Siirry sisältöön
lukion ykkönen

Ahdistaa ihan ***, kun en oo ikinä ollu hyvä matikassa ja vielä kun lukiossa ne aiheet käydään niin nopeesti läpi enkä ehdi muistaa mitään. En ees saa kotona tehtäviä tehtyä koska en osaa. Tunneilla ope ei ehdi auttaa, kun meillä on niin iso luokka että se juuri ja juuri ehtii auttaa ehkä kahta oppilasta per tunti sen opetuksen lisäksi.
Kukaan mun perheestä ei osaa auttaa. Mun isoveli on tosi hyvä matikassa ja mun äiti on pyytänyt sitä auttamaan mua, mutta en siltikään osaa mitään.
Ahdistaa ihan hirveesti, kun tuntuu että jos en nyt heti opi sitä asiaa ennen seuraavaa tuntia niin en tuu ikinä oppimaan sitä koska siihen ei palata enää ja se olisi pitänyt ite opetella.
Mitä mä teen? En vaan osaa. Haluisin osata ja tunnen oloni niin *** tyhmäksi, kun en vaan osaa matikkaa vaikka se selitettäisiin mulle läpi 500 kertaa. Mikään ei auta.

abityttö

Moi, älä huoli, ei kaikkien tarvitse olla hyviä matikassa vaikka meniskin lukioon. Menet vaan lyhyeen matikkaan, siellä käydään asiat helposti ja vähemmän yksityiskohtasesti läpi. Lyhyeen matikkaan kuuluu myös vähemmän kursseja, joten sulla on aikaa lukea sitten niitä aineita mistä tykkäät ja missä oot hyvä. Vaikka kursseistä 2/3 pitää päästä läpi (arvosanalla 5 pääsee jo), niin ei matikkaa ole pakko kirjottaa jos ei halua. Kannattaa puhua tästä sun opon kanssa! :)

gold rose

kannattaa kattoo niistä kurssien aiheista netistä videoo ja teidän tehtäviin on varmasti saatavilla malliratkasut jotka auttaa hahmottaan sitä miten tehtävät pitäs ratkasta. jos mahdollista voit yrittää pyytää tukiopetusta tai vaikka apua joltain sun kaverilta jos sun kaverit on parempia matikassa. ja jos et aio kirjottaa matikkaa niin älä huoli, tärkeintä että pääset vaan kurssit läpi ei oo nii väliä vaikkei oliskaan tosi hyvä

Kolmiapila

Moi!
Nimimerkki gold rose mainitsikin tukiopetuksesta – todella suosittelen sitä. Meidän koulussa on erikseen myös lyhyessä matikassa tukikursseja eli siellä luokassa taitaa olla opettajan lisäksi aina tukiopettaja (meidän koulu on aika iso eli tälläistä ei varmaan pienemmissä kouluissa ole). Myös opon kanssa voi keskustella, hän voi osata antaa opiskelu vinkkjeä ja kertoa teidän koulun eri tukimuodoista!
Paljon tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Lukion matikka

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top