Siirry sisältöön
kohtareissuun

Hei! Tarvitsisin kiperästi apua, ikinä en ole uinut menkkojen aikaan, mutta tarkoitus on viikon sisällä lähteä ulkomaille. Menkkojen ajankohta sattuu juuri kyseiselle viikolle. Pystynkö uimaan tampoonin kanssa vai pitääkö jättää uintireissut välistä? :/

ayy lmao

Tamppooni on hyvä vaihtoehto :)

Voi aina myös vain jättää väliin :)

Kuukuppi

Tamppoonikin käy, mutta suosittelen kovasti kuukuppia. Se voi olla sun sisällä 12 tuntia ja sitten pesu ja takaisin. Täydellisyyttä kun ei koko ajan tartte vaihtaa. Ekologinen ja kestää monta vuotta!Apteekista saa ainakin helposti.

Haluantietää!

Hei oon 10v. Tyttö ja mulla on ollu valkovuotoo (koska kaikissa mustissa pikkareissa on jotain valkosta, niin onko se valkovuotoo?) Jo yli 1,5 vuotta. Vatsakipuja alavatsassa on ollu yli viikon. Alkaako mulla menkat ?!

Olis kiva jos joku vastais !!

Kata, verkk@ri

Moikka!
Jos menkat on kovin runsaat niin ei välttämättä ole hyvä idea uida edes tamponin kanssa. Teet miten susta tuntuu parhaalta mutta tosiaan tampponi ok uidessa noin yleisesti. :)
Kivaa reissua! t. Kata verkk@ri

Kata, verkk@ri

Nimimerkki ”Haluantietää!” sun oireet viittaavat siihen että kuukautiset olisi pian alkamassa. Mulla on usein pientä kipua ja pistelyä alavatsassa jopa viikkoakin ennen vuodon alkamista. Kannattaa jutella jonkun naispuolisen, esim äidin, kanssa siitä kuinka valmistautua ekoihin kuukautisiin. Särkylääkettä kannattaa ottaa, jos on kovia kipuja. :)

Tyttö

Onko normaalia että kuukautiset alkoi pari viikkoa ajoissa tai ainakin tänään mulla tuli sellasta ruskeeta ja punaista vuotoa.eli mulla on jo toiset kuukautiset tässä kuussa,mulla ei oo ollut kuukautisia vielä edes vuotta.en voi olla raskaana olen itsetyydyttänyt mutta en käytä ehkäisyä,en ole koskaan harrastanut seksiä

Nimetön

En siis tiiä millon mulla tulee menkat ku mulla on tullu jotain varmaa koht vuos valkovuotoja aika runsaasti joskuks ihan tunnen ku ne tulee ja alavatsaan tulee tosi paljon kipuja. Ja oon kokeillu pitään sidettä ja se tuntuu ikävältä mut musta tuntuu et se on ollu vaa iso ja oon 12.v tyttö

Voisko joku kertoo

Moi mulla on ollu joku puolitoista vuotta valkovuotoa ja nyt on sattunut ala selkään viime aikoina ja oon ollu tosi kiukkunen ja tekee mieli herkkuja ja siis tulee joka päivä valko vuotoa onko mulla alkamassa menkat apua auttakaa!!😫

Jep

Todellakin kannattaa rohkeasti koittaa kuukuppia. Se on ekologisin ja edullinen, sillä samaa kuppia voi käyttää jopa 10 vuotta. Jos sisälle mahtuu tamponi, parin yrittämisen jälkeen pitäisi kuukuppikin mahtua😊

Pelottaa

Moi, oon 10.V tyttö ja mul alko menkat! Mua ahdistaa mennä kouluun ihan hirveesti koska muil ei oo alkanu! Mä en haluu et mun kaverit tietäis! Ja onko normaalia et ne alkaa näin nuorena! Voiko joku vastaa!!

Moi

Mulla alko eilen menkat, mut verta tulee vaan alapäästä kun pyyhin, eli menkat ei tuu niiku pikkareille/siteelle ollenkaan joten onks se normaalii ja mitä teen?

Äfkforufjwjof

Nimimerkki ”pelottaa”: menkat alkaa kaikilla eri iässä. Ite olin kans 10 ku mul alko. Jos sä et haluu et sun kaverit tietää nii älä kerro niille, mut toisaalta niist puhuminen voi poistaa sitä ahdistust.
Ja nimimerkki ”moi” : toden näkösesti vuoto on viel pientä, jolloin se ei tavallaan ehdi siteeseen. Kannattaa pitää siteit kuitenki aina mukana nii menkat ei pääse yllättää.

Ja viel kaikille keil on vasta alkanu menkat: Tsemppii ja onnittelut!

Auttakkaaa!!!!

Moi oon 11v menossa vitoselle. Vähän jännittää ku valkovuotoo on tullu ehkä 1,5 vuotta,ja nyt on näkyny ruskeeeta mönjää pikkareissa,ja se ei oo 💩

Oisko joku tooooosi kiltti ja kertois!!!!

Anniina

Moi! Oon 11v tyttö. Kaikki alkoi siitä, kun laitoin aamulla violetit pikkarit ja myöhemmin päivällä mua sattu vähän alavatsaan ja illalla kun otin pikkarit pois, nii niissä oli jotain valkoista.😟 Tarkoittaako se, että alkaa menkat? Ja kuinka kauan toi valkosen jutun tuleminen jatkuu!? Ps. Mun oikea nimi ei ole Anniina, mutta en halua kertoa mun oikeaa nimeä.

Pls vastatkaa 😧

Vastaa aiheeseen: menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top