Siirry sisältöön
minävaan

moi, oon miettiny, että oonko masentunu/masentumassa taas. mulla oli masennusta jo syksyllä, mut en tiiä onko sitä taas ilmassa. mulla on jotenkin vähän tyhjä olo välillä. nää mun tuntemukset saattaa johtuu mun luokasta, en oo ujo tai mitään, mutku tuntuu vaan, että kaikki on taas vähän päin sitä ja tätä. kavereitten kanssa oon ihan normaali ja niitten takia mä oikeestaan jaksan, koska vaikka mun kaverit on mulle tosi tärkeitä, nii silti on semmonen epäilys melkeen koko ajan että ne ei jaksa kuunnella mun valituksia. toivosin et joku MML:n henkilöistä vastais, koska haluisin tietää mitä teen ja näi

MLL Ylläpito

Hei,

hyvä, että huolehdit voinnistasi ja lähdit kysymään neuvoa.

Saitko masentuneeseen oloosi apua syksyllä? Syksystä ei ole loppu viimeksi kovinkaan pitkä aika, mutta koitko, että olosi muuttui paremmaksi tässä välillä?

Kurja kuulla, että luokassasi on ilmeisesti jotain ongelmia? Tai sinun on hankala olla siellä oma itsesi(kö)? Koulussa kuluu suuri osa arjesta, joten totta kai on tärkeää, että siellä olisi mahdollisimman hyvä olla. Kavereita sinulla onneksi on! Onko jotain sattunut joskus kavereiden kanssa, mikä saa sinut epäilemään heidän luotettavuuttaan? Voisitko puhua näistä peloista/epäluottamuksen tunteesta heille suoraan? Joskus asioiden ääneen sanominen helpottaa ja pelot ja epäilykset voi puhua auki, jolloin ajatukset oman pään sisällä helpottavat.

Kuulostaa siltä, että on kyseessä sitten viime syksyisen masennuksen kaltaiset oireet tai muuten vaan monta mielen päällä olevaa murhetta/mietityttävää asiaa, niin suosittelen juttelemaan jollekin lähellä olevalle aikuiselle tuntemuksistasi. Kenelle ehkä viime syksynä juttelit? Ehkä vanhempasi tai koulussa joku aikuinen? Koulussa terveydenhoitaja ja kuraattori ovat esimerkiksi sellaisia aikuisia, keille voi jutella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta.

Vaikutat fiksulta ja rohkealta, kun kirjoitit tänne! Toivon, että rohkenisit jutella myös aikuisille siellä lähelläsi. Tsemppiä kovasti!!!

Vastaa aiheeseen: masennusta taas?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top