Aamen

Hei kaikki uskovat! Haastan teidät vastaamaan näihin kysymyksiin.

Eli siis:

-Mun uskova mummi joskus sanoo, että ”Jeesus vastasi rukouksiini” kun jotain ihmeellistä tapahtuu ja hän on rukoillut sen eteen.
miksi Jeesus sitten antaisi niiden viattomien lapsien kuolla siellä sota maissa ja vastaisi jonkun yhden random mummon rukoukseen jolla on todella hyvä elämä jo valmiiksi. Ruokaa, koti, terveys ja läheisiä. Niinku ihmisiä KUOLEE jossain toisella puolella maapalloa.

-Miksi Jeesus/Jumala päästäisi jopa semmoiset kamalat ihmiset taivaaseen ainoastaan sen takia koska ne uskoo siihen? Siis joku kauhee murhaaja pääsee taivaaseen uskomalla, mut sit semmonen ateisti joka on aina kaikille kiltti ja tälleen nii se ei pääsis VAAN sen takia ku se ei usko?!

-Miksi ME joudutaan kärsimään sen takia kun Eeva söi jonkun omenan jostain kielletystä puusta, what!?

-Miksi ihmeessä Jeesus on mies? Miksi ihmeessä se on ”isä, poika ja pyhä henki”?
KOSKA siihen aikaan kun raamattu keksittiin, niin miehet olivat korkeammassa arvossa kuin naiset. Miehet kirjoittivat raamatun :)

-väitättekö että kaikki muut joutuu helvettiin paitsi te? Kaikki Buddhalaiset jne.? Vain te olisitte oikeassa? Siis jos olisitte syntyny johonki buddhalaiseen perheeseen, nii uskoisitte siihen jumalaan ja ajattelisitte että kaikki muut on väärässä. JA jos kerran pitäis elää just jotenki raamatun oppien mukaisesti, nii joutuuko sitte kaikki vääräoppiset eli katoliset ja muut kans helvettiin?

Joo en jaksa kirjottaa enää, mutta MIETTIKÄÄ vähän näitä. Pliis pohdi nyt vähän.

moi

kova sanoma

Hyvä kysymys

Moi. Toi on tosi hyvä ja mielenkiintoinen kysymys.
Vaik emmä nyt sellane mikään erityisen uskova oo, mut tulinpas nyt sanomaan oman mielipiteeni.
No siis…jos oot ikinä kuullu karman laista. Eli jos oot sun entisessä elämässäs ollu ns. paha ihminen, niin sun seuraava elämäs on kärsimystä. Jotenki tolleen se meni, mut jos miettii sitä et miks joku hiton murhaaja pääsee taivaaseen kans. Nii ehkä se ei pääse sen takii et uskoo, vaan siks et tietää olevansa paha ja muuttaa tapojaan ja tuntee syyllisyyttä, pyytää synnit anteeksi ja ei enää oo paha. Silloin mä uskoisin murhaajan pääsevän taivaaseen.
Tämä on vaan mun mielipide, mut jokainen saa uskoa mihin haluaa :)

