Siirry sisältöön
Ehkäpehkä

Oon 12 w tyttö, parin kuukauden päästä 13. Mua jännittää tosi paljon menkkojen alkaminen, mutta periaatteessa odotan sitä innolla. Mulla alkoi noin reilu vuosi sitten kasvaa rinnat ja suunnilleen samaan aikaan alkoi valkovuodon tuleminen (en tiiä miten se pitäis sanoo :D ). Karvoitustakin on jo vähän, mutta kasvupyrähdystä ei ole vielä tullut. Harrastin 7 vuotta liikuntaa 4-6 kertaa viikossa, joka todennäköisesti vaikutti siihen, että kasvupyrähdys ei ole tullut vielä (kaksoissisareni on minua 4 cm pidempi). Lopetin kuitenkin 2 viikkoa sitten liikuntaharrastukseni. Mutta nyt minulla on tässä lähipäivinä särkenyt normaalia enemmän päätä ja tänään alaselkä on ollut kipeä. (Isosiskollani alkoi menkat vähän ennen kun täytti 13 eli suunnilleen saman ikäisenä kun minä olen nyt). Niin mietin, että voiko nuo oireet viitata alkaviin menkkoihin? Aina kun menen vessaan mua jännittää, että onko ne alkanut ja se on todella ärsyttävää. Kaipaisin siis neuvoja nopeasti! Eikä sekään haittaisi, jos joku kertoisi miten huomasi omien menkkojen alkaneen :)

Valeriaxx

Moikka!

Kyselit, että voiko joku kertoa omista kokemuksistaan, joten siis aloitetaan. Mie täytin muistaakseni sillon 12 vuotta, kun miun menkat alko ja olihan se aika uusi juttu, mutta aika nopeesti siitä sitte oppi elämään niitten kanssa ja suosittelen puhumaan äitille kunhan ne alkaa tai vaikka siskollesi, koska ne tietää kertoo enemmän ja autta sinnuu.
Sinä päivänä, kun miun menkat alko niin menin normaalisti käymään vessassa ja huomasin housuistani, että jaahas noniin. Sitten vaan vaihdoin uudet pikkarit ja laitoin sinne siteen. Myöhemmin illalla keräsin rohkeutta ja kerroin sitten äitille (sillon se tuntu niin isolta asialta, mutta nyt se on ihan normaalia) ja äiti otti sen tosi hyvin.
Ei kannata arastella kertoo äitille, koska miulle se oli aika vaikeeta, mutta nyt kyllä voin sanoo,että mitä nopeemmin sanot sen helpompi se on siulle itelles.
Ja jos sinnuu pelottaa, että ne menkat alkaa koulussa niin suosittelen laittaa pieneen muovipussiin puhtaat pikkarit ja yksi side. Se on kätevä, menee pieneen repussa ja kevyt kantaa. Jos käy niin, että oot koulussa ja huomaat että on menkat alkanu niin sitte on helppo selviytyä, kun on se pakkaus mukana.
Jo sanoisinko kokeeneena menkoista, niin tavallaan menkoissa ei sinällää oo mitään innolla odotettavaa, mutta kyllä se siitä kun niitten kanssa oppii elämään.
Hauskaa loppu päivää ja toivottavasti oli edes hieman apua siulle!
Ps. Selkäkivut mistä sanoit niin voi viivata siihen, että siulla voi alkaa menkat, mutta kuitenkin ne oireet on kaikilla yksilölliset.

Vastaa aiheeseen: Menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top