Siirry sisältöön
Pelokas

Moi! Olen 14 -vuotias tyttö, ja meidän perheen olisi tarkoitus lähteä ensi vuoden puolella lomalle Espanjaan, ja mua ahdistaa jotenkin hirveesti lähteä sinne. Viime kerrasta jäi vähän huono fiilis, ja nyt pelkään että tietyt asiat toistuvat uudelleen. Samalla mua hävettää kun tiedän, että reissu tulee maksamaan aika runsaasti ja itse en edes välttämättä halua täysillä mukaan…Yleensä olisin iloinen tällaisesta, mutta nyt vain pelottaa ja tekisi mieli jäädä kotiin. Osaako kukaan auttaa?

Kata, verkk@ri

Moi!
Et kertonut tarkalleen, että miksi sinua pelottaa. Pelottaako, että Espanjassa tapahtuu jotain vai pelottaako lentäminen?

Voin kuitenkin sanoa, että matkustuspelko ei ole mitenkään epänormaalia, sitä on monilla ihmisillä.

Oletko puhunut vanhempiesi kanssa sun ajatuksista? Se voisi helpottaa oloa?

Tsemppiä! Toivottavasti pystyt nauttimaan lomasta.<3

Veturointi_Mari

Hei!
Osaatko kertoa tarkemmin, mitä viime reissulla tapahtui? Mitkä asiat aiheuttivat huonon fiiliksen? Voitko itse vaikuttaa asioihin mitenkään vai ovatko ne sinusta riippumattomia asioita? Jos osaat kertoa vähän tarkemmin mieltäsi painavasta asiasta voidaan yrittää paremmin auttaa?

Pelokas

Moi!
Tosiaan aika moni asia vaikutti siihen etten nauttinut viime kerrasta…
Mun vanhemmilla oli tosi paljon riitelyä siellä matkalla ja iskä ei halunnut viettää meidän kanssa aikaa ja saattoi hävitä loppuillaksi. Äiti jutteli meille jopa siitä, että mahdollisuus eroon on suuri. Itkimme loman aikana enemmän kuin nauroimme, ja pelkäsin koko ajan omiakin sanomisiani etten vain loukkaisi isää tai äitiä…
Menolennolla viereeni tuli tuntematon nainen, joka ahdisti jotenkin ihan oudolla tavalla. Hän oli pukeutunut oudosti, ja paikkahan ei edes ollut hänen. Hän selitti paikan vaihtoa moottorin kovalla jylinällä (joka ei muita kuitenkaan haitannut). Kun hän lähti, huokasin helpotuksesta, kunnes huomasin että hän oli tulossa takaisin tyynyn ja muiden tavaroidensa kera. Olin aivan paniikissa, enkä edes tiedä miksi. Yleensä olen erittäin sosiaalinen ja viihdyn kaikenlaisten ihmisten seurassa, mutta tämä järkytti minua sen verran, että aloin jopa itkemään. Onneksi isä tuli juuri vessasta ja tajusi istua paikalle niin, ettei nainen päässyt siihen enää.
Joka tapauksessa pelkään näiden asioiden toistuvan, vaikka tiedän että nainen ei mitenkään voi olla uudelleen samalla lennolla, ja vanhemmillakin menee todella hyvin.

Vastaa aiheeseen: Matkustaminen ahdistaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top