Siirry sisältöön
Partiolainen

Okei.. Oon nyt kohta 13-vuotias tyttö. Harrastan taitouintia ja pelottaa mitä mun pitäis tehä sitten ku menkat alkaa. Mulla ei oo vielä menkkoja, mut pelkään, et en osaa käyttää tampooneja tai kuukuppia. Käyn taitouinnissa kolme kertaa viikossa, eli en voi jättää joka kuukausi treenejä välistä, koska oon kilpatasolla..
Oon kiitollinen jos joku vastaa tai sanoo ees jotain.

/

sun kannattaa kysyä joltain apua

moi, ihan ymmärrettävää jännittää tosta asiasta, ite oon 15v ja oon kans harrastanu uintia kilpatasolla ja mua pelotti toi ihan sama asia. (ainoo vaa et ehin lopettaa uinnin ennen ku mulla alko menkat.) toivon et tästä ois ees jotain apua, mut vinkkinä siis, et ei kannata stressaa siit liikaa ja sä kyllä ihan varmasti opit ja totut käyttää esim tampooneja! itteeki eka vähän pelotti aluks mut siihen kyl tottuu nopee!!

13v tyttö

Moi! Oon 13v tyttö itsellä ollut menkat 1,5v jo. Mulla ei oo kokemusta tamppooneista tai kuukupista. Kuukuppi ei tietääkseni oo mikään vaikene käyttönen. Tamppoinista en oikeen tiiä. Haluaisin itekki alkaa käyttää tamppooneita, koska kesällä ois parasta just ku vois vain uida menkkojen aikana. Muista että menkkoja ei tarvi stressata. Jos sulla on semmoinen tilanne että pystyt avoimesti jutella sun kavereitten kaa, niin yritä kysellä onko joku itse käyttänyt. Apua voi myös kysyä esim. äitiltä, vaikka se nololta saattaisikin tuntua. Muista myös että menkat on tosi luonnollinen asia joka on kaikilla naisilla.

Ihminen🏳️‍🌈

Oof, nyt on smei paha kysymys. Ite en käytä tamppooneita enkä kuukuppia. Eli siteitä, mut niillähän ei uimaan voi mennä. Kannattaa kysyy siltä ohjaajalta jos se on nainen koska se varmaan osaa auttaa tai äidiltä, terveyden hoitajakin voi auttaa. Mutta sanon sen vaa et sit ku menkat alkaa, nii kantsii pukee mustii housuja, koska alussa ne voi olla runsaita ja mustissa ei näy nii helposti se:)

Joku

Menkkauikkarit vois olla hyvät

Vastaa aiheeseen: Menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top