Siirry sisältöön
Hevoshullu-00

Mulla alkoi eilen kuukautiset, ja mua vaivaa pari juttua:
1. mulla on tooodella runsas vuoto, ja verta on paljon. onko se normaalia?
2. kuinka monta kertaa side pitäisi vaihtaa päivässä?
3. voisinko käyttää tampoonia, kun sitä verta tulee aina yli siteen

oon 11 vuotias tyttö, ja tarviin todella apua !!

.

1. Runsas vuoto on normaalia mulla on myös.
2. ite vaihdan n. 3-4 kertaa päiväs riippuu, vaihdan yleensä sillon kun tuntuu että on tarve.
3. voit käyttää tampooneja, itekki käytän ja ne on hyviä(: Mut suosittelen et käytät ekaks siteitä vaikka tampoonit on mukavempia ne pitää vaan osaa asettaa oikein. ja sitte vielä ku sanoit että sulla tulee aina yli siteen, niin osta sellasia siteitä joissa on ”siivet” siis nee jutut että ei tuu yli reunojen ja sitte jos yöllä tulee yli niin laita pyyhe sun sängyn päälle niin veri menee pyyhkeeseen eikä sänkyyn:).

Nimetön

1.Se on ihan normaalia. Vaihda tarpeeksi useasti, jos vuoto on iso.

3.Itse halusin käyttää tampooneita, mutta laittaminen oli niin hankalaa ja se sattui, joten luovutin ja päätin jatkaa siteiden käyttöä. Nyt sai hankittua semmosia pienempiä tampooneja ja laitto oli helppoa eikä sattunut yhtään. Kannattaa valita itselleen sopiva tampooni ja laittaa vaikka varalta jokin side.

Uwu

Moi!
1. Mullakin oli eka ihan hurjan iso vuoto, se tasaantuu vähän normaalimmaksi ajan kanssa. Runsas vuoto on täysin normaalia, mut jos se on sellasta ettei mikään side tai tamponi auta ni sit lääkäriin.
2. Se riippuu, jos tuntuu et se on täynnä niin käy silloin vaihtamassa. Se voi tuntua nololta repäistä joku pakkaus auki mutta yleensä ketään ei kiinnitä huomiota. 3-4 kertaa.
3. Ensin käytä sidettä ja osta vähän paksumpia ettei tule läpi. Voit myös toki kokeilla tamponia. Toivottavasti oli apua! <3

hei

vanha keskustelu, mutta jos joku tänne päätyy vielä nii :))) ite oon kärsiny menkoista 13v joten tiiän jo mistä puhun haha
1. on täysin normaalia varsinki ekoina 1-2 päivänä ku menkat alkaa
2. 4h välein ois suositeltavaa mut jos on runsas vuoto nii kannattaa vaihtaa useemmin. ja vaikka vuotoa ei tuliskaa paljo nii silti 4-8h välein ois hyvä ihan hygienian vuoksi.
3. voi toki jos haluut. kannattaa harjotella sen käyttöä ja jos on epävarma etkä oo ihan varma osaatko ja epäröit niin kannattaa laittaa tampooni + side että varmasti suojaa :)

ihania menkka hetkiä tytöt ja naiset :D<333

Joku

Tosi vanha keskustelu mut liityn tähän keskusteluun.
Itel menkat alko just eilen illalla ja ei tullu viel paljon verta mut nyt tulee no ei järkyttävän paljon mut siis ihan sopivasti. Laitan siteen yöks ja unet on joku alle 7h yhteensä et en tiiä kauan uskallan pitää, en haluis herätä kesken yön vaihtamaan sidettä ja pelkään et saan jonku kamalan jutun siitä jos pidän liikaa
Apua

Tuntemattoman juttuja

Moi
Oon kärsinyt menkoista jo melkein vuoden,ja päätin yks päivä koittaa tamponia koska kyseisenä päivänä oli muutamat pikarit menny pyykkiin.En saanut sitä niin ”syvälle” kuin pitäisi ja taisi jäädä pienet ”traumat”.

Äitini kyllä sanoi että hän voi auttaa laittamisessa mutta kieltäydyin.Ennen kerroin koska oli menkat alkanu,sen kyseisen pv jälkeen en oo kertonut sen trauman takia.Kun seuraavat menkat alkaa ajoin koittaa päästä yli traumastani ja koittaa toisen kerran Saisinko sitä sinne.

Kerron nyt omia kokemuksia,menkat voi olla niukat,keskivertoa tai runsaat.Itsellä on alku 1-2pv on niukkaa,3-5 ihan sika runsaat ja loppu päivät joko keskivertoa tai runsaat.

Menkka veri(verta ja kohdun lima kalvo) voi olla väriltään kirkkaan punaista,tumman punaista,mustaa(myös klimpit eli hyytymät on mustia) tai vähän rusehtavaa.
Toivottavasti autoin jota kuta vaikka onkin vanha keskustelu♡♡

Vastaa aiheeseen: Menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top