Koska kukaa wi vastaa

Vastaan ny jitai pikasesti ku kukaa muukaa ek vastaa

1. Siis ihmisä kuolee ja pahaa ylipäätänsä on maailmassa koska elämme syntiin langenneessa maailmassa.. ja siis Jumala rakastaa tottakai ja haluaa kaikille hyvää, mutta ei Jumala voi antaa niille siunauksia jos ne ihmiset ei oo uskossa ja köyttäytyy Jumalaa vastaan… ja ne taas jotka uskoo ja kuolee niin ne kuolee vaan ihan siks koska maailma on paha paikka ja raaka nii mut sithö be pääsee taivaaseen et ei niil sit hätää oo
2. Tieks et kaikki maailman ihmiset ovat syntisiä ja erossa Jumalasta lähtökohtaisesti, joten Jumala voi päästää murhaajii, valehtelijoita ja ateisteja taivaasee VAAN jos ne ovat tehneet parannuksen eli tiedostaneen että ovat syntisiä ja pahoja ja tarvitsevat Jeesusta pelastuakseen(haluavat ystävyyssuhteeseen Jeesuksen kanssa)… kyse ei ole ainoastaan siitä mitä uskoo olevan totta ( että jeesus oli kuollu ristillä)jotta pääsee taivaasee, vaan siitä että ymmärtää mitä jeesuksen ristintyö tarkoittaa, miksi se pelastaa kadotukselta.. pääset taivaasee kun sulla on suhde Jeesukseen ja tunnet hänet henkilökohtaisesti, koska ihan tosi hänen kanssaan voi olla todella hyvä suhde(itselläkin in).. ja kun on tehnyy parannuksen ja pyytänyt syntejä anteeksi Jumalalta, niin Jumala antaa anteeksi ja alkaa muuttaa sua ihan uudeks paremmaks ihmiseks (itelläki tapahtunu nii) ja alata janota Jumalaa entistö enemmän… silloin Jumala voi päästää sut taivaaseen, koska Jeesus on täydellinen ja pyhä ja kun sä tunnet Jeesuksen nii hän tulee asuu suhun joten sillon sun synnit peitetääb ja Jumala näkee ainoastaan Jeesuksen pyhyyden ja täydellusyyden sussa.. eikö ookki mahtavaa
3. Siis tästä on nyt keskusteltu paljon, että onko kyse vertauskuvasta vai konkreettisesta omenasta… mutta jos se on omena niin Jumala loi hyvän ja pahantiedon puun täydelliseen paratiisiin, koska jos vitain sellaisga ei olisi ollut niin ihmisellö ei olisi ollut vapaata tahtoa ja silloin kaikki olis ollu robotteja jotka tekee mitä Jumala tahtoo… mutta Jumala rakastaa ja arvostaa meitä niin se halus antaa vapaan tahdon valita hänen ja sarvipään välillä (tieks enkeleilläki on vapaatahto) nii kun eeva sit söi siitä puusta joka oli kiellettyä niin synti tuli samantien maailmaan koska se oli vastoin Jumalan tahtoa… samoin tuli sairaudet, kuolema ja muut kivut maailmaan…
4. No miksi ei olisi ollut mies? Mitä väärää siinä in? Siis vanhassa testamentissa oli ennustetty Jeesuksen tulo ja oli ennustetty että de on poikavauva joten siksi Jeesus on miespuolinen… ja tieks Jeesus on ollut aina niinkuin Jumalaki et se ei oo syntyny joskus vaan se on aina ollu ja tulee olemaan joten jos jeesus oli taivaassa mies sillon sen tulee olla maanpäälläki mies…
5. No oikeastaan olen kuullut monien hindujen sanovan että eivät ole ihan varmoja mitä kuoleman jälkeen heille tapahtuu vaan toivovat että uudestaansyntyvät joksikin hyväksi eliöksi… kristityillä joilla on suhde Jeesukseen on varmuus siitä että ovat pelastuneet ja pääsevät taivaaseen… se in jotain käsittämätönyä ja lohduttavaa että in varmasti turvassa.. ja minä vahva uskova pystyn bäittämään että muut uskonnot ivat väärässä ainoastaan raamattu on totta… ihan omasta henkilökohtaisesta kokemuksesta, oon kokenu paljon Jumalan läsnäoloa, hän on puhunu mulle ja johdattaa mua :) mut eihän tosi pieni lapsikaan usko jos sille sanotaan että tuo hella on kuuma älä koske, vaan sen pitää kokeilla et on varma siitö nii siks voi uskoo noit mun kokemuksii jos on kokenu ne…
Oho tuli vähä pidempi mitä aattelin no ihs toivon et autto vähä ees

Qara Jita

Juu en itekkään tajuu, miks ne jotku uskovaiset sanoo ettei sais olla omaa mielipidettään, vaan pitää uskoa juuri niin tai sitten meet helvettiin.

Person x

Minkä takia minun viestini sensuroitiin, vaikka se olikin asiallinen? Miksei saa sanoa mitään sellaista, mistä joku saattaa loukkaantua, vaikka mielipide olisi perusteltu?

Vastaa aiheeseen: LUE JOS OLET USKOVA

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.