Siirry sisältöön

Mä tiiän, et saan turpiini heti kun menen yläasteelle.

Ennustaja

Moi!
Mua ollaan kiusattu kolme vuotta.

Oon nyt menossa 6-luokalle. Kiusaaminen alko 2-luokalla ja sen mä muistan tosi hyvin.

4-luokalla mua hakattiin, tönittiin, pöllittiin tavaroita, haukuttiin jne. Ne tyypit jotka mua kiusas 4-luokalla, oli mua kaksi vuotta vanhempia. Jotenka ne meni yläasteelle.

5-luokka oli pelkkää syrjimistä ja silleen parempaa aikaa.
No, mähän menen vuoden päästä siis yläasteelle, ja ne mun pahimmat kiusaajat ovat silloin 9-luokalla. Ja mun on pakko mennä samaan kouluun niitten kanssa, koska se on lähimpänä ja tääl ei oo muita yläasteita.

Pitäskö mun ottaa jotain karate tai itsepuolustus -tunteja etten joutuis taas alkaa kävelemään silmäkulma ja huuli aukinaisena? Jonka seurauksena vietän iltani rakkaan partaterän ja ranteeni seurassa?
Ja luultavasti syy siihen et mua kiusataan, on se että oon punkkari, -99, mustahiuksinen ja musiikkihullu?
Ja useesti nämä mun kiusaajani ovat huutaneet jotain mun vanhempieni alkoholi-ongelmista. Varmaan ihmettelette (jos joku ees viittii lukea tätä) miten ne tietävät mun vanhemmistani? No, ne tietävät vanhemmistani sen takia koska nämä kiusaajani pyörivät minun kotini lähellä, ja kahden aikaa yöllä joudumme veljeni kanssa hakea meidän rakkaan äitimme tuolta pihapuskasta samalla, kun äitimme huutaa jotain sopimatonta pitkän baari-illan jälkeen. Jotenka sekin on varmaan joku syy. Okei ei mua tarvii auttaa. Mä olen ansainnut tän.

Fumiko

Äh, et sä oo ansainnu sitä! Ei sun vanhempien ongelmat oo sun vika, ja jokasella on oikeus näyttää siltä ku haluaa! Ihanaa et joku uskaltaa pukeutua erilaisesti :) Puhu jollekki aikuiselle sun tilanteesta.

Saimi

Eihän se sun syy oo jos vanhemmat tai toinen on alkoholisti. Kaikilla on oikeus rauhaan ja olla olematta kiusattu. Se ei ole ollenkaan kivaa, sen minä tiedän kokemuksesta. Aina kun joku kommentoi jotain siitä niin ei ainakaan kannata nöyttää kuinka surullinen olet siitä. Älä näytä heikkoutta.

Muista! Olet arvokas! Aina on toivoa!

Tukioppilas

Moi!
On tosi kurjaa, kun äidilläsi on alkoholisti-ongelma. Tiedän tuon tunteen. Isällänikin on tuo samainen ongelma. Puhu äidillesi että rajoittaisit jo vähän.

Onko sulla ketään mihin sä voit ihan aidosti luottaa? Jos ei ole, niin suosittelen menemään perheneuvontaan. Kokemuksesta voin sanoa,kun olin kiusattu, ja pääsin ylä-asteelle niin kiusaaminen loppui. Sain uusia ystäviä,joiden kanssa voin miettiä menneitä. Älä luovuta, vaan pysy kovana. Tsemppiä sulle :)
P.S Perheneuvonnassa voit puhua luotettavalle aikuiselle joka ei kerro kenellekkään mitään. Voit puhua hänelle äidistäsi, jos äitisi ongelma ei ole vielä ohi.

Rocker

Moikka! toi on tosi ikävää muakii kiusataa siks et oon rokkari/punkkari ala-asteel mua ei kiusattu mut sitku tuli uus luokka nii sit se kiusaaminen vast alko eikä mikää auta, sun kannattais puhuu siintä jollee vanhemmalle ihmiselle :) se ei oo todellakaa oikein et meit kiusataa tollee! oon täl hetkel siis 7 luokal

hello

Mä ainakin vastustan syvästi tota viiltelyy.Se ei oo todellakaan ainut tapa selvittää noita kiusaamis asioita.Kannataaa kertoo jollekki vanhemmalla luotettavalle ihmiselle.:D

dfghjkl

LOPETA VIILTELY.
ei siit oo mitää apuu.
mun mielest siin ei oo mitää väärää et oot oma ittes, mut koeta vaikka netistä tai uusist harrastuksist saada kavereita, mut älä satuta ittees. ja joo, alota vaikka joku karate tms, mut älä oikeesti satuta ittees, enkä usko et sun kannattaa satuttaa muitakaa. ehkä se on okei jos sä kerran lyöt niit kiusaajii takas, mut ei sitä aina tarvii hakkaa (;
en tiiä miltä susta tuntuu, koska itteäni ei oo ikin kiusattu, mut haluun silti auttaa muita, jotka täst on joutunu kärsii.
kerro tost kiusaamisest jollekki jos et jo oo tehny sitä ?
ELI LOPETA VIILTELY ja koeta saada kavereita.
tiiän osittain ton tunteen, oon usei ollu semmost pikkupiikittelyst surulline, mut mä vaa oon antanu asian olla. sulla tosin on vaikeempi tilanne.
KOETA PÄRJÄILLE :) <3

Vastaa aiheeseen: Mä tiiän, et saan turpiini heti kun menen yläasteelle.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top