Siirry sisältöön
Hmm???

Moi! Mulla ei oo itsellä alkanut vielä menkkoja ja oon siis kohta 13v tyttö. Oon oottanu varmaa 2vuotta et ne alkais mut ei… Mulla oli terveystarkastus noin 2kk sittr ja terkka sano et mun menkkojen pitäis alkaa noin puolen vuoden sisäl.
Mun äitilläki alko noin tän ikäsenä. Ja siis haluisin vaa tietää et onks se sen odotuksen arvosta ja millasta se on.
Kiitos<3

Natural

Joo olen itekin 12 ja piakkoin 13 vee tyttö. Valkovuotoa oli ekoja kertoja jo vähän sen jälkeen kun olin täyttänyt 11 ja tässä on siis vuosi jo ollut sellaista aikaa että sais kyllä jo alkaa.

Pelaan jääkiekkoa ja mulla on treenit suunnilleen päivittäin. Jostain kummallisesta lähteestä luin että päivittäin urheilu voi viivyttää menkkoja. En ole ihan varma paikkansapitävyydestä.

Viimeisen puoli vuotta on ollut sellaisia tuntemuksia välillä että joo ne varmaan alkaa ihan kohta. Ei ole alkanut. Tämä on raastavaa.

Mä oon normaalinpainoinen, ehkä jopa vähän ylipainoinen, saattaa johtua lihasmassasta koska urheilen päivittäin. Äitillä alkoi vähän ennen 13 ikävuotta.
Täytän kahden kuukauden päästä 13.

Kata, verkk@ri

Moi! Ei kannata stressata asiasta koska stressaaminen voi myös viivästyttää menkkoja ja jättää ne jopa välistä. Kyllä ne menkat alkaa sitten kun niiden aika on alkaa. :)

kesä

Moikka! Älä huoli itse olin 15v melkein 16v ennen menkkoja!! siis ymmärrän sun huolen nimittäin itse ihan paniikissa ettei ne ala ku kaikilla kavereilla jo oli. Mutta voin sanoa älä stressaa ne tulee oot vasta kuitenkin 13v nauti kesästä <3

Tyttö

Älä huoli yhtää!! Sitten kun ne tulee niin sä toivot et ne ei ois ikinä tullu :DD Kaikki saa kuukautiset ajallaan, ja ei oo yhtää noloa jos saa esim. viimeisenä kaveriryhmästä.

kaljaa ja makkaraa

menkoissa sulla tulee pimperöstä punasta kusta

TääONniinTOTTA

Älkää ihmiset huoliko siitä ne tulee jossai vaihees ja sit ku ne alkaa ni vaa toivoo et niit ei ois koskaa tullu😳 ainanki ittel kävi nii vuos sit, ne on Niin rasittavat, mut kyl niist o kait ollu jtn hyötyyki, meinaa mä mun mielest näytän mun tunteet selvemmi eli jos mua vaik itkettää ni en pysty melkee olla itkemättä ja jos mua naurattaa ni e pysty oikee olla nauramatta tai niiku et mikä tahansa tunne onki ni se näkyy selvemmin kasvoist ku ennen, et ne on jotenki muuttanu mua, mut positiivisesti

M [Nimimerkki muutettu]

Moi! Oon 11v tyttö. Mun kaverilla on valkovuotoa mutta mulla ei oo. [Osa tekstistä poistettu] Onko se normaalia että mulla ei oo Valkovuotoo mutta sillä on. Haluaisin et valkovuotoa tai menkat alkais. Haluaisin että ne tulee koska mä siedän isoa herkkyyttä ja saatan välillä illalla itkeä😢😥 koska jännittää menkkojen alkaminen. Se on jännää koska meen kouluun nii en haluu että mun menkat tulee koulussa. Varsinkin kun meillä on poika opettaja tänä vuonna.

12v vitosel

Moi sinä tässä mun tekstin yläpuolella. Mä oon 12, ja (en tiiä onko sulla nyt alkanut menkat jo kun tekstistäsi on jo noin paljon aikaa) mutta on se normaalia ettei valkovuoto ole vielä alkanut. Kaikilla se menkatkin alkaa eri kohdassa elämää. Ja kun menkkasi alkaa,niin jos teijän koulussa on naisopettajia muilla luokilla,niin sähän voit mennä niille sanomaan. Niilläkin on menkat,joten se ei oo yhtään noloa niille,eikä sulle.

Mullaki on asiaa. Oon siis tosiaan vitosella ja oon 12v. Mietin että alkaisko mun menkat kohta,koska mulla on nyt ollu parina viimesenä päivänä vatsa kipee,kovaääninen vatsa,löysää 💩, ja mua vähän huimaa ja on pää kipee. Valkovuoto on alkanut jo joskus yli vuosi sitten tai kaksi,ja tissit alko kasvaa kolmosen lopulla. PLIIS VASTATKAA KOSKA MEEN HUOMENNA UIMAAN JA PITÄIS TIETÄÄ OTANKO VAIKKA SITEEN MUKAAN.
Kiitos kun vastasit :)

Ketsuppi

Moi 12v vitosel! Toi vatsan kipu voi johtua muustakin kuin menkoista, mutta toisaalta voi olla myös niiden merkki eli varmalla ei voi sanoa. Jos sun rinnatkin on ton verran aikasemmkn alkanu kehittyy, vois luulla, että kohta alkaa. Kuitenkin on aika yksilöllistä, kuten varmaan tiiät. Nyt en enää sun uinteihin voi auttaa, mutta suosittelen kantaa mukana siteitä mukana koulussa joka päivä, varuilta jos alkaa.

Myös sellainen pointti, että uinnissahan ei siteitä voi käyttää. Saatoit tämän tietää, mutta viestisi perusteella en ollut ihan varma. Uidessahan side kastuisi, mutta sen sijaan tamppoonia tai kuukuppia voi uidessa käyttää. Kuitenkin esimerkiksi tamppoonista voi tulla läpi, jos ei tiedä omaa kokoa ja vuodon runsautta, joten en ehkä sitä rupeaisi ensimmäistä kertaa uimahallissa käyttämään :).

Kannattaa puhua sun äidin kanssa sun oireista ja vaikka kysellä minkä ikäisenä sillä alkoi menkat, kun yleensä joten kuten samoihin aikoihin alkaa. Hyvää tulevaa kesää! 💗💗

Sinä itse

Oon 15 eikä oo Alkanu joten mm

Joku vaan

Olen itse 12 vuotias tyttö ja mulla tuli ensimmäiset menkat melkein kaksi kuukautta sitten ja toisia ei vielä ole näkynyt onko tämä normaalia haluan että joku vastaa olisin tosi kiitollinen.
Nimimerkki hmm??? Ei sun terveydenhoitaja voi tietää millon sulla alkaa Koska ne ovat todella yksilölliset. Mutta jos rupeaa epäilyttämään että ne ei ala niin kannattaa kysyä esim äitiltä se tietää enemmän.
😃☺️

Lukutoukka🐛

Sit ku ne alkaa nii sää toivot ettei ne ois ikinä alkanu, ne vaikuttaa ainaki mulla mielialoihin, sattuu välillä mahaan nii paljon että oksennan ja ainaki mulla on pää kipee

Kukkien metsästäjä 🌹🌸✨

Apuaah, vaikka täällä moni viesti on vanhentunut niin silti näitä tilanteita tulee että haluaa menkat..
Uskokaa tai älkää mä olin joskus kateudesta niin hirvee kun mulla ei ollut menkkoja 😂 Sit kun ne alko viikko mun 12-vuotis-syntymäpäivien jälkeen olin ihan vaa sillee ”oke?” Eihän se ollut niin ihmeellistä mutta ajan myötä siitä tuli mun vihollinen. Se pilasi monia asioita. Mutta tää oli vaan mulle näin. Voi olla etten ole ainoo joka tuntee että elämä ilman menkkoja olisi paratiisi.

TYTÖT JOILLA EI OLE VIELÄ MENKKOJA,

Älkää pliis luulko että menkat tekee teistä jollain tavalla parempia. Siis ne tulee aina jossain vaiheessa ja mulle se tuli todella isona yllätyksenä, kun luulin etten ikinä saisi niitä. Ne tulee jossain vaiheessa kaikilla ja silloin kun ne sulla on niin tajuat ettei se ole se parhain asia mitä sulle on käynyt. Nauttikaa tulevasta kesästä ja UIKAA PALJON! Juoskaa, käykää rannalla tehkää kaikkea vaikka teillä olisi menkat.

Bye✨🌺

Suklainensydän

Moiii! Täällä tällee myöhässä mutta…
Älkää stressatko menkkojen alkamisesta!
Menkat on tosi yksilölliset ja on normaalii muistaakseni 16 ikävuoteen asti, ettei oo alkanut. Menkat voi olla myös tosi epäsäännölliset eikä vuoto kaikilla oo punaista. Menkkoja voi viivästyttää just esimerkiksi vaikka alipaino ja päivittäinen urheilu, stressaaminen tai geenit, jotkut sairaudet. Kaikilla ei edes koskaan ala ja sekin on normaalia. Totta kai asia kannattaa varmistaa ja käydä lääkärissä.
Mulla esimerkiksi on tosi sekava historia menkkojen kanssa, valkovuoto alko jo 12-vuotiaana ja mulla on vain muutaman kerran ollut punaista vuotoa, oon nyt 17-vuotias. Muuten saattaa olla, ettei tuu ollenkaan, edes valkovuotoa, ja pakko myöntää, että se on aika energiaavievää olla koko ajan varpaillaan, jos ne yhtäkkiä alkaa.
Mulla ei oo sairauksia, olen normaalipainoinen ja verikoearvot on normaalit. Kohtu on myös paikallaan, että siitä ei voi johtua. Olen kyllä stressiherkkä ja urheilen usein, mutta on todettu että ne voi vaikuttaa.

Joten tämmösiä tapauksia on myös, ja se on normaalia. Älkää liikaa huolehtiko!!!

Vastaa aiheeseen: Menkat?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top