Siirry sisältöön
lätty9

Moi!
Joskus pari kuukautta sitte, mulla ja mun parhaal kaveril meni tosi hyvin. Oltii kaikki välkät yhes, ja meil oli kaikkii kaksinkeskesii juttui, ja oltiin aina pari. Kuviksessaki se istu mun vieres.
Mutta… Nyt kun kesäloma alko, nii pari viikkoo sitä enne, se alko oleee yhen tiian (nimi muutettu) kanssa tosi paljo. Se ei enää kyytsänny mua polkupyörällä tekonurmelle, tai ollu mun pari. Se ei enää nauranu millekkää mitä mä sanoin. Se ei ees oikeestaa puhunu mulle. Ku mentiin koulusta kattoo yks elokuva, olin mun parhaan kaverin ja sit se tiian kanssa, nii sitte se tiia sano mun parhaalle kaverille et : ”tuol on 2 paikkaa, mennää sinne” ja niin ne jätti mut sinne yksi seisoo. Kuviksen tunnilla, se meni ekaa kertaa istuu sen tiian viereen ja mua oikeesti harmitti. Ku meijän piti kirjottaa sellasille lappusille asioista meijän luokkalaisista, nii se oli vaa kirjottanu siihe, että mukava. Ku aina facebookis nään, mitä kaikkee ne on tehny yhes, tuun tosi mustasukkasesk. Se tiia saa aina laittaa kuvii facee, mis mun paras kaveri on, mä en. Se saa halata ja mennä käsikynkkää sen kans, mä en. Mitä mä oon tehny? Oikeesti!? Yht äkkii tommone reaktio. Ja oon lähettäny sille pari viestii, et miks et puhu mulle enää, nii vastaus on vaa et, ”kyl mä sulle puhun” Miks oikeesti näin käy aina mulle, EKA mun paras kaveri, ja seki jo hylkäs mut. :(

Lintu

Moi.

Parhaan kaverisi käytös kuulostaa todella epäreilulta. Oletko ajatellut puhua hänen kanssa asiasta enemmän? Uuden kaverin kanssa voi kokea kaikenlaista uutta, ja se on ehkä saanut hänet hiljaisemmaksi sinua kohtaan, mikä ei tietenkään ole oikein – olethan sinä hänen paras kaverinsa. Tuollaiset tilanteet, kuten yksin jättäminen elokuvissa ja kuviksenluokassa sattuvat sydämeen, aivan kuten sekin, että hän pitää uutta kaveriaan lähellään ja eristää sinut niistä tilanteista. Kaverisuhteissa on erilaisia kausia (joskus on läheisempää ja toisinaan ollaan enemmän erillään) mutta puhumalla asiat voisivat hieman selvitä, vaikka hän ei olekaan vastannut tekstareihin syvällisemmin. Voit aina soittaa ilmaiseksi Lasten- ja nuorten puhelimeen, tai puhua asioistasi jollekin luotettavalle ystävälle tai aikuiselle.

Haleja ja tsemppiä :)
-Lintu-

tepsukka

Moi

sun kannattais puhuu sille sun parhaalle kaverille suoraa miltä susta tuntuu kasvotusten. Ja sit sun kannattais puhuu sille tiialle kans.

lätty9

Ei se auta :( Enkä mä uskalla puhuu sille. Jos sil on uus paras kaveri, nii ei kai se sit mulle kuulu ;( tän takii oon ollu iha surkeena nää parit päivät… Nyt oon joku viikko takaperi kysyny silt et millo se pääsis meille yöks, ja lopulta tuli vastaus et ei pääse yöks, ja lopuks ettei ollenkaan… Ei se varmaa vaa haluu tulla. Miks minä?

Lintu

Tuollainen tapahtuma saa varmasti surulliseksi, ja sinulla on oikeus tunteisiisi. Puhuminen voi auttaa yllättävän paljon, vaikka sitä ei aina uskoisikaan. Et ole millään tavalla syyllinen siihen, että kaverisi on löytänyt uuden tuttavuuden. Voit yrittää antaa kaverillesi vähän tilaa ja kysyä häntä esimerkiksi kaupungille, ja ottaa asian siellä puheeksi, soittaa hänelle tai puhua muuten kasvotusten. Asiat kannattaa selvittää puhumalla, jos vain mahdollista.

