Hmm???

Moi! Mulla ei oo itsellä alkanut vielä menkkoja ja oon siis kohta 13v tyttö. Oon oottanu varmaa 2vuotta et ne alkais mut ei… Mulla oli terveystarkastus noin 2kk sittr ja terkka sano et mun menkkojen pitäis alkaa noin puolen vuoden sisäl.
Mun äitilläki alko noin tän ikäsenä. Ja siis haluisin vaa tietää et onks se sen odotuksen arvosta ja millasta se on.
Kiitos<3

Natural

Joo olen itekin 12 ja piakkoin 13 vee tyttö. Valkovuotoa oli ekoja kertoja jo vähän sen jälkeen kun olin täyttänyt 11 ja tässä on siis vuosi jo ollut sellaista aikaa että sais kyllä jo alkaa.

Pelaan jääkiekkoa ja mulla on treenit suunnilleen päivittäin. Jostain kummallisesta lähteestä luin että päivittäin urheilu voi viivyttää menkkoja. En ole ihan varma paikkansapitävyydestä.

Viimeisen puoli vuotta on ollut sellaisia tuntemuksia välillä että joo ne varmaan alkaa ihan kohta. Ei ole alkanut. Tämä on raastavaa.

Mä oon normaalinpainoinen, ehkä jopa vähän ylipainoinen, saattaa johtua lihasmassasta koska urheilen päivittäin. Äitillä alkoi vähän ennen 13 ikävuotta.
Täytän kahden kuukauden päästä 13.

Kata, verkk@ri

Moi! Ei kannata stressata asiasta koska stressaaminen voi myös viivästyttää menkkoja ja jättää ne jopa välistä. Kyllä ne menkat alkaa sitten kun niiden aika on alkaa. :)

kesä

Moikka! Älä huoli itse olin 15v melkein 16v ennen menkkoja!! siis ymmärrän sun huolen nimittäin itse ihan paniikissa ettei ne ala ku kaikilla kavereilla jo oli. Mutta voin sanoa älä stressaa ne tulee oot vasta kuitenkin 13v nauti kesästä <3

Tyttö

Älä huoli yhtää!! Sitten kun ne tulee niin sä toivot et ne ei ois ikinä tullu :DD Kaikki saa kuukautiset ajallaan, ja ei oo yhtää noloa jos saa esim. viimeisenä kaveriryhmästä.

kaljaa ja makkaraa

menkoissa sulla tulee pimperöstä punasta kusta

TääONniinTOTTA

Älkää ihmiset huoliko siitä ne tulee jossai vaihees ja sit ku ne alkaa ni vaa toivoo et niit ei ois koskaa tullu😳 ainanki ittel kävi nii vuos sit, ne on Niin rasittavat, mut kyl niist o kait ollu jtn hyötyyki, meinaa mä mun mielest näytän mun tunteet selvemmi eli jos mua vaik itkettää ni en pysty melkee olla itkemättä ja jos mua naurattaa ni e pysty oikee olla nauramatta tai niiku et mikä tahansa tunne onki ni se näkyy selvemmin kasvoist ku ennen, et ne on jotenki muuttanu mua, mut positiivisesti

Vastaa aiheeseen: Menkat?
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.