Siirry sisältöön
Queer ja tuleva lukiolainen

Täytän kesällä 16v ja oon menossa lukioon syksyllä ja mietin että kannattaako lukiossa ilmaista itseään vapaasti vai joutuuko kiusatuksi? Oon genderqueer ja aromanttinen aseksuaali, ja en ota ”muutat mieltäsi vielä” tai ”oot liian nuori” ohjeita vastaan. En ole kiinnostunut seurustelusta yhtään eikä ykskään ihminen internetissä voi muuttaa sitä. En ole ihastunut koskaan, en ole koskaan halunnut seurustella jne.

Kannattaako pukeutua poikamaisesti jos on syntynyt tytöksi? Kannattaako pitää asusteita joissa on pride lippuja? Minua ei kiusata mutta mietin vain. Kouluni alueella liikkuu myös paljon yläasteelaisia jotka kiusaavat muita ihmisiä. Ja uskovatko vanhemmat jos tulet ulos 16-vuotiaana vai kannattaako odottaa että on 17 tai 18?

myös tuleva lukiolainen

mullakin on samanlaisia kysymyksiä. valitettavasti en osaa vastata mutta toivottavasti joku toinen osaa :)

Suklainensydän

Moii!
Anteeks jos tulee myöhässä, mutta sä voit ilmaista itseäs ihan millon vaan ja ihan miten ite haluat!! Se on sun oma valinta, eikä muilla oo sanomista siihen. Lukiossa kannattaa ilmaista itseensä, ainakin voin mun omasta lukiosta sen sanoo. Ihmiset on kannustavia ja kaikkia kohdellaan tasavertasesti. Totta kai lukiot on erilaisia mutta lähtökohtasesti uskon että porukka on jo sen verran aikuistunu ettei ala haukkumaan/kiusaamaan yms.
Itsensä ilmaiseminen on tosi tärkeetä ja sulla on oikeus siihen. Tsemppiä!

13v tyttö

no tee niin vaan jos haluat. kukaan muu ei voi päättää miten pukeudut. ja jos joku sanoo ikävästi niin laita se *** korvasta ulos sil ei kukaan saa sanoo niin. pst oot just hyvä noin.

Miumau

Moi, meidän lukiossa on tosi paljon avoimesti erilaisiin vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, ja mielestämme meidät on otettu osaksi lukioyhteisöä samalla tavalla kuin muutkin. Ainakin toivon että sama pätee kaikissa lukioissa.
Tsemppiä lukioon, aina kannattaa olla oma itsensä!

Lukiolainen

Moi!
Mun omassa lukiossa oon huomannu eron yläasteesee just siinä että ihmiset hyväksyy ja ymmärtää noita juttuja huomattavasti paremmin. Koen et meijän lukiossa ihmiset jopa kannustaa ja arvostaa sen sijaa et tuomitsis tai kiusais jne. Kannustaisin sua olemaa rohkee ja tekee just sillee ku ite haluut ja olla oma ittes. Fakta on et kukaa ei miellytä kaikkii mut onneks suurin osa osaa arvostaa :). Saatat löytää lukiossa vertaistukeaki. Toivotan sulle hyvää lukion alkuu ja tsemppii noihin juttuihin!

Vastaa aiheeseen: Lukio ja itsensä ilmaiseminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top