Siirry sisältöön
anonimcheck

Moi, olen 14vuotta tyttö, en oo suomalainen ja mun suomen kieli ei ole erittäin hyvä. Kun aloittin seiska luokka olin toisessa kaupungissa ja tarvitsi muutan koska oli joitain ongelmia, ja sen vuoksi minun piti vaihtaa kouluani. Tultin uudeen kouluun ja siis sain selville että tällä minulla on vanhempia ystäviä, joita en ole tavannut vähään aikaan. Olimme ja olemme eri luokkassa, ja minulla ei ole ystäviä omaluokan ja mä tuntun ylimääräiseksi, tuntun että luokan täysi ulkopuolella, eikä tee kyllä mieli niihin porukoihin muutenkaan koska näen, että he eivät halua puhua minulle tai pidän heitä melko rasistisina. Haluan vaihtaa luokka mun kavereiden kanssa.

Miumau

Moi, luokan vaihto ei aina välttämättä onnistu, mutta kannattaa puhua asiasta esimerkiksi omalle luokanvalvojalle tai jollekin muulle opettajalle. Jos sekään ei auta, myös rehtoriin voi ottaa yhteyttä. Varsinkin jos sinulla on kavereita toisella luokalla, kannattaa edes kokeilla pyytää luokanvaihtoa. Tsemppiä!

Verkk@ri

Kiva kun laitoit viestiä. Harmittaa sun puolesta jos koet olevasi ulkopuolinen. Ehkä ajan kanssa luokasta saisit lisää kavereita. Jos kokemuksesi on tosi ikävää, voisit kysyä kuraattorilta luokan vaihtoa?

Tsemppiä!

:)

Kannattaa kertoa tuosta esimerkiksi vanhemmillesi tai opettajalle, sillä luokkaa pystyy vaihtamaan, kun siihen on hyvä syy. Kerrot, että sinusta tuntuu, että luokkalaisesi eivät halua olla kanssasi ja sinulla olisi kavereita toisella luokalla.

Joku tyttö vaa

Mä ymmärrän sua. En itsekään ole suomalainen ja olen kokenut vastaavaa. Minun piti vaihtaa luokka jo kolme vuotta sitten mutta se vaihdettiinkin vasta tänä vuonna kun tilanne alkoi olla erittäin vakava. Kerro äidillesi kuinka tämä kaikki on vaikuttanut sinuun. Ja äitisi voi kertoa siitä sinun opettajallesi. Mutta jos suomenkieli on haasteena voi toki käyttää kääntäjää ja sen avulla lähettää luokanvalvojalle viesti. Paljon Tsemppiä!🌹

Nasu🐷

Kannattaa sanoa vanhemmalle asiasta.

Vastaa aiheeseen: Luokan vaihto

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top