Siirry sisältöön
Myöhässä

Moi! Näin taustatietona, että oon 14/05 tyttö, en ole maannut kenenkään kanssa kertaakaan, olen kokeillut n. Vuosi sitten eri ehkäsypillereitä mut ne ei sopineet mulle mm. Oireiden takia ja oon unohtelevainen, mulla alkoi menkat 10-vuotiaana ja ollu suht säännölliset jollei lasketa että joskus todella kovan stressin takia on jääneet välistä.

Mutta joo, eli siis oon pikku-hiljaa sillee lisänny liikuntaa, mutta en kerralla heti älyttömästi. Liikun kuitenkin normaalisti, eikä ole tunnetta että pitäisi koko ajan olla liikkeellä. En käytä tällä hetkellä mitään ehkäisyyn liittyvää asiaa, enkä tosiaan ole kenenkään kanssa ikinä maannut joten en voi odottaa siis lasta. Syön normaalisti kuten ennenkin. Tiedän, että aikuisellakin voi välillä olla myöhässä ja että tää on normaalia. Silti mua epäilyttää onks siel jotain… ei siit oo paljoo aikaa, n. Puolesta vuodesta-vuoteen kun käytiin tyksissä hakee apuu menkkoihin niihi kipuihi apua. No ne ehdotteli taas pillerei mut en halua, niit on tarpeeks kokeiltu. Kierukka, tms sellasta en halua. En jaksa enempää nyt kirjottaa tästä, kutta ei ollu endometrioosi tms. Verikokeis ei vissii ollu mitään, ja oon miettiny ehk.laastareita, mut alkas vaa menkat nii vois tilata ja kokeilla.

Mut mul on niiku menkat ens kuun alussa jossain vaiheessa jo 3kk myöhässä. Toki pitää käydä lääkärillä jos ei näy, mut en oikeen tiiä miks ne vaan yhtäkkiä loppus vaikken oo edes lähelläkää 45-vuotta millo sit ois normii, et loppuis kokonaan. En tietääkseni kauheasti stressaa koukun alkamista, tai mitään. Mulla ei ole ollut reipasta painon nousua tai laskua. Painoa en sano, mutta ylipainoa vähän löytyy. Siitä huolimatta mulla tosiiaan siis ovat menkat olleet tosi säännölliset ilman mitään siis vaikeuksia. Sairautta en ole viellä ajatellut tässä vaiheessa, ja koittanut olla huolestumatta jos ne kuitenkin alkaisivat kun kipua tuntuu mahassa jo 1-2vko ajan. Mahakin ollut löysällä, kuten aina ennen menkkoja. Jostain tyylii voien jutust luin, et kysees vois myös olla ovulaation puuttuminen. Tms. Voisko nyt olla siitä kyse nyt, koska muuta en keksi enkä usko sairautta kun sellaisia oireita mihinkään liittyvään ei ole ollut? Huono paikka kysyä, mutta siis jos teillä sattuisi olemaan enemmän tietoa ja kokemusta, tms linkattavaa.

Sori pitkästä tekstistä, jutta ajattelin pistää koko asian tiskiin ettei tarvitse jälkikäteen laitella vielä viestejä. Mutta kiitos siis etukäteen vastauksista!

Kata, verkk@ri

Hmm kerroitkin tarkasti tilanteestasi mikä on hyvä. Menkat voi tosiaan joskus jäädä pois ja se on normaalia. Suosittelisin kuitenkin sua menemään gynekologille. Ei siis välttämättä mitään ole pielessä mutta paremmin asiantuntija osaa sun kysymyksiin vastata kun minä. :) TSEMIÄ!

Vastaa aiheeseen: Menkat myöhässä pian n. 3kk

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top