Siirry sisältöön
esikoinen

Moi! Elikkä siis oon 15-vuotias tyttö, joka on huolissaa omasta voinnista. Mulla on ollu ny varmaa jo puoli vuotta semmone uupumus ja väsymys, joka ei oo helpannu yhtää vaikka nukun iha ok yms. Kotona joitaki ongelmia on esim. tunnen jääväni esikoisena meidän perheessä semmoseks huomaamattomaksi. Mulla on pikkuveli, joka on mua 6,5 vuotta nuorempi. Ite huomaan kuinka mun vanhemmat suosii mun pikkuveljeä, ja oon tästä maininnukki mun vanhemmille mut ainut mikä vastaus sieltä tulee on: ”ei, me ei suosita ketään enempää, sä vaan keksit noi ite”. En kuitenkaa usko et tää on näin, nimittäin jopa mun oma mumma on sanonu mulle että on huomannu sen meidän perheessä mutta vanhemmat perustelee tän vaa sillä ettei mumma asu meillä joten se ei tiedä mitään mitä meidän kotona tapahtuu. En saa minkäänlaisia kehuja esim. jos koe menee hyvin tai oon saanu tehtyä jonku jutun hyvin ja loppuun. Heti ku mun pikkuveli saa kokeesta jonkun hyvän numeron, se saa siitä jonkun palkkion. Ite en oo saanu mun koko elinikänä mitää palkkiota jostain hyvästä koenumerosta.

Oon kyselly myös mun parilta kaverilta jolla on diagnosoitu masennus ja ne on maininnu et niillä on samoja oireita masennuksen aikana. Oon myös viillelly itteäni jonkun verran. Se jollain tavalla helpottaa hetkellisesti olotilaa mut tiiän ettei se pitkän päälle oo hyväks. En oo ajattelemassa mitää itsemurhaa, mut välillä tulee semmosia ajatuksia et ois parempi etten ois täällä.

Haluisin mennä keskustelemaan jollekki koulupsykologille mutten uskalla puhuu kenellekkää ulkopuolisille ku just ja just pystyn puhuu tästä asiasta kavereille.

Kiitti jos luit tänne asti :)

Nimetön

Hei,

kiitos viestistäsi. Asiasi on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi, myös aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”päivystäjä mukana keskustelussa” palstalle ja löydät sen sieltä. Lasten ja nuorten vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä palstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin, kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat voit olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Masennuksen oireita?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top