Siirry sisältöön
Pelokas

Mulla alko tässä vähän aikaa sit menkat. Ei siinä mitään, kun ihan normaaliahan se on ja oon ”kärsiny” niistä jo kolme vuotta. Mutta kertaakaan aijemmin en ole herännyt siihen, että tunnen märän tunteen lonkkaani vasten ja kun nousen istumaan näen viereeni ilmestyneen suurehkon veriläikän sängylläni. Mulla kun on veren pelko, vaivuin hetkeksi paniikkiin.
Onko se ihan normaalia että näin paljon verta vuotaa? Mua pelottaa että vuodan kuiviin vaikka se tuskin on mahdollista… Mutta silti, menetän yöuniani nykyään kun pelkään jälleen herääväni veri läikässä, vaikka menkat alkaa jo olla lopuillaan.

HotChocolate

Moikka! :)

Menkat on tosiaan aika yksilökohtaiset eli joillakin kestää pitempään tai vähemmän kuin yksi viikko ja toiset ”pelkää vuotavansa kuiviin” kun joillakin verta tulee tosi vähän.
Ekaksi kuitenkin, et ole vuotamassa kuiviin. Riski tietysti on saada lievähkö tai vahvempikin anemia (eli raudanpuute joka voi tulla mm. runsaista kuukautisista), mutta et ole kuitenkaan kuolemassa tai mitään, sen nyt voi ihan varmaksi sanoa :)

En osaa siis sanoa onko se normaalia, mutta jos menkat alkaa kestämään pitempään kuin viikon ja verta tulee jatkuvasti tosi paljon niin sillon kannattaa mainita esim. äitille tai terveydenhoitajalle.
Nytkin voit kertoa tästä mutta uskon että jos verta tulee runsaasti vaan välillä (harvoin) niin ei siihen kauheasti voi vaikuttaa, tietty kannattaa seurailla paljon sitä tulee ja missä ajassa.

Jos käytät siteitä niin yösiteitä kannattaa käyttää (paksumpia ja pitempiä) ja jos vieläkään et oo varma niin laittaa vaikka jonkun pyyhkeen lakanan alle?
Ja yöuniaan ei kannata menettää kuitenkaan, kuulostaa aika harmittomalta mun korvaan (mutta asiasta voi mainita läheisille tai terkalle vaikka jos huolettaa ja kaipaa apua) ja ei siihen veriläikkäänkään kuole jos semmonen joskus sattuisi ilmestymään.

Paljon tsemppiä ja siunausta sinne! :)

Ja ps. jos verta yrittää pestä pois niin tuore veri pitää aina puhdistaa kylmällä vedellä, ei lämpimällä, koska sillon jää esim. lakanoihin tahroja kun proteiinit tarttuu kankaaseen!

Vastaa aiheeseen: Menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top