Voi olla, ettei kaverisi ole ollenkaan tarkoittanut unohtaa sinua, vaikka kohteleekin sinua noin. Siitä huolimatta hänen käytöksensä on epäreilua, eikä sinun pitäisi joutua kokemaan tuollaista. Syy ei ole sinussa. Älä vajoa synkkyyteen, vaan tee edelleenkin niitä asioita, mistä pidät. Vaikka sinua pelottaisikin puhua hänelle, on sinulla silti oikeus saada selkoa asiaan.

Halaus! (:
-Lintu-

minävaa

Moi!
Kuule mulla on ollu toi sama. Eli mun kaveri sari(nimi muutettu)
Joka oli ala asteella ihan mun bestis muuttu ylä asteel iha oudoks. Se rupes oleen yhden toisen kanssa ja tää toinen on sellanen joka puhuu muista paskaa selän takana, on ilkee, joskus haukkuu jopa iha päin naamaa. Tän tyypin kanssa oli kaks muutaki. Eli tää sari alko hengaan tän kolmikon kanssa lähinnä tän yhen. Menin siinä mukana koska halusin lisää kavereita, kun muutenkin oon koulukiusattu nii halusin porukkaa jokka ois mun puolel. Seiskalla kerran meillä oli suunnistusta ja olin tän sarin pari kun tää tiina(nimi muutettu) tuli sanoon sarille että jos oltais kolmisin. No suostutti. Mutta tää sari ja tiina puhu ja kuiskutteli koko aja, ei puhunu mulle mitää. Sit ne kehtaa tulla sanoo mulle et mikset puhu mitää meille!
Sitte ku äikäs piti tehä 4hengen ryhmii nii katoin tätä sarii heti ku aattelin et me oltais ainaki samas ryhmäs nii ei ku tää sari vaa meni näitten kolmen kanssa. Tuli iha kamala olo.

Tää sari muutenki nykyää määräilee,tiuskii,tuijottaa mua aina välillä vähä aikaa ja rupee si nauraa. Ilmottaa aina mulle ku punastun että oot punanen minkä takii mulle on tullu punastumisen pelko. Ja si näillä kolmella on whats app ryhmä mis ne puhuu ja kerran tää tiina vaan mulle et ooks kertonu sulle sen yhen jutun ja si ainii et sä tiä ku kerroin sarille! Ja nauro.

Si meidän luokalle tuli uus tyttö kasil, rupesin olee sen kans. Se oli koulukiusattu ja uskalsi olla oma ittensä,minkä takii sitä luultavasti oliki kiusattu. Nii se vaa menee jos et oo ns. pissis nii sua kiusataa. Ainaki meidön koulus.Tää sari ja tiina puhu tästä mun kaverista paskaa selän takana. Oli kiva kuunnella ku se on oikeesti kiva ja mukava.

mutta siis mä tiedän että hirvee olo kun menettä bestiksen,mutta usko mua sun ei tarvii kestää tolllasta kohteluu jos se olia oikeesti sun kaveri se ei tekis noin. Mutta ehkä sulla on muita kavereita? Vietä niitten kanssa aikaa nii saatat saada uuden bestiksen:) tai onks sulla harrastus? Jos ei nii yritä löytää joku uus kiva harrastus sieltä saa varmasti kavereita:)
Voimia ja tsemppiä sulle!:)

:)

Mullakii on tost kokemusta… Kun menin seiskalle mun paras kaveri alko olla yhen Saaran (nimi muutettu) kaa… Sekii oli ollu ala asteel mun luokal… No siis ne vaa supis keskenää… Ja oli ain yhes… No sit kerran kun istuskelin yksiksee käytäväl, siihen tuli kolme tyttöö… Neki mun luokal, mut koska oon TOSI ujo en ollu viel puhun niille… No me ollaa nyt neljän porukka, mut en tunne olooni vielkään siinä porukassa mitenkään hyväks… Sitä paitsi kaks niist puhuu paskaa musta ja siitä kolmannesta keskenään… Sit ne kuitenkii on olevinaan tosi mukavii…. No on mul harrastuksien kautta kavereit, mut ei mul kyl parasta kaverii oo….

