivät he ainakaan vaikuta tavoitteellisesti lisäävän Jumalan hyvyyttä ympärillänsä. Toki, kuten sanottua, me kaikki olemme syntisiä ja meillä kaikilla käy ylilyöntejä ja kämmejä. Siitä huolimatta toisia pitää kunnioittaa ja vaikka Jumala antaakin meille syntimme anteeksi, sisältyy armon pyytämiseen ajatus katumuksesta ja pyrkimyksestä parempiin tekoihin. Toivottavasti et tee ratkaisuja muiden ihmisten hölmöyksien perusteella ja toivottavasti he voisivat tajuta virheensä ja toimia vastedes paremmin.

Ja mitä tulee tuohon aiempaan keskusteluun, ajattelen itse niin, että ihminen oli paratiisissa, mutta ihminen karkotettiin sieltä emmekä ole enää siellä. Otsa hiessä meidän on nyt töitä tehtävä. En siis näe mitään perustelua sille, miksemme Jumalan valittuinakin voisi kohdata vastoinkäymisiä täällä maanpäällä, emmehän ole vielä taivaassa. Päinvastoin mehän olemme ne juuri ansainneet. Haukkailemmehan päivittäin hedelmiä kielletystä puusta. Eli siis emme koe vastoinkäymisiä, vaan vältämme suuren osan niistä. Ja joka on kastettu on liitetty Kristuksen kuolemaan ja Hänen ylösnousemukseen ja on siten hengeltänsä vanhurskas Kristuksessa. Kuitenkin elämme vielä täällä maanpäällä, maalliset ruumiimme mukanamme. Tähän kahden maan kansalaisuuden maalliseen kansalaisuuteen kuuluu sekä hyvää että pahaa. On asennoiduttava niin, että iloitsee hyvästä ja lisää sitä omalla toiminnallaan. Näin tuomme paratiisia teko teolta hieman lähemmäksi itseämme jo täällä maan päällä.

Pahoja tekoja tehneiden pelastuminen ja hyvien ateistien joutuminen kadotukseen (toki on muistettava, että pelastuminen on yksin Jeesuksen käsissä) on tyypillinen tuhlaajapoikatarina. Toinen veljistä tuhlaa perintönsä, katuu tekoaan ja otetaan rakkaudella takaisin. Toinen veljistä on ollut kuuliainen, eikä hänen mielestänsä veljensä ansaitsisi sellaista kohtelua. Idea on se, että kaikki me olemme enemmän tai vähemmän tuhlaajapoikia. Jokaisen meistä tulee antaa tulla löydetyksi. Jokaisen meistä tulee tajuta, ettemme pärjää omillamme vaan tarvisemme armoa. Joka rikkoo lakia yhdessä kohdassa, rikkoo sitä kaikissa. Pienikin synti johtaisi kadotukseen ilman armoa, mutta kaste ja usko, vaikka sitten pienikin, pelastaa niin pieniltä kuin suurilta synneiltä. Joka kieltää Jeesuksen, sen Jeesus on kieltävä Isänsä edessä. Mutta joka tunnustaa Jeesuksen, sen Jeesus on tunnustava Isänsä edessä.

Bab Honey Girl 😍😈 ❤💜💙💛💖

Hellou!

Hei, Kristallienkeli!

Olen heidän puolesta pahoillaan. Ikävä että he ovat olleet sinulle ilkeitä mutta… olet viettänyt luultavasti aikaa vääränlaisten uskovien kanssa. Sanon näin… vähän mainostaen… YouTubesta löytyy esim semmoinen kun Jippii Youth… jossa on niin mukavaa porukkaa että huhhuh!!! Mutta vastaan seuraavassa viestissä noihin kysymyksiin.

Ciaó!

Bab Honey Girl 😍😈 ❤💜💙💛💖

Hellou! Vastaan nyt noihin kysymyksiin.

1. Ne jotka siellä sodassa on ollut ja rukoillut niin heitä on Jumala auttanut. Raamatussa lukee että: ”Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi” niin uskovaiset voivat rukoilla sodassa olevien puolesta. Ja sitä paitsi uskoisin että jos sinulla on uskova mummo niin voit kysyä hyvin häneltäkin. Sillä hän osaa luultavasti vastata näihin järkevämmin kuin me nuoret.

2. Kristinuskossa on kyse suhteesta. Kaikki on tehnyt syntiä. Kaikille on tarjolla usko. Aluksi pitää tajuta ja myöntää olevansa syntinen. Ateisti joka väittää ettei ole syntinen, ei vain yksinkertaisesti ole tajunnut että niin ei pääse Taivaaseen. Murhaaja joka myöntää olevansa syntinen ja uskoo ja muuttaa tapansa, on tervetullut Taivaaseen. Onko tämä ateisti sitten noudattanut kaikkia käskyjä? Ainoastaan Jumala on täydellinen ja hyvä. Kaikki synnit ovat tavallaan yhtä huonoja eli esim jos olet vaikka haukkunut jotakuta seläntakana ja joku toinen on murhannut 10 ihmistä. Ei ole väliä jos tämä murhaaja sitten myöntää syntinsä ja tajuaa olevansa syntinen ja lopettavat murhaamisen, uskoo Jumalaan… hänellä on paikka Taivaassa. Mutta sitten jos sinä joka olet puhunut selän takana pahaa toisesta, alat tekemään hyviä tekoja muita kohtaan, ja väität ettet ole syntinen, sinulle ei ole vielä paikkaa Taivaassa ennen kuin olet myöntänyt syntisi ja uskot Jumalaan.

