Siirry sisältöön
KooVaiGee

Heippa! Mulla todettiin lukion ekalla vaikee lukihäiriö… Diagnoosi oli sinänsä helpotus, en olekkaan tyhmä vaan tähän on jokin muu syy. Diagnoosi ei kuitenkaan auta selviytymään koulutehtävistä. Suurimpia vaikeuksia tuottavat ruotsin tehtävät. Ahdistun ja itken usein niitä tehdessä. Ne vain tuntuvat ylitsepääsemättömiltä enkä ymmärrä niistä pätkän vertaa, lamaannun täysin. En tiedä kuinka selviän tulevista kursseista…. Olisiko jollain vinkkejä ja/tai ”vaan” vertaistukea? Välillä tuntuu että olen tämän ongelman kanssa yksin

HotChocolate

Heippa!

Mulla itselläni ei ole lukihäiriötä, mutta tunnen läheisiäni joilla on sellainen ja heillä menee ihan hyvin elämässä.
Joskus jossain sanottiinkin että lukihäiriö on hidaste, ei este, ja se on totta! :)
Lukihäiriö voi vaikeuttaa lukemista ja luetun ymmärtämistä vaikka pänttäisikin asioita moneen kertaan, mutta se ei onneksi tarkoita ettet jollain keinolla voisi niitä asioita oppia ja muistaa.
Kukaan ei ole hyvä kaikessa mutta kaikki ollaan hyviä jossain, vertaistukea voisikon löytyä juuri täältä netistä tai ihan omalta asuinalueeltakin, et siis todellakaan ole yksin.

Tiedätkö yhtään, minkälainen oppija olet? Jotkut nimittäin oppii lukemalla, toiset kuuntelemalla ja näkemällä tai ihan itse tekemällä. Jos vaikka opit paremmin kuuntelemalla, voisit vaikka lainata kirjastosta äänikirjoja?
Uskon ihan varmasti että kun keksit vaikka opon tai kaverin kanssa keinon opiskella itsellesi parhaimmalla tavalla, asiat alkavat kyllä sujua :)
Mä olen sellainen ihminen joka stressaantuu helposti ja sitten lopulta keskittyy vain siihen stressiin, siksi onkin hyvä pysähtyä välillä ja rauhoittua, keskittyä ja sitten aloittaa uudelleen puhtaalta pöydältä.
Pidä pieniä taukoja välillä ettei opiskelumäärästä tule liian iso yhdellä kertaa, keksi muistisääntöjä ja kokeile ihan puhuakin vaikka ruotsia, sekin voi helpottaa.
Yksi hyvä sanonta on myös että jokaiselle päivälle on omat murheensa, siksi kannattaa keskittyä nyt tähän hetkeen ja päivään ja lukea vaikka ne ruotsin jutut niin hyvin kuin osaat ja pystyt.
Pyydä tukea perheeltäsi ja ystäviltäsi, yritä ja tee parhaasi niin muuta ei voikaan pyytää :)

Paljon siunausta! Toivon ja uskon että löydät vertaistukea ja keinoja opiskella itsellesi helpommalla tavalla!

lukihäiriö potilas 2

Hei! Mulla todettiin lukihäiriö 9lk ja tiedän tunteesi .
Mulla on vaikeuksia käsitteissä ja laajoissa asioissa.
Mulla siis lukeminen ei oo mun juttu myöskään.
Mulle ehdotettii yläkoulussa (enne ku siirryin amiksee) ajatuskartta.
Koitappa sitä , jos se auttaa asiaa.
Ite kyllä opin tekemällä/kokemalla ja joskus jotain kuuntelemalla,
mut se on aika harvinaista , että opin kuuntelemalla jos toine selittää liian pitkälti :,D
Ja hei! Et sä oo tyhmä.
Mustakin tuntuu aina samalta, vaikka kaikki sitä sanoo et en oo tyhmä vaa lukihäiriö.
Kyllä sä selviät !
Yritä vaikka ajatuskarttaa käyttää apuna, kuuntele , kysy onko koululla sellasta jotain kuunneltavaa cd-levyä, jossa ois samat asiat ku kirjassa .
Tän enempää mä en osaa auttaa, mutta stemppiä!

Vastaa aiheeseen: Lukihäiriön kanssa kamppailu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top