Siirry sisältöön
Kivakaveri

Moi, oon 13v (huhtikuussa 14v) tyttö, oon liikunnallinen ja terve. Mä en oo ikinä työntäny emättimeen mitään tai käyttäny tamppoonii. Mulla alko menkat joku 1kk sit ja ku mulle on sanottu et ne sattuu ihan sikana ja äiti kerto et se otti joskus kipulääkkeitä ja aattelin et se sitte varmaa sattuu mullaki mutta mä en tuntenut mitään ku ne alko. En tiiä onks se ihan sillee normaalii. Ja mä laskin et mul pitäis olla ne viime keskiviikkona ja no ei ollu. Mietin et onks ne vaa myöhäs vai miks mulla ei viel oo.
Olis ihan super kiva jos voisitte kertoo jotai vinkkei tai sillee ku en oo kovin tietoinen aiheesta. Mä myös mietin et voisin hankkii kuukupin koska no se on ekologinen ja nii mut mun kaveri kerto et se ei välttämättä mahu tai mee sinne nii en oo vielä viittiny ostaa.

Mut joo kiitti kaikille jotka autoitte, teidän avusta on mulle paljon apua et joo kiitos❤️❤️

Just me✨

Moi!
Siis sulla alkoi menkat 1 kuukausi sitten?
Jos ne alkoi 1kk sitten niin ei kannata huolestua siitä että ne on myöhässä
Menkat on yleensä tosi epäsäännölliset aluksi
Se et sun äidillä on tosi kivuliaat menkat ei tarkoita että sulla olisi(btw mun äidillä alko kuulemma suht myöhään menkat ku mulla alko jo 11 vuotiaana..tulee mieleen vaan et oisin adoptoitu💀)

Kuukupista en osaa sanoa mitään mutta kannattaa harkita sen käyttämistä

Byee<3

s [Nimimerkki muutettu]

Moii
( en oo sit mikään ammattilainen mut nää jutut mulle on kertonu terkkari, opettaja tai äiti)
Menkat voi olla epäsäännoliset yli vuoden sen jälkeen kun ne on alkanu eli ei mitään hätää vaikka yhet menkat vaikka skippaantuis varsinkin kun kerroit että oot terve liikunnallinen jne.
Jokaisen menkat on yksilöllisiä ja itsellä kun alkoi niin ei aluksi olleet kovinkaan kipeät ja toisilla ei ole kipuja melkeinpä ollenkaan ja toiset joutuu sitten menemään lääkäriin kipujen takia. Jos sun menkat ei ole kipeät niin se on normaalia ja jos ne on niin sekin on normaalia ja vaikka tosi moni puhuukin kuinka paljon ne sattuu niin silti on tosi paljon tyybbejä joilla ne ei satu. Itellä tosi kipee menkat mut esim siskolla ei juurikaan kipuja. Ja terkkari mulle joskus kun mulla alko menkat sano että ei kannata välttämättä kuukuppia hankkia että sit kun menkat on tavallaan tulleet tutuiksi niin kannattaa ja tamppooniin kannattaa ensiksi tutustua ennenkuin hankkii kuukupin. Ja jos et saa tamppooni menemään nii ei hätää itelläki kesti joku vuosi että sain laitettu tamppooniin ekaa kertaa ja tamppooni ei myöskään sovi kaikille.
Ja nii ei tarvii huolestua jos menkat on myöhässä varsinkaan kun on just alkanu.

Toivottavasti oli jotain apua :)

🍓Mansikka🍓

Itel ei siis oo alkanu menkat mut sehä kai menee sillee et kaikil on omal taval joillain sattuu jotku oksentaa joillain ei yhtään 🙂.
Mut tsemppii sulle <3

Suonjar❤️💚💛💙

Joillakin sattuu paljon, joillakin ei ollenkaan. Alussa menkat voi olla TOSI epäsäännölliset, siis T-O-S-I. Mä kuulin (saattaa olla legendaa), että jollakulla oli alkuun menkat yhessä kohtaa MONIA kuukausia myöhässä.

