Siirry sisältöön
saunatonttu

Meen kesän jälkeen lukioo ja mua stressaa ihan kamalasti niinku et miten sieltä löytää kavereita vai löytääkö ollenkaan ja miten kaikki toimii ja äääää
Osaaks joku auttaa?

Swarley☕

Eka päivä on varmaankin kokonaan ohjeita ohjeiden perään. Opettajat kyllä neuvoo tarkasti ja jos ei niin sitten voi kysyä suoraan. Kannattaa olla kaikille mukava ja unohtaa mahdolliset yläkoulusta yms. tulleet kaveripiirien rajat. Lukiossa on kyllä yleensä paljon parempi yhteishenki kuin yläkouluissa. Ja tutorit auttavat varmasti!

toiveikas

Mulla ei oikeen vinkkejä ole, kun mäkin olen menossa lukioon ekaa kertaa syksyllä. Mutta ite en ainakaan niin paljoo stressaa kavereiden saannista, kun olin nyt viime vuonna Tuva-koulutukses ja siellä olin täysin yksin, enkä saanu mun ryhmästä uusii kavereita.
Mulla tosin oli mun paras kaveri mun kanssa samassa koulussa, mut koska se oli amisalalla, niin meil oli eri lukkarit eikä nähty toisiamme kuin tyyliin kerran viikossa kun oli koko koulun yhteinen välitunti.
Uskon kyl et löydän varmaan lukiosta kavereita, ja jos en löydä niin ei se kai haittaa, kun olen kuitenkin nyt tottunu olemaan yksin, eikä mulla nyt niin yksinäistä viime vuonna ollut, kun mulla on kuitenkin puhelin ja pystyin viestitellä kavereiden kanssa vaikkei kasvotusten nähtykään.
Eli uskon, että sullakin menee ensi vuonna ihan hyvin, sait kavereita tai et :)
Ja en itekkään ole ihan varma miten kaikki siellä toimii, mutta tiedän ainakin sen että kursseja saa valita aika vapaasti varsinkin ekan vuoden jälkeen, joten jos et vaikka tykkää yhtään fysiikasta, sulla ei ole sitä enää ekan vuoden jälkeen ellet aio kirjottaa sitä yh-kirjotuksissa.
Toivottavasti tää autto ainakin jotenkuten.

kakkonen kekkonen

Mulla oli vuosi sitten sama tilanne, nyt meen siis kesän jälkeen lukion toista vuotta. Menin yksin lukioon, kavereita meni muualle. Löysin heti ekana päivänä juttukaverin ja ekan jakson aikana meidän kaveripiirin koko kasvoi neljään, ja siinä se pysyi koko ekan vuoden. Kyllä siitä hyvä tulee, kaikilla muilla siellä on sama tilanne kuitenkin.

Vastaa aiheeseen: Lukioon apua!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top