Siirry sisältöön
TUNTEMATON HYYBÄ

Mitä mun pitäis tehdä en tunne enää iloa lähed mistään onko kukaan muu masentunut itse en jaksa tätä enää kauaa.

HotChocolate

Heippa!

Masennus on vakava ja elämäniloa kuluttava asia. Se ei kuitenkaan tarkoita ettei se olisi jo pelkästään esim. keskustelemalla ja terapialla parannettavissa ja tarvittaessa myönnetään myös muita apukeinoja.
En tunne sua, joten en tiedä minkälainen elämäntilanne sulla on tai onko sulla ollut elämässäsi jotain vaikeaa, traumatisoivaa tms.
Paras oikeasti toimiva vinkki, vaikka niin kliseinen ja arvatenkin muuten yleinen mutta silti oikeasti hyvä on, että puhu ja juttele jollekin.
Siis se puhuminen auttaa ahdistuksessa ja muussa niin paljon etten voi sitä sanoin kuvailla, jos sulla on siis vanhempi tai muu luotettava aikuinen jolle voit sanoa tuntemuksistasi, tee se.
Kaksinkin jaettu huoli on paljon kevyempi kantaa kuin yksin!
Sanoit että et saa ”iloa lähes mistään enää” ja toivon että voisit tehdä niitä asioita joista sitä iloa kuitenkin löydät! Onko sulla jotain turvallista paikkaa, kivaa harrastusta tai muuta mistä saat sitä iloa edes hiukan elämääsi?

Jos MLLn säännöt vaan sallii, niin jos yhtään musiikista ja siihen liittyvistä lyriikoista välität, niin suosittelen kuuntelemaan esimerkiksi Josh Grobanin ”Don’t give up (you are loved)” tai jotain sinne päin. Sanat on englanniksi ja hyvin rohkaisevat, suosittelen. Pääidea on, älä luovuta koska sua rakastetaan ja oman tulkinnan mukaan Jumala nostaa syvimmästäkin kuopasta ylös, kantaa painavimmankin huolen ja avaa silmät ihan uuteen elämään.

Toivon sulle kaikkea hyvää ja siunausta elämääsi! Älä missään nimessä lopeta taistelemista sillä vaikka välillä elämä potkiikin välillä lujaa keuhkoihin niin se uusi hengenveto tuntuu aina paremmalta.
Jos sulle sopii niin haluaisin muistaa sua rukouksessa, Jeesus tietää meidän huolemme ja pitää meistä huolta. Ole turvallisella mielin, asioilla on tapana järjestyä!

Vastaa aiheeseen: Masennus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top