Joku vaan💗

Moi! Mä ja mun paras kaveri ollaan oltu nyt jotain kolme vuotta tosi paljon yhdessä ja oltu aina kahestaan ja näin, kaikki on mennyt hyvin. No, sitten se alkoikin olla tässä vuoden sisään yhden Ronjan kanssa (nimet vaihdettu) ja siis Ronja oli mun parhaan kaverin entinen paras kaveri. Sit ain kun se mun paras kaveri on mun kaa se sanoo et : joo oli niin ärsyttävää ku se Ronja teki tätä ja tätä jne. Mut sit ku se on sen Ronjan kaa kahestaan niinku parhaat kaverit ja laitan sille viestii et niinku häh, miks oot sen kaa, sähän et ees tykänny siit. Nii sit se vaa on sillee, en tiiä mistä puhut, Ronja on nyt mun paras kaveri et älä koko aikaa valita.

Ja tottakai tiedän että kaikilla saa olla muitakin hyviä ystäviä. Muta kun mun paras kaveri on siis sanonu mulle et joo oot mun ainoo paras kaveri eikä se Ronja ja sit ku se on sen Ronjan kaa nii se sanoo ton saman sille. Sit myös ku se on sen Ronjan kaa nii ne niinku jättää mut ulkopuolelle ja on koko ajan kahestaan ja kuiskuttelee kaikkea. Se ei oo yhtään kivaa😕, toivottavasti voitte auttaa, tarvitsen sitä! Miten minä ja paras ystäväni voisimme taas olla… bestiksiä

Lilja

Mulla ja mun bestiksellä on ollut samaa, kun luokka vaihtui, mutta tilanne tasaantui kyllä. Toivotaan että sullakin. ;)

Tsemppiä! =D

Mini

Kolmikot on sellaisia. No worries, kyllä kaikki hoituu. =D

menetin kans

menetin kan parhaan kamun mei kävin jopa spologilla sen takia mutta kyllä se siitä mulla menise ohi

apua

sama

Tyttö minäkin olen ollut, 55 v

Hei, minullakin oli vastaava kokemus lapsuudesta ja muistan sen edelleen. Tämä on tyttöjen tapa kiusata – ja se on yhtä väärin kuin mikä tahansa muu kiusaaminen. On järkyttävää kun se itselleen kaikkein tärkein kaveri, johon on luottanut täysillä, alkaakin yhtäkkiä olemaan ilkeä. Kiusaajien tarkoitus on tehdä olosi mahdollisimman kurjaksi ja helpointa se heille on, kun annat syötin ja itse oltaisko yhdessä, tuutko yökylään ym. Nyt on tärkeämpi sanottaa entiselle kaverillesi ja tolle porukalle, kuinka epäreilusti ne käyttäytyy. Kellään ei ole oikeutta tehdä sulle eikä muille pahaa mieltä. Rohkene sanomaan se ääneen. Se voimauttaa sinua paljon. Anna esimerkkisi ja tukesi muille, jotka joutuvat samaan tilanteeseen. Sinä et ole yksin ja ainoa, joka on joutunut ja joutuu kokemaan tätä kiusaamista. Toivottavasti jonain päivänä ympärillä olevat aikuiset pystyvät tunnistamaan tällaisen kiusaamistavan ja osaavat olla lapsen tukena.

Moi

Olen itsekin joutunut kokemaan tuon saman ihan lähiaikoina. Mun paras kaveri vei mun tosi hyvän ystävän ja rupesi sanomaan sitä parhaaksi kaveriksi ja jättivät mut ulkopuolelle

Tsemii kaikille jotka on joutunu kokee tän<3

hamuud

paha homma bro

Vastaa aiheeseen: Menetin parhaan kaverin, mutta miksi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top