Siirry sisältöön
Hyttysen purema

Haluisin tietää et minkälaist lukiosssa on. Esim ala asteella kaikki leikkii ja pitää hauskaa. Ylä asteella ihmiset näsäviisastelee ja [osa viestistä poistettu]. Entäs sit lukiossa? Onks siellä pikku aikuisia jotka röökiä imee ja [osa viestistä poistettu]?

Kertokaa ihmees teijän kokemuksii lukiosta ja siitä mikä on ”cool” siellä.

Lukion 1. vuoden opiskelija

Sanoisin että lukiossa ne aiemmin ”lapset” muuttuu ”opiskelijoiksi” ja alkaa siinä samalla saada järkeä päähän. Tietenkin tämä on vain minun oma kokemukseni. Ja kyllä lukiostakin kaikenlaista porukkaa löytyy, kuten muiltakin asteilta ja oppilaitoksista. Ne tyypit jotka yläkoulussa oli ehkä vähän inhottavia ja jotenkin esittivät, usein lopettavat sen lukiossa ja alkavat keskittyä ihan vain kouluun ja muuhun elämään.

En nyt yleistäisi tuolla tavalla yläastetta ja ala-astettakaan niinkun sinä mutta myös lukiossa on ihan kaiken näköstä sakkia. osa siis käyttää päihteitä kaikki ei, osa opiskelee oikeesti kunnolla osa ei yhtään eikä tiiä mihin ammattiin haluaa yms. ei voi yleistää

Karvamato

Uskoisin et ihmiset rauhottuu vähän enemmän lukiossa ku sinne yleensä pyrkii sellaset oppilaat jotka haluu vähän ees panostaa kouluun.

Swarley☕

Lukiossa työmäärä on paljon suurempi yläkouluun verrattuna, mutta lukiossa on paljon rauhallisempaa kuin yläkoulussa ja ilmapiirikin on lähes poikkeuksetta positiivisempi. Lukioarkea määrittää paljon omat tavoitteet ja viitseliäisyys. Myös oppitunnit ovat pidempiä (meillä 75min), mikä on mielestäni ihan kiva asia. Lukion yksi paras puoli on arviointiviikot; yläkoulussa kokeita tuntui olevan koko ajan, mutta lukiossa niitä on vain koeviikolla jakson lopussa. Toki ne on monelle sitten tosi raskaita. Mutta kyllä lukio ainakin omasta mielestäni voittaa mennen tullen yläkoulun.

Kermakakku

Lukio on sivistyneempi paikka ku yläaste

Abina

Lukiossa monet ymmärtävät, että jokainen saa olla oma itsensä. Siellä ei tuomita niin vahvasti kuin yläasteella ja porukoihin päästetään mukaan. Kaiken näköisiä ja oloisia persoonia on sielläkin, mutta kun annat heidän olla rauhassa omia itsejään niin saat itsekin olla rauhassa oma itsesi.

[nimimerkki poistettu]

En oo vielä lukiossa mut oon kuullut et ilmapiiri just on siellä vähän kivempi kun yläasteella ja et se ”esittäminen loppuu.

Hapannaama

Olis kiva itekkin saada tietää minkälaiat porukkaa lukios on

Vastaa aiheeseen: Lukio

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top