Siirry sisältöön
-99

Aloitin lukion tänä vuonna ja ensimmäinen koe viikko meni pepulleen täysin…. Olisiko mitään neuvoja millä saisin itseni lukemaan aikasemmin ja koulun jälkeen? olen yleensä niin väsynyt että en tuppaa jaksamaan :/

Nimetön

Sekin auttaa jo paljon, jos kuuntelee ja seuraa tunneilla. Sitten vielä jos tekee läksyt kunnolla ja kertaa nopeasti aiheen, niin asiat on koeviikolla helppo palauttaa mieleen eikä tarvi yrittää tankata koko kirjaa ihan tyhjästä.

Toinen hyvä tapa on opiskella kavereiden kanssa. Asioista keskusteleminen saa ne jäämään paremmin mieleen. Tätä kannattaa siis suosia myös kokeisiin lukiessa.

Sanot, että olet väsynyt. Mistä se johtuu? Nukutko tarpeeksi? Yksi iso asia oppimisessa on se, että huolehtii fyysisistä tarpeista. Syö hyvin , nuku riittävästi ja liiku sopivasti. Se auttaa jaksamaan.

Ja älä masennu! Eka koeviikko on sulle uusi kokemus. Ei ole vielä lukiorutiinit hallussa etkä ehkä edes tiedä tarkkaan, miten kokeisiin pitäisi vastata. Monella menee ekat kokeet huonosti, kun on tottunut peruskoulun mataliin vaatimuksiin. Kyllä sä opit! Lukemisstrategioita ja vastaamistekniikoitakin voi harjoitella. Vinkiksi vielä sekin, että myös positiivinen mieli ja usko omiin kykyihin auttaa oppimisessa. Tsemppiä jatkoon!

Pöö

Kokeile ajastimella 40 min. päiväunia koulun jälkeen.

Nimetön

minä itse motivoin itseäni lukemaan ja tekemään läksyt palkinnon kautta. Ostan itselleni fazerin sinisen/muuta hyvää ja linnottaudun huoneeseen rentoutumaan ja teen jotain kivaa, kun olen ensin hoitanut koeviikon kunnialla läpi.

Vastaa aiheeseen: Lukio

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top