Siirry sisältöön
✌️

Moi! Oon 13 vuotias tyttö, jolla on vakava masennus. Masennuksen myötä hygieniasta huolehtiminen on ollu vaikeeta ja mua ällöttää se, että en joskus jaksa käydä suihkussa jopa kahteen tai kolmeen viikkoon. Nykyään suihkussa käymisestä on tullu vähän helpompaa, mut huoneen siistinä pitäminen ei todellakaan. Haluun siivota mun huoneen mut en ikinä jaksa. Kyse ei oo laiskuudesta vaan siitä, että mua väsyttää. Tiedän että mun huone vaikuttaa mun mielialaan paljon ja jos mulla ois siisti huone nii olis vähän kivempi olla. Mut en vaan jaksa. Vihaan itteeni koska en jaksa. En jaksa yksin siivota tätä kaaosta. Kaikki likaset ja puhtaat vaatteet on lattialla ja meikit levällään pöydällä ja lattialla, astioita joka paikassa ja roskia. Kaikkee turhaa, kenkiä, koruja, maaleja, kyniä, koulukamatki on lattialla, enkä saa läksyjäkään tehtyä. Koulussa on hirveetä olla ku olo tuntuu niin likaselta. Miten saan tän sotkun siivottua.?

Nou shein

ymmärrän. hyvä että olet saanut itsesi suihkuun edes joskus. kannattaa aloittaa huoneen siivous vaikka keräämällä roskat ja viemällä likaiset astiat pois. sitten lajittelet likaiset pyykit ja peset ne. sitten laita tavarat omille paikoilleen ja järjestä ne. imurointi ja pölyt pois.
voithan kysyä jos vanhempasi auttaisivat, ei tarvitsisi tehdä kaikkea yksin.
itsekin olen ollut aina laiska siivoamaan. mutta laitan aina jonkun sarjan tai musiikkia taustalle, jostain syystä se innostaa :D ei se huone ikinä kauaa siistinä pysy kuitenkaan.
tohon hygieniaan, hyvä että suihkussa käyminen helpompaa. se on mukava muillekin kun et haise tms. muista myös pestä hampaat ja käyttää puhtaita vaatteita. ja käytä antiperspiranttia!!! se ehkäisee hikoilun, toisin kuin dödö.

tsemppiä, toivottavasti autto edes vähän.

Vastaa aiheeseen: Masennus&hygienia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top