3. Ei ainoastaan Eeva syönyt. Söi myös Adam. Synti tuli perimänä heiltä. Jumala varotti etukäteen että siitä puusta ei saa syödä. Ja huomautan että missään ei mainittu että se olisi ollut omena. Raamatussa lukee, että se oli hedelmä. Rom. 5 luku vastaa kysymykseen. Jos sinulla ei ole Raamattua, sen löytää hyvin netistäkin tai voit kysyä mummoasi lukemaan sen.

4. Raamattua kirjoittivat myös naiset, esim Ester ja Ruth. Sitä paitsi Ester oli hallitsija. Jeesus vaan oli mies. Jumala on Isä ja hänellä on Poika. Ei se siihen liity olivatko miehet korkeammassa asemassa. Seurakunta on morsian. Kaikki on yhtä arvokkaita.

5. Ihmiset haluaa ottaa itselleen jumalia. Kaikki ihmiset tietää, että Jumala on olemassa ja yrittävät etsiä sitä. Siksi esim buddhalaiset yrittävät luoda jumalakuvaa. Maailmalla on useita uskontoja ja eihän buddhalaiset ajattele pääsevänsä Taivaaseen.

Ciaó!

Bab Honey Girl 😍😈 ❤💜💙💛💖

Hellou! ”Koska kukaa wi vastaa” toi oli hyvin vastattu!

Ciaó!

Suonjar❤️💚💛💙

En edes vaivaudu vastaamaan noihin kyssäreihin, tässä syyt:
1. Niin moni vastas jo oikein pätevästi.
2. Aloittaja vaikuttaa olevan vahvasti sitä mieltä, että kaikki kristityt ovat väärässä, vain ateistit ovat oikeassa, eikä meillä ole oikeutta uskoa Jumalaan, joka Raamatun mukaan loi miehen ja naisen omaksi kuvakseen. Jumala siis on MOLEMPIA sukupuolia, ei vain mies, vaikka häntä Isäksi kutsutaan. Tuolloin maailma sattui olemaan erilainen, joten Pyhästä kolminaisuudesta tuli Isä, Poika ja Pyhä henki, ei Vanhempi, Lapsi ja Pyhä henki.

PS. Sori, ku tuli taas niin töykeän kuuloinen viesti, toivottavasti kukaan ei loukkaantunut.

muru

Nää on tosi hyviä kysymyksiä, mut luulempa että ei oo oikeita vastauksia, koska kellään ei oo oikeeta kokemusta… Mun mielipide on se et ne ihmiset jotka tekee tollasta pahaa ei oikeesti edes usko mihinkään ja vaikka sä et uskois jumalaan nii on sulla ihan yhtä lailla mahdollisuus päästä taivaaseen jos esimerkiks teet pieniä hyviä asioita edes en tiiä saatko kiinni tästä mut kuitenki. Et ei sun tarvi saavuttaa mitään kriteereitä että pääsisit taivaaseen.Tää on mun näkemys asiasta ja joo kaikilla saa olla oma:)

K[osa nimimerkistä poistettu] 14

1. Joo. Ihmisiä kärsii. Ihmisiä kuolee. Se on ainoa varma asia maailmassa. Toisaalta kaikkihan me kuollaan joskus, joten ei kukaan voi meitä kaikkia täällä pitää elossa. Ja jos ja kun ihmiset elää vastoin Jumalan tahtoa, niitä ei välttämättä pelasteta. Ottakaa huomioon, että iso osa niistä kuolee sodissa, ja yks kymmenestä käskystä on ’Älä tapa’… Ja ne hyvät ihmiset taas pääsee taivaaseen! 🕊

2. Musta tuntuu, että se ei oo niin yksiselitteistä, koska jos uskoo Jeesukseen, sitä yleensä myös yrittää toimia sen mukaan. Siinä ei mun mielestä oo kyse lopputuloksesta, vaan siitä, että uskoo ja yrittää parhaansa mukaan noudattaa kultaista sääntöä ja näin poispäin. Mä en jotenkin usko, että ”kamalat ihmiset” uskoo paljoa mihinkään. Sun ei tarvii olla täydellinen, mutta mun tulkinta on, että uskomisella tarkoitetaan hyvää tahtoa ja uskoa siihen, että Jumala pelastaa kuoleman jälkeen sisimmässään hyvät ihmiset, vaikka ne ei ois elänyt täydellistä elämää. 🖤

3. Ensinnäkään se ei ollut omena, niin kuin täällä jo todettiin. Mutta mun mielestä ihmiset vaan osoitti jo siinä vaiheessa, ettei ihmisistä oo vastustamaan kiusauksia ja että ihmismieli on liian kiero noudattaakseen käskyjä Jumalan selän takana. Piste and that’s it! ⌛️

4. Nyt on järkevä kysymys… No, MIKSI EI? Se on mitä on. Mihin tää nyt oikeen menee, kun joku pahoittaa mielensä Jeesuksen sukupuolesta… Maailma oli silloin erilainen. Olisiko siihen aikaan kukaan ottanut Jeesusta tosissaan, jos se olisikin ollut nainen? 🙄

Okei, mä en jaksa enää. Kukaan meistä ei elänyt silloin, kukaan ei tiedä, mitä OIKEASTI tapahtui, kukaan meistä ei oo Jumala. Joten musta meidän kannattais vaan elää rauhassa, suojella meidän pikku planeettaa ilmastonmuutokselta, pyrkiä elämään hyvin ja noudattamaan kultaista sääntöä. Maailmaa ei koskaan oo tarkotettu näin vaikeeks paikaks, ihmiset on vaan tehnyt siitä tällaisen! 🙏✨️

Vastaa aiheeseen: LUE JOS OLET USKOVA

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top