🌼

Hei kiva kaveri! Kuukuppeja on siis kahta eri kokoa toinen on hieman pienempi ja on hyvä esim jos on pientä vuotoa. Isompaa kannattaa taas käyttää jos vuoto on runsaampaa. Varsinkin alkuvaiheessa on täysin normaalia että menkat ovat myöhässä. Alussa voi mennä jopa 2 kuukautta että seuraavat menkat tulevat sillä ne voivat olla alussa todella epäsäännölliset ja joillain menkat ovat muutenkin epäsäännölliset mutta luulisin että ne alkavat tulla säännöllisesti ajan myötä. Aina menkkojen alkamista ei välttämättä tunnelmaan ja joillain ei ole kipuja ollenkaan tai ne ovat vähäisiä. Valitettavasti kuitenkin joillain on kovatkin kuukautiskivut. Kannattaa ainakin mun mielestä kuitenkin pitää esim koulussa paria särkylääkettä mukana jos kipuja tulleekin yllättäen.Jos siis alat käyttää nyt alussa ennen kuukupin ostoa tamponeja niin haluan muistuttaa että tamppoonin laitto saattaa jännittää alussa tosi paljon ja voi tuntua että se ei mene millään paikalleen,muista kuitenkin pysyä rauhallisena ja jossei se heti mene odota hetki ja koita hetken päästä uudestaan. Ensimmäisellä kerralla tamppoonin laitto voi myös hieman sattua siitä ei tarvitse pelästyä.

Toivottavasti tästä oli apua,anteeksi jos jotenkin Pompin aiheissa tai viesti oli muuten sekava en ole mikään mestari kirjoittamaan.

Verkk@ri

Moi kivakaveri!
Menkat on tosi yksilöllisiä tytöillä/naisilla.
Me ihmiset ollaan erilaisia, ja jokaisella on erilainen kipukynnys. Eli jotkut kokee kipua herkemmin kuin toiset.

Alkuun menkat voi olla tosi epäsäännölliset, mut niiden pitäis ajan myötä muuttua säännölliseksi. Mut sekin on mahdollista, että menkkojen kanssa kaikki ei mene ”käsikirjoituksen” mukaan, jolloin on hyvä käydä juttelemassa vaikka koulun terkkarin kanssa. :)

Menkkoihin voi vaikuttaa monet asiat, ihan vaan sekin että jos stressaa paljon, niin se voi sotkea kiertoa.

Toivottavasti sait jotain vastauksia sun kysymyksiin! :)

Mahtava

en tiiä millon mul alkaa menkat ku on ollu jo 2-3 vuotta valkovuotoo ja alavatsaan välil sattuu. On alkanu tulla finnejään (en oo varma liittyykö finnit mitenkää menkkoihin) nii must tuntuu et ne alkais ainaki tänä vuon nii mua vähä pelottaa et ne alkaa koulussa (oon siis 13v) pidän siteitä varmuuden vuoksi repussa jos ne alkais. Tiiän et se on normaali mut kuitenki vähä jännittää.

Spageli✨

joillaki menkat on kipeet ja joillakin ei :) ku mul alko menkat nii eka en tuntenu mitään kipuja mutta sitten tuli hirveet kivut.. on normaalii että menkat ei tuu heti alussa normaalisti, itellä tuli alussa kuukauden aikana kahdesti..

saunatonttu

Menkat voi hyvinkin olla epäsäännölliset jopa vuoden niistä menkkojen alkamisesta, toki ne on kaikilla yksilölliset. Suosittelen vaikka alottelemaan siteillä niin saat vähän tuntumaa et mikä tuntuu hyvältä ja näin, ja sit voit kokeilla niitä tamppooneja ja kuukuppeja, ihan miltä tuntuu, niissä ei oo ikärajaa :)

Joku

Ei syytä huoleen koska ne voi olla ekat 1-3 vuotta epäsäännölliset. Ja en itse suosittele kuukuppia vielä noin nuorelle ja varsinkin jos et oo työntänyt mitään sisällys että et välttämättä tiedä omaa anatomiaasi. Jos ekologisuus kiinnostaa niin kannattaa hankkia kestositeitä.

Vastaa aiheeseen: Menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top