Siirry sisältöön
Xomb

Elikkä siis..oon 7-luokkalainen tyttö ja en oo varma onko mulla masennus. Oon tehny useita netti testejä ja tulokset ovat olleet tyyliä ”Sinulla on vakava masennus”. Toki netti testit ei oo hirveen luotettavia, mut oon googlannu masennuksen oireet jne ja useimmat niistä kuvaa mun olotilaa. Mitä vattua mun pitäs tehä.? Ja jos mulla on masennus niin miten kerron siitä esim. Kavereille ku tyttö ihastusten (oon bi) kertominenki on iha sairaan vaikeeta. Ja sit pitäs käydä jollai kuraattorilla.
Tän vuoden alussa (2021) mul oli myös jotai masennukseen viittavia oireita mut ne hälveni ku aloin kuunnella yhtä bändiä. Sen bändin musiikki auttaa paljon mua mut ei kuitenkaa vie sitä kurjaa oloa ikiajoiksi pois.
T: xombi

Emilia – verkk@ri

Moikka!
Kiva kun kirjoitit keskustelupalstalle! :)
Kerroit että olet tehnyt netti testejä joitten tulokset viittasivat siihen että sinulla voisi olla masennus, mutta kun olit alkanut kuunnella bändin musiikkia niin oireet vähenivät.
Suosittelen myös että kävisit juttelemassa esim. koulussa jonkun turvallisen aikuisen kanssa ja kertoisit hänelle asiasta. Hän osaisi varmasti auttaa asiassa eteenpäin ja usein myös kurja olo helpottaa kun pääsee juttelemaan asioista jonkun turvallisen henkilön kanssa. Koulussa esim. koulu psykologi, kuraattori ja terveydenhoitaja ovat turvallisia aikuisia keille voi mennä puhumaan tällaisista asioista.
Kavereille kertominen saattaa tuntua aluksi haastavalta, mutta uskon että kun tulee sopiva hetki kertoa asiasta kavereille niin pystyt siihen, vaikka se tuntuisi vähän haastavalta! :)

Hienoa, että olet löytänyt keinon mikä helpottaa kurjaa oloa! :) suosittelen kuuntelemaan tämän bändin musiikkia jos se helpottaa kurjaa oloa.

Aurinkoista syksyä!
– Emilia

Vastaa aiheeseen: Masennus^_^

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top