Siirry sisältöön
Tyttö

Moii!
Mulla alko menkat 10-vuotiaana ja mua ahdistaa mennä kouluun aina menkkojen aikana. On yks asia jonka takia oikeestaan en haluu mennä, se että mun pitää viedä se side vessaan. Kaikkihan näkee kun vien sen. Se mua ärsyttää, osaisiko joku auttaa? :)

Kata, verkk@ri

Moikka!

Valitettavasti menkat on edelleen tabuaihe ja niihin liittyy kovin paljon häpeän tunteita. Menkat on kuitenkin todella luonnollinen asia, joka koskettaa meidän jokaisen elämää ja se on ihan tavallista, että siteen joutuu vaihtamaan kesken koulupäivän.

Ymmärrän sua todella hyvin. Kun olin itse vielä ala-asteella ja kuukautiseni olivat jo alkaneet, saatoin olla koko päivän vaihtamatta sidettä, koska sen vaihtaminen nolotti ja hävetti mua liikaa ja mietin juuri tuota samaa, miten vien siteen vessaan niin ettei kukaan huomaa. Onko sillä oikeasti edes väliä vaikka kaikki huomaisivatkin? Kysehän on aivan arkisesta asiasta.

En missään nimessä suosittele jättämään sidettä vaihtamatta sen vuoksi että asia hävettää tai vielä pahempi olisi, jos et uskalla mennä kouluun menkkojen aikana. Toivoisin, että tästä asiasta voitaisiin keskustella enemmän, jotta menkkojen ympäriltä poistuisi sellainen häpeä, mikä nyt hyvin vahvasti niihin liittyy.

Mutta jos antaisin jonkun vinkin, niin voisitko ottaa esim. repun mukaan vessaan? Jos joku kysyy, että miksi teet niin, voit vaan sanoa että se on sinun yksityisasia. Tai voisitko pitää niinä päivinä jotain hupparia tai sellaisia housuja joissa on isot taskut ja pitää sidettä siellä, kun sulla on menkat?

Toivottavasti mun vastauksesta on sulle apua<3 Tsemppiä kevääseen!
Terkuin Kata

Flyidi

Laita side taskuun/säilytä jossain pussukassa :)
Tsemppiä menkka-aikaan!

Tyttö….

Moi!!
Mulla ei oo vielä alkanu menkat (oon 12.v) mutta, jos sua ahdistaa viedä side vessaan kun kaikki näkee sen, sä voisit pistää siteen housujen ja alushousujen väliin silleen että kukaan ei näe sitä… tai jos sulla on housuissa taskut voisit laittaa siteen sinne…
Mulla myös pelottaa mennä kouluun, koska en tiedä koska mun menkat alkaa?! Ja en tiiä et mitä mä sitten teen jos ne alkaa koulussa!?
Mutta toivottavasti osasin auttaa!
Ja menkathan on niin luonnollinen asia kuin voi olla että siinä ei oo mitään hävettävää jos sun pitää viedä side vessaan!

Kata, verkk@ri

Hei Tyttö…. :)
Ehkä voisit vaikka varuiksi pitää sidettä/tamponia repussa mukana, jos käy niin että menkat alkavatkin kesken koulupäivän. Ei ole myöskään yhtään väärin mennä kysymään terveydenhoitajalta, opettajalta tai joltain kaverilta sidettä, jos käy niin että menkat alkaa eikä ole suojia mukana. :) Oletko puhunut kotona vanhempien tai sitten muuten jonkun kivan aikuisen kanssa menkoista, että tiedät mitä ne on ja kuinka toimia niiden aikaan? Omaa oloa voi helpottaa, jos tietää hieman asioita etukäteen. Ei menkkojen alkamista kannata kuitenkaan yhtään pelätä. Niinkuin sanoit, ne ovat luonnollinen asia. Ja hyvä, että kysytte täällä vinkkejä!

Kata

Vastaa aiheeseen